Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2996

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Du kan få min glömda sång att gråta
  Du kan få min glömda sång att gråta
  189 SEK

  Bröllopsdagen blev precis så fantastisk som Kristin hade drömt om, ändå gnager en oro inom henne. Minnen från hennes frikyrkouppväxt förföljer henne, minnen fyllda av skuld och ensamhet.

  Vera bearbetar en separation genom att skriva lyrik. Trots att känslorna ibland är som ett stort, mörkt hål vill hon inte bara trycka undan dem. Hon behöver sin sorg, behöver
  förstå sin längtan.

  När en svår tragedi drabbar Kristins familj, korsas kvinnornas vägar och de blir varandras stöd i svåra livshändelser. Men tragedin driver också Kristin tillbaka till sin bakgrund: till kyrkan.

  Du kan få min glömda sång att gråta är en finstämd berättelse om två kvinnors vänskap; om händelser, musik och ord som blir avgörande i sökande efter identitet och livsväg.

  Bokens titel är hämtad från Höstkänning, en visa av Ola Magnell.

  Läs mer
 2. Reglerteknik för fastigheter: Andra upplagan
  Reglerteknik för fastigheter: Andra upplagan
  380 SEK

  Vad är skillnaden mellan styr- och reglerteknik och vad ingår i ett reglersystem?

  Läs mer
 3. Kristallfasader
  Kristallfasader
  176 SEK 220 SEK

  Alexander sitter på trappen när Eva kommer hem. Det har gått flera månader sedan hon sist hörde från sin son. Nu är han plötsligt där och de båda känner en oväntad glädje.


  Alexander har alltid haft en inpräntad rastlöshet och det enda sättet för honom att känna sig lugn har varit substanser. Nu har han släppt narkotikan efter en tid på behandlingshem och han håller sig till alkohol och kringdrivande. Han har kontroll. Tror han i alla fall.

  Läs mer
 4. Allting handlar inte om dig själv här och nu
  Allting handlar inte om dig själv här och nu
  176 SEK 220 SEK

  Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


  Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


  Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


  Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

  Läs mer
 5. Utsatt för brott? Och har krav på skadestånd? Såhär ska du göra då! DEL 3 – FÖR ALLA
  Utsatt för brott? Och har krav på skadestånd? Såhär ska du göra då! DEL 3 – FÖR ALLA
  279 SEK

  Vet du som blivit utsatt för brott vilka rättigheter du har att också få skadestånd? Och att polis och åklagare har en skyldighet att hjälpa dig med det?  Och vet du vad du kan göra om den som dömts att betala skadestånd till dig inte betalar? Den här boken ger svar på de här frågorna - och på många fler.

  Läs mer
 6. Kräftans vändkrets
  Kräftans vändkrets
  189 SEK

  Kräftans vändkrets är en dystopisk skildring av människans vidare öden och äventyr i den värld hon själv skapat genom nyfikenhet, maktbegär och sin ständiga längtan efter mer.

  Läs mer
 7. Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
  Den svenska inkvisitionen - En pressträff med 61 dimridåer och förtiganden
  189 SEK

  När Christer Andersson dök upp bland polisens ca 20 000 dokument nio år efter mordet, berodde det främst på kriminalkommissarie Jan Olsson och polisens profilexpert Ulf Åsgårds ’Gärningsmannaprofil’.

  Läs mer
 8. Skeppet
  Skeppet
  176 SEK 220 SEK

  När Harald får chansen att tillsammans med sina vänner från studietiden köpa en båt kan han inte tacka nej. Han säger upp sig från sitt jobb och planerna för att segla över Nordsjön sätter fart. Trots några incidenter lyckas de rusta upp och förbereda sitt fartyg. En solig sommardag lämnar de Södertäljes hamn.

  Läs mer
 9. Inte vad jag vill
  Inte vad jag vill
  143 SEK 179 SEK

  Vårterminen andra året på gymnasiet kan knappast börja bättre för Tove. Hon blir tillsammans med Vix och allt börjar äntligen kännas normalt igen efter det som hände förra året. Det som hon inte berättat om för någon.

  Läs mer
 10. Matriarkatet
  Matriarkatet
  220 SEK

  26-åriga Mikael har fått ett sommarjobb på en tidning i Stockholm och flyttar i hopp om att utvecklas som journalist. När han en dag hör två 30-åriga kvinnor prata om hur de köper sex trots att de är i relationer bestämmer han sig för att skriva ett reportage om prostitutionen i Stockholm. Till sin hjälp har han Igor, en rysk prostituerad man som vill sluta sälja sex.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2996

Sida
per sida
Sätt fallande sortering