Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 3166

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Svart storm
  Svart storm
  189 SEK

  Svart Storm är den andra delen i trilogin om den svarta koden och Carl Leonard. En teknothriller om artificiell intelligens och det digitala samhällets sårbarhet.

  Läs mer
 2. Trädgårdsmästaren som försvann
  Trädgårdsmästaren som försvann
  151 SEK 189 SEK

  Under ett par vårdagar inträffar händelser som ruskar om den idylliska kuststaden Kronehamn: Ett brutalt rån av en juvelerarbutik, ett attentat på puben ”Den Glada Spädgrisen”, och det egendomliga försvinnandet av stadsparkens trädgårdsmästare. 

  Läs mer
 3. 30 månader
  30 månader
  140 SEK

  Juva är fyra år gammal när hon drabbas av ALL; Akut lymfatisk leukemi, men det dröjer sju månader innan diagnosen fast-ställs. Sju månader under vilka Juvas kropp prövas till bristnings gränsen och är nära att ge upp. När hon till slut får hjälp är den nyblivna femåringen dagar från döden, och den kamp som fortfarande väntar kommer ta hårt på den lilla kroppen. Under två och ett halvt års behandlingar kastas familjen mellan hopp och förtvivlan, med såväl glädje som sorg ständigt närvarande. Upplevelser som svåra krampanfall, plåster som ska bort från sargad hud och portnålar som inte hamnar rätt sätter djupa spår i alla, inte minst Juva själv.

  Läs mer
 4. Den falskspelande violinisten
  Den falskspelande violinisten
  176 SEK 220 SEK

  Violinisten Daniel Wronge står på toppen av sin karriär. Från att en gång ha betraktats som begåvat underbarn har han nu hela världen som sitt arbetsfält. En enad kritikerkår hyllar honom oreserverat. Men det finns ett undantag. Ett avgörande undantag.

  Läs mer
 5. Konstant i brytpunkten : Konst & Poesi
  Konstant i brytpunkten : Konst & Poesi
  370 SEK

  Konstant i brytpunkten : Konst & Poesi

  Läs mer
 6. Vill inte, vill inte
  Vill inte, vill inte
  199 SEK 249 SEK

  Christina är fast i en destruktiv relation när hon möter norrmannen Tore och blir anställd som toppsäljare i hans firma. Han räddar henne, tar henne med storm och ser till så att de gifter sig efter tre månaders bekantskap. Livet med Tore erbjuder spännande jobb, framgångsfokus, resor och en – som det visar sig – mycket utmanande personlighet. När Christina längtar efter att bli mamma, deklarerar Tore att i så fall blir barnen enbart hennes ansvar. Hela hans fokus ligger på firman och att tjäna pengar. För sina barn visar han inget intresse.

  Läs mer
 7. Gå bättre sakta. Dagbok från ett förlamat liv
  Gå bättre sakta. Dagbok från ett förlamat liv
  176 SEK 220 SEK

  Blott 36 år gammal läggs Camilla in på sjukhus och sövs ner, totalförlamad från topp till tå. Känslorna som hon försökt parera genom att planera, kontrollera och paketera har till slut tagit över. Kraschen är total.

  I denna självbiografiska roman berättar Camilla om att tappa kontrollen och tvingas kämpa för sitt liv. Vi får ta del av frustrationen över att inte kunna kommunicera, att inse att man kommer att bli nedsövd utan att man kan ställa några frågor, och att skrika utan att någonting hörs.

  Läs mer
 8. Guldvaggan
  Guldvaggan
  176 SEK 220 SEK

  Lina och Marcus flyttar till ett hus intill gården Stordal på Tjörn med sina två barn. Drömmen om ett eget ställe på landet har äntligen blivit verklighet. Vad de inte vet är att Stordal bär på ett mörkt förflutet, och att det finns de som ruvar på hämnd för historiska oförrätter.

  Läs mer
 9. Här inne sitter du fast
  Här inne sitter du fast
  151 SEK 189 SEK

  Moa sitter med ryggen mot väggen inne i sin säng med gula landstingsfilten på psyket, avdelning 38A. Hon tittar ut medan årstiden växlar från vinter till vår. Det var inte meningen att det skulle ta så här lång tid här inne. Visst hade hon behövt hjälp, men det här? Nu var hon granne med Lelle, Dagny, Julia och alla andra på drift här inne. Och Terese, som knappt andas, knappt pratar. Moa kan inte ens säga säkert om de är vänner eller inte. Alla har hittat sitt sätt att lösa livet på. Men alla överlever inte sin tid här inne. Moa bestämde sig redan första dagen hon hamnade där för att leva. Hon måste det. Därför väntar hon.

  Läs mer
 10. Soundtrack för blå änglar
  Soundtrack för blå änglar
  199 SEK 249 SEK

  Amanda behöver ta tag i sitt liv. Som journalist på Motalabladet bevakar hon tråkiga kommunala möten om dagarna, och på helgerna undviker hon sina vänner genom att mangla lakan i tvättstugan. Hon gömmer oöppnade inkassobrev i kökslådan och hennes älskade elgitarr samlar damm på vardagsrumsväggen. Hur blev det så här?


  För mindre än ett år hade hon pojkvän och en lovande journalistkarriär. När hon inte uppträdde med vännerna i åttiotalsglammiga bandet Sammy & the foxes hängde de på Gertruds kafé. Det var innan allt rämnade. Innan hon blev varse att vissa människor inte är vad de utger sig för att vara.


  Barndomsvännen Julian märker att något måste förändras och tjatar med Amanda på en Barcelonaresa. Föga anar hon att en spådom och nya bekantskaper på en vinbar ska skaka om hennes liv från grunden. Kan hon bli den levnadsglada person hon en gång var? Och kan det mystiska brevet som dykt upp i brevlådan lösa hennes ekonomiska problem?


  Soundtrack för blå änglar är en feelgood med lika delar värme och svärta, kryddat med en stor portion humor och en gnutta glamour. Det handlar om vänskap, ångest och modet att våga möta sina rädslor. Om kärleken till musik och livets märkliga sammanträffanden som inte alltid låter sig förklaras.

   

  Monica Wiksten Gideonsson utbildade sig till journalist vid Bona Folkhögskola i Motala under nittiotalet. Efter utbildningen tog ödet henne tillbaka till de norrländska hemtrakterna, där hon idag verkar som frilansskribent och kulturarbetare. Hon bor nu strax utanför Lycksele med sin man, son, katt och hund. Som huvudkaraktären Amanda i debutromanen Soundtrack för blå änglar har hon spelat i rockband. Om somrarna har Monica återvänt till Motala för att besöka vänner och ta del av stadens kulturarv.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 3166

Sida
per sida
Sätt fallande sortering