Berätta om din bok!

Tvillingintermezzot är en spänningsroman som handlar om tvillingarna Millie och Nilea. De dras snart in i ett mordmysterium när det visar sig att offret är Nileas pojkvän. Förutom tvillingarnas perspektiv får läsaren även följa polisen Helmer och hans kollegor i jakten på mördaren. Spåren leder till ungdomens baksida, en hemlig värld av droger och våld.

Hur kom boken till?

Jag har alltid haft en livlig fantasi och älskat att skapa egna historier. Under en familjeresa till Thailand kände jag mig uttråkad på stranden och bestämde mig för att skriva en deckare. Mycket av inspirationen har kommit från mitt liv som tvilling, även om stora delar är fiktivt.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen? 

Idén växte fram under skrivprocessen, även om jag hade stora delar klara i huvudet redan från början. Boken är skriven i kronologisk ordning, från första till sista ord. Mycket av innehållet är inspirerat av andra böcker som jag läst, men även från olika TV-serier. Många detaljer växte fram med tiden.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Mycket inspirerar mig, men framför allt min enäggstvilling, Alma, som också älskar att skriva. Hon är otroligt skicklig på det. Hennes talang ger mig motivation att också skriva böcker. Skrivandet är också ett sätt för mig att koppla av. Att ta steget att författa en bok var ingen självklarhet för mig. Men när jag väl hade hela boken klar insåg jag att ”Tvillingintermezzot” var något jag ville dela med mig av.

Skriver du på något nytt nu? 

Denna bok har ingen fortsättning, men jag har påbörjat arbetet med en ny bok. Jag vågar dock inte lova att den kommer att publiceras eller att den kommer att bli färdigskriven eftersom jag också studerar på KTH. Framöver, efter min utbildning, hoppas jag att kunna fortsätta skriva.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Du måste tycka att det är roligt att skriva. Strunta i andras åsikter om vad som är bra eller vad du tror de vill höra. Fokusera helt på dig själv och skriv från ditt hjärta.

Varför ska man läsa din bok? 

Man bör läsa min bok för att komma in i min fantasivärld. Boken är djup och rymmer en mångfald av känslor. Den kombinerar både drama och spänning samtidigt.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver studerar jag till civilingenjör och lärare. Jag tycker om att tillbringa tid med min familj och mina vänner, samt att åka skidor och snowboard.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Jag skulle önska att alla läser ”Tvillingintermezzot”, men det är orimligt. Enligt min åsikt borde personer över 15 år som är intresserade av drama och spänning ta del av boken. Den är lite unik eftersom den betonar känslor mer än andra deckare.