Berätta om din bok!

Boken är en spänningsroman. Mord blandas med intriger i en mellanstor stad. I fokus står en frusterad och sökande ung man som finner en roll inom en växande högerrörelse. Vad kommunpolitiker kan göra och har vi lyckats med integrationen är några aspekter som berörs. Verkliga människor blandas med fantasipersoner.

Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Den har växt fram utifrån ett intresse för samhällsfrågor och de utmaningar och spänningar som existerar i en vilsen välfärd.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag skrev boken eftersom jag gillar att skriva. Efter trehundra sidor insåg jag att det kanske skulle bli en bok. Boken rör sig i en politisk värld som sedan kryddas med våld.

Hur reagerade din omgivning på ditt författarskap?

Positivt. De visste tidigt om att jag skrev och tyckte det var roligt. Det inspirerade mig att fortsätta och färdigställa boken.

Skriver du på något nytt nu?

Jag planerar att ge ut en barnbok till jul. Den bygger på en berättelse som funnits i vår familj sedan länge. Det kommer även att bli två böcker till i denna serie om välfärden.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Skriv, skriv och skriv… tänk inte på resultatet. Det kan man göra senare.

Varför ska man läsa din bok?

För att förhoppningsvis ha en god stund. Det är en påhittad historia som möjligen kan ge tankar om dagens samhälle och den kommunala verkligheten.

Vad gör du när du inte skriver?

Bygger växthus, läser, men framförallt jobbar. Jag har ganska många olika grejor på gång. Matlagning är kul.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Alla, men kanske framförallt samhällsengagerade lokala medborgare. Vi kanske måste fundera på att rätta till vissa saker i samhället eller i varje fall ta dem på stort allvar.

Köp boken här!