Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 3431

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ledarens växellåda : Börja växla i ditt ledarskap
  Ledarens växellåda : Börja växla i ditt ledarskap
  249 SEK

  Växlar du för lite i ditt ledarskap och kör alltför ofta med samma växel? Saknar du någon växel eller reflekterar du för sällan för att fördjupa och utveckla dina ledarförmågor? Du är inte ensam. Ledarens Växellåda kan hjälpa dig till att sätta dig själv i förarsätet för att utveckla ditt ledarskap till ett mer aktivt, lustfullt och hållbart ledarskap.

  Läs mer
 2. Mediokrates väg
  Mediokrates väg
  176 SEK 220 SEK

  De saknade förvisso gudomligt påbrå denna trio, men Zeus hade likafullt upphöjt dem till halvgudar. ”Devalvgudar”, fnös Hera föraktfullt och avskydde dem från första ögonblicket. Även resten av Olympens högdjur var rätt så ljumma i mottagandet.

   

  Halvgudarna behövdes dock för ett specialuppdrag, det var samtliga gudar överens om. Och de skulle nu få förtjäna sin nya status. Eller dö på kuppen. Uppdraget bestod i att utrota den artificiella intelligensen för gott. Gudarna ansåg med fog att den hade börjat inkräkta på deras områden, men var ohågade att smutsa ner sina händer.

   

  Esox Lucius, Alopex Teumesios och Jorma Risto Kekkonen skulle få sina desto smutsigare. Livet som halvgudar innebar nämligen mellanchefernas alla problem tagna till en kosmisk nivå.

   

  Mediokrates väg är en härligt ironisk samhällsskildring som lockar till många skratt samt mycket eftertanke.

  Läs mer
 3. Kapten Sverige
  Kapten Sverige
  176 SEK 220 SEK

  Samira förlorar allt när hennes pappa dör och blir omhändertagen av sin mormor som inte är särskilt intresserad. På den nya orten förföljs hon av ett moppegäng men lyckas ovetande förflytta sig till ne annan plats. Detta upprepas vid fler tillfällen och Samira upptäcker att hon har en speciell förmåga. Samtidigt plågas hon av polis och sociala myndigheter. Hon är ensam men knyter till sist kontakt med en kusin på orten som får hennes förtroende. Samira använder sedan sina förmågor för att rycka in vid en stor olycka och räddar liv.

  Läs mer
 4. Barnhemsbarn
  Barnhemsbarn
  176 SEK 220 SEK

  En äldre dam hittar Elin ensam i en barnvagn, skrikande och med en blöja som behöver bytas. Det är början på Elins ständiga flyttar mellan hemmet med mamman som dricker och olika barnhem och fosterhem. Hon blir snabbt en mästare på att känna in vad vuxna förväntar sig och på att anpassa sig för att inte vara till besvär. Om hon bara kunde låta bli att provocera de vuxna genom att skratta när de blir arga. 

  Läs mer
 5. Gamla synder
  Gamla synder
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1964 när den unga Inga-Lena inser att den svåra tillvaron hon lever i bara kommer att bli värre. Hon är ambitiös, arbetsam och duktig i skolan, men får inte studera vidare som hon helst av allt vill. Hennes mor kräver annat av henne och hon förstår att den enda som kan göra något åt det är hon själv.

  Läs mer
 6. En annan tanke
  En annan tanke
  176 SEK 220 SEK

  Gabriel har avslutat sista årskursen i grundskolan och han ser fram mot sommarlovet. Några veckor av lovet ska han tillbringa hos farfar som bor på en ö i skärgården, där också hans bästa vän och klasskamrat Tom bor med sin familj. Det är något Gabriel gjort sedan några år tillbaka och han har samlat på sig många fina minnen från dessa somrar.  Han står sin farfar nära och uppskattar de samtal och tankar som han delat med honom under deras sommarveckor tillsammans. Den här sommaren berör samtalen även de djupare livsfrågorna och de kommer även in på vad döden innebär. Är döden det definitiva slutet på all upplevelse, eller kanske en dörr in till en annan och annorlunda upplevelse och tillvaro, är bland annat frågor de ställer sig.

  Läs mer
 7. Den naive läkaren
  Den naive läkaren
  176 SEK 220 SEK

  Kommer ut den 27 april

  En längtan efter ett annat liv gjorde att läkaren Lars Westman lämnade Sverige 1981 för att arbeta med leprapatienter i ett av jordens fattigaste länder, Sierra Leone. Uppdraget som skulle vara ett år blev en flerårig resa av sjukdom och misär, men även vänskap, livsglädje och hopp. 

  Läs mer
 8. Ostmästaren och döden
  Ostmästaren och döden
  199 SEK

  ”Ostmästaren och döden” är en roman om överlevnad, förtryck och hämnd.

  Läs mer
 9. Christopher
  Christopher
  176 SEK 220 SEK

  I det moderna samhällets framväxt krockar vetenskap och vidskepelse när det sker märkliga mord i en liten engelsk by på 1880-talet. Ateisten Christopher följer motvilligt med när hans far prosten skickas av kyrkan för att undersöka om dödsfallen har en övernaturlig orsak.

   

  Christopher är säker på att det finns en rationell förklaring och startar egna efterforskningar. Mötet med en mystisk man leder in Christopher i en relation som överstiger vänskap. En relation som riskerar att avslöja hans innersta hemlighet. En hemlighet som kan rasera hela Christophers liv. Samtidigt fortsätter mördaren sin framfart.

   

  Läs mer
 10. Sex procent
  Sex procent
  176 SEK 220 SEK

  Vardagen som pågår bakom fängelsets ogenomträngliga stängsel är hård och oförsonlig.

   

  Stella avtjänar ett fängelsestraff och kämpar mot sug efter droger och traumatiska minnen från sitt liv. Ett brutalt mord spelas ständigt upp i hennes undermedvetna. Ett mord som kräver ett avslut, en hämnd, för att Stella ska kunna gå vidare. Samtidigt känner hon en stark längtan till förändring och att leva ett bättre liv tillsammans med sin dotter, som hon inte ens vet var hon befinner sig.

   

  Emilia har kluvna känslor när det kommer till sitt arbete som kriminalvårdare. Att kunna hjälpa dessa utsatta kvinnor, som inte sällan är lika mycket offer som förövare, är meningsfullt och tillfredsställande. Men att vinna deras tillit är svårt. Samtidigt gäller det att vara på sin vakt och inte lita på någon – allra minst sin chef som gör allt för att kontrollera och dupera sin omgivning. Något som till slut får fasansfulla konsekvenser.

   

  Ett särskilt band skapas mellan Stella och Emilia och tillsammans planerar de att starta ett projekt speciellt utformat för kvinnor på anstalt. De sex procent av alla intagna på Sveriges fängelser som är kvinnor. De sex procent som inte tillåts ta plats inom kriminalvården utan där resurserna går till de övriga 94 procenten: männen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 3431

Sida
per sida
Sätt fallande sortering