Böcker

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 2356

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. VELJKOS MINNEN En serbisk bondpojkes minnen av arbete, fest, attentat, fångläger, frihet och fred 1930–1945
  VELJKOS MINNEN En serbisk bondpojkes minnen av arbete, fest, attentat, fångläger, frihet och fred 1930–1945
  270 SEK

  Velimir, eller Veljko som han smeksamt kallades av familj och vänner, var en bondpojke från Kroatien. Hans familj var en del av den serbiska befolkning som fick mark av Österrike-Ungern redan på 1500-t för att bosätta sig i och odla upp den buffertzon som utgjorde gränsen mot det turkiska väldet. Mot att de lovade ställa upp som soldater för Österrike-Ungern vann de också självständighet där livegenskap annars var vanligt.

  Läs mer
 2. En förborgad framtid
  En förborgad framtid
  100 SEK

  Detta är historien om Anna Albertina berättad genom den tid hon levde i vid förra sekelskiftet. En tid då det hände mycket i svensk historia. Allt från hungerkravaller till första världskriget. På sitt sätt dagsaktuell eftersom den berör kvinnokampen liksom politiken.

  Läs mer
 3. Väck tanken till liv!
  Väck tanken till liv!
  189 SEK

  Denna pedagogiska arbetsbok ger dig nya möjligheter i livet, nämligen att bli en vinnare av egen tankekraft. Maxa ditt CV och skapa ex. vis en helt ny yrkesprofil.

  Läs mer
 4. Bara NyS... kan klara av det
  Bara NyS... kan klara av det
  168 SEK

  Bombdåd, knivmord, skjutningar, våldtäkter och en maktlös poliskår, kaos på akuten och i skolorna.

  Läs mer
 5. Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  189 SEK

  OSKAR SKEDÅ befinner sig i det lilla bergssamhället Saint Jean Pied de Port i södra Frankrike och imorgon ska han ta sina första stapplande steg längs den cirka åttio mil långa vandringen mot Santiago de Compostela.
  Han är trött på människor och tar till alla tänkbara knep för att hålla dem på avstånd. Vad han gör där vet han inte och även om han visste det så är det ingenting som någon annan har med att göra. Varför vill alla veta varför han vandrar? Varför behöver alla ett skäl? Varför denna besatthet kring frågan? Kan man inte bara få vandra i fred?

  Läs mer
 6. Blodsådd
  Blodsådd
  149 SEK

  Med ens var det hon som var angriparen. Det var hennes tänder som var begravda i hans kött. Hennes bett som fick honom att blöda. Och trots att han försökte komma undan hängde hon kvar, likt en envis grävling vars käftar knappt ens går att bända loss efter döden.

  Läs mer
 7. Röd snö - en Åredeckare
  Röd snö - en Åredeckare
  159 SEK

  Alpina VM hålls i Åre by medan Åre Gruvby är omslutet av tystnad och trevnad mitt i högvintern. Här bor häst- och hundfolk, författare, konstnärer och poeter. Men där det finns människor så döljer sig alltid något under ytan.

  Läs mer
 8. Yes Box
  Yes Box
  160 SEK

  Richard är sju år när han 1957 flyttar med sina föräldrar från England till Sverige. Med sig har han ett träskrin med samlarbilder, en viktig länk till det gamla hemlandet. Skrinet kommer att spela olika roller i Richards liv under uppväxten i Sverige.

  Läs mer
 9. Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
  Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
  199 SEK

  Jag kommer aldrig att vara tyst. Oavsett vad någon säger till mig så kommer jag aldrig att tystna. För om vi tystnar när vi har något viktigt att berätta, så blir världen lite sämre. Varje gång.
  Jag är ett maskrosbarn. Min far var narcissistisk, men jag skriver böcker om barn och självkänsla. Jag som barn fick inte tillräcklig hjälp att växa, men jag arbetar varje dag med just detta. Att barn ska få bli självständiga i tanken. Hitta lycka och glädje som språngbräda inför livet. Det är det jag lever för, min mening. Om man får en citron, alltså en negativ upplevelse i livet, ska man göra saft av den har jag hört. Göra något bra med det. Jag försöker hela tiden att göra saft av mitt livs citroner. Pappa dog med citronerna i handen, förgiftad av livets gång, och det gör mycket ont i mitt hjärta att tänka på det.
  Här är en bok om ett tragiskt livsöde, eller egentligen många. Livsöden som med tidig uppmärksamhet och kunskap kanske hade kunnat få bättre slut. Oavsett vad du hade tyckt, pappa, om att jag skriver den här boken, så handlar den om det som tog ditt liv ifrån dig. Den här boken är till dig, var du än är.

  Läs mer
 10. Maria och kopparbordet
  Maria och kopparbordet
  240 SEK

  En släkthistorisk roman.
  I sitt sökande efter svaret på kopparbordets historia samt hur en kaffeservis från Sankt Petersburg har kommit in i hennes liv, reser Maria Beata genom tid och rum. Från Bergslagen i Sverige, över till Kimo bruk i Österbotten, och ner till Svartå bruk i Storfurstendömet Finland. Genom generationers möda från tid till tid, blir det en drivande kraft.
  Hon stöter på namn som älskat och sörjt, arbetat och hoppats. En framtid byggd på släkthistorien, där Maria Beata blir en del av en fantastisk kedja av liv. Liv som kämpat och brottats i en omvärld som de själva inte alltid kunnat påverka. Hur Baron Linders inbjudan till Per Erik Fransson från Nora, att komma till Svartå bruk i Finland, påverkat henne genom hans möte med sin blivande hustru Maria Lovisa Fröjd. En släkthistoria över århundraden och generationer.

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 2356

Page
per sida
Sätt fallande sortering