Fantasy & Sci-fi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 53

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Blodsbunden
    Blodsbunden
    229 SEK

    Keylon är krigaren med en utstakad framtid i Ljusets brödraskap, den mänskliga förgreningen av den himmelska hären.

    Beatrice är tjejen med ett okänt förflutet. Som föräldralös är hon uppväxt i samhällets skyddsnät och vet ingenting om sitt ursprung. En rotlöshet som har gjort henne fast besluten att ta kontroll över sin framtid. En framtid som snabbt glider henne ur händerna när röster från hennes okända ursprung ger sig tillkänna och för henne mot ett förseglat öde.
    Plötsligt vilar Beatrice liv på Keylons axlar, men kommer han att välja kärlek framför lojalitet när hela mänskligheten riskerar att gå under om han väljer att följa sitt hjärta?

    Blodsbunden är första boken i serien om Vingarnas Rike. En nutida fantasyberättelse där kampen mellan himmel och helvete är central. Där fallna änglar söker sin hämnd och de goda krafterna i vår värld blir den främsta skölden mot ondska.
    Det är en berättelse om gränslös kärlek, vänskap och mod men också rädsla och sorg. En storslagen påminnelse om att mörker inte alltid betyder avsaknad av ljus.

    Serien om Vingarnas Rike påbörjade författaren Elin Örnerfors i tonåren. Serien har således vuxit upp med henne. Många av de tankar och svårigheter som karaktärerna ställs inför är saker hon själv har upplevt på den periodvis tuffa resan ut i vuxenlivet.
    Serien är nu slutförd, men Elin Örnerfors resa som författare har bara börjat: Blodsbunden är hennes debutroman.

    Läs mer
  2. Häxhöjden
    Häxhöjden
    176 SEK 220 SEK

    Syskonen Rosalinda och Sebastian bor i det lilla samhället Kråkdalen. När deras morbror återvänder från Stockholm för att slå upp dörrarna till det öde pensionatet lägger syskonen märke till att det snart börjar hända märkliga saker. Även deras två bästa vänner förstår att det är något underligt med det tidigare öde huset och tillsammans börjar de undersöka vad det kan bero på.

    Läs mer
  3. Dissonans
    Dissonans
    176 SEK 220 SEK

    Anomali, så kallas det när en personlighetsmatris avviker kraftigt från det normala. Tankar, känslor, drömmar: sådant som måste hållas i schack. För en överskridare kan konsekvenserna bli digra.

    Läs mer
  4. Yjullen: Hägringen från öst
    Yjullen: Hägringen från öst
    176 SEK 220 SEK

    Yjullen - hägringen från öst, är en skildring som fokuserar på fyra protagonisters kamp genom ett postapokalyptiskt samhälle, styrd av härskaren Agenimata i norr. Han vars vilja böjer metall, tyglar vålnader och väcker upp de fallna för att tåga ut i ett ändlöst krig. Det sista kriget. Förtvivlan och desperation förföljer huvudkaraktärerna tätt i hälarna. Men inte bara människor och djur är ens fiender i jordens mest ensliga ställe. Underläget de slåss i är som skuggboxning utan motstånd för Agenimata.

    Läs mer
  5. Tillstånd 30
    Tillstånd 30
    176 SEK 220 SEK

    Sverige 2107. Ett Sverige där nationalism, protektionism och rysskräck tagit över och befolkningen lever i stängda städer som följd av en urspårad rovdjurspolitik. Leonore
    tror dock att hon och barnet hon väntar ska få leva ett normalt och stilla liv, inte minst med tanke på hennes mans status som hög tjänsteman på Departementet. Men när han plötsligt försvinner rasar allt: Varför börjar hon få märkliga syner? Varför verkar alla vara ute efter henne och hennes ofödda barn? Och vad är egentligen Tillstånd 30?

    Läs mer
  6. Den längsta dagen
    Den längsta dagen
    176 SEK 220 SEK

    De sa inte så mycket. Inte vad Elio i efterhand kunde minnas i alla fall. Kanske sa de ”Ses snart!” eller ”Vi hörs!”, precis så där som nära vänner kan göra när de skiljs åt för en inte allt för lång tid. Kanske önskade de varandra lycka till i den stundande undergången (om det var dit det barkade).

    Eller kanske sa de bara ”Hej då!”. För vad säger man egentligen till någon som man kanske aldrig ser igen?

     

    Läs mer
  7. Brinnande is
    Brinnande is
    210 SEK

    Jonas vaknade upp efter en fruktansvärd händelse och insåg att han hade utvecklat krafter.
    Kort efter började drömmarna där han påträffade en döende civilisation. Han träffade Sethorn som förklarade att Jonas behövde resa till Antarktis för att rädda civilisationen från att dö ut.

    Läs mer
  8. Blodros
    Blodros
    199 SEK

    Blodros är en bladvändare i en fantasieggande värld, full av liv och spänning. I en magisk och fängslande väv binds Alvs och Sofyas öden samman, på gott och ont.

    Läs mer
  9. Zaqqums begynnelse
    Zaqqums begynnelse
    199 SEK

    Zaqqums begynnelse är ett storslaget äventyr i klassiskt fantasymanér. En främmande galax, krafter som kämpar om galaxens öde. I centrum av historien står några ungdomar som måste finna sin väg i livet. Spänn fast bältet och följ med på ett äventyr utan dess like!

    Läs mer
  10. Tidens Tre Riktningar
    Tidens Tre Riktningar
    325 SEK
    Civilisationen som vi känner den har sedan länge falnat.
    Spillror av mänskligheten har spridit sig ut i galaxen för att undkomma de ekologiska katastroferna. På Jorden har ett meritokratiskt Universitet tagit makten, för att med akademisk järnhand leda planeten ut ur den långa, mörka Andra Medeltiden.
     
    Frustrerad över sin ytliga omgivning i framtidens Rom, drömmer studenten Jossar om att bli en resenär till stjärnorna.
    För att lyckas med detta behöver han gå med i ett hemligt Brödraskap, vilka exklusivt känner till hur den rymdgalenskap som drabbar stjärnresenärerna skall undvikas. Frågan är om de är att lita på? Deras hemlighetsmakeri är anstötligt för det
    styrande Universitetet, som motvilligt tvingats erkänna att metoderna är verkningsfulla. 
     
    I gränslandet mellan mystik och vetenskap söker Jossar sanningen om sig själv, Brödraskapet och Universums struktur, för att med livet som insats kunna göra sin oåterkalleliga resa.
    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 53

per sida
Sätt fallande sortering