Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2751

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Inte bara det uppenbara
  Inte bara det uppenbara
  220 SEK

  Om man tänker som vanligt så gör man som vanligt och då blir det som vanligt – men inte bättre!


  Den här boken skall hjälpa dig som chef och ledare att inte tänka och göra som vanligt, då det inte längre är som vanligt.

  Läs mer
 2. En pilgrimsvandring till Beethoven
  En pilgrimsvandring till Beethoven
  179 SEK

  Richard Wagner var en stor beundrare av Beethoven. Men gav han sig verkligen ut på en pilgrimsvandring till honom? Träffade han honom rentav?

  Läs mer
 3. Fruktans tid
  Fruktans tid
  159 SEK

  Fruktans tid är en parallell och fristående fortsättning på succéromanen Svekens tid, den första delen i Väringasagan.

  Läs mer
 4. Utsikt från ett smultronställe
  Utsikt från ett smultronställe
  140 SEK

  Utsikt från ett smultronställe beskriver ett litet stycke av sydvästra Östergötlands skogsbygd–natur, kultur, historia, människor, händelser i förfluten tid och i nutid.
  Allt är betraktat med författarens och hans familjs kärleksfulla ögon.

  Läs mer
 5. Ingenjören som fick nog och drog
  Ingenjören som fick nog och drog
  129 SEK

  Efter att företagsledningen implementerat en aktivitetsbaserad kontorsyta för tjänstemännen på GI AB, får Sigge - som närmar sig pensionen - nog.

  Läs mer
 6. Ett steg närmare Rom
  Ett steg närmare Rom
  180 SEK

  Boken ”Ett steg närmare Rom” som du nu håller i din hand är en fristående fortsättning av boken ”Ett steg närmare himlen”. I denna bok kommer du att få möta två män som drivits av önskan att reformera kyrkan. Båda har med sina liv velat visa på hur de ville förändra världen. De har velat följa i Jesu fotspår genom att förkunna Guds rike och möta människors längtan eft er ett bättre liv. Båda bär namnet Franciskus. Andan förenar dem. Men 800 år skiljer dem åt.

  Läs mer
 7. Det mörka samiska kulturarvet : om makt, konstruktion och representation
  Det mörka samiska kulturarvet : om makt, konstruktion och representation
  179 SEK

  Mörkt kulturarv är ett begrepp som är synonymt med arv som skadats eller präglas av grymhet, svårigheter, skam eller smärta. Boken utvecklar kunskapen om innebörden av det mörka kulturarvet i Sápmi. Särskild tonvikt läggs vid att problematisera hur kulturarvet representeras och förmedlas. Det samiska kulturarvet är mörkt eftersom det bär negativa minnen från koloniseringen av regionen. Det utgör en del av de minnen som förstärker betydelsen av mänskliga rättigheter då det speglar hur urbefolkningar förtryckts av det externa samhället. Museer samlar ett materiellt kulturarv som finns kvar trots krav om modernisering och utveckling med tiden. En annan del av den samiska kulturen är det immateriella kulturarvet som handlar om att hålla kvar lokal kunskap och traditioner. Att vara same innebär bl a att praktisera traditioner för jakt, matlagning och hantverk som är ärvda från tidigare generationer. På sätt formas historiebruket genom en daglig praktik. Författare är Kristina Thorell som är doktor i kulturgeografi och master i teologi med inriktning mot samisk religion.

  Läs mer
 8. Motivationsakuten - motivation, recept och fakta för en energirik vardag
  Motivationsakuten - motivation, recept och fakta för en energirik vardag
  180 SEK

  I boken Motivationsakuten har vi samlat de bästa verktygen för mer energi, bättre hälsa, högre motivation och hållbara, sunda vanor. Boken innehåller lättsmält fakta om kost, näring och träning. Du får också flera uppslag av hälsosamma recept som alla kan laga och du får framförallt motivation. 

  Läs mer
 9. Den sista pandemin : Del 2 Storstaden & Herrgården
  Den sista pandemin : Del 2 Storstaden & Herrgården
  189 SEK

  I den spännande uppföljningen ‒ om forskarna Jacob och Ann som flyr Storstaden och pandemin ‒ påbörjas nu resan tillbaka från det isolerade livet i fäboden till civilisationen. Till ett samhälle där överlevande är skräckslagna och barn blivit föräldralösa.

  Del 2 – Herrgården och Storstaden är en uppföljare av Del 1 – Fäboden.

  Läs mer
 10. Jazzgossen
  Jazzgossen
  249 SEK

  Sommaren 1922 gör Karl Gerhards kuplett Jazzgossen succé i Stockholm. Nattlivet i huvudstaden har åter - hämtat sig med kraft efter krigsåren och den nya jazzmusiken får dansgolven att gunga.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2751

Sida
per sida
Sätt fallande sortering