Böcker

Böcker
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2599

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Sovjetisk ubåt U-137 med kärnvapen
  Sovjetisk ubåt U-137 med kärnvapen
  189 SEK

  I boken beskrivs svenska mätningar av gammastrålning från den ryska ubåten som hösten 1981 gick på grund i Karlskrona skärgård. Båten stod så hårt på grundet att trots idoga försök lyckades den inte ta sig loss. Av praktiska skäl låg en svensk kustbevakningsbåt tätt bredvid den sovjetiska ubåten. Under däck i den svenska båten befann sig författaren till denna bok för att med hjälp av avancerad kärnfysikalisk utrustning kunna fastlägga vad för sorts gammastrålning som ubåten utsände. Strålningen visade sig komma från uran. Detta blev en stor händelse. En gammal ubåt från 50-talet bestyckad med kärnvapen på grund nära Karlskrona marinbas.

  Läs mer
 2. Ingen skulle få veta av Anna Kansell
  Ingen skulle få veta av Anna Kansell
  179 SEK

  INGEN SKULLE FÅ VETA är en berättelse om skuld, skam och psykisk ohälsa, dolda under en välputsad yta i en svensk småstadsidyll.

  Läs mer
 3. Tidsvandrare
  Tidsvandrare
  189 SEK

  Den kända författaren David Hamilton har tillsammans med sin älskade Lisa precis köpt sitt drömhus och ser fram emot ett lugnt liv på landet. Men köpekontraktet har ett villkor: ett av rummen får inte beträdas, någonsin.

  Läs mer
 4. Orienteraren
  Orienteraren
  300 SEK

  Boken handlar om en helt vanlig person som inte knarkat eller suttit i fängelse, aldrig haft problem med sjukdomar, vare sig fysiska eller psykiska. En person som fått växa upp i en trygg miljö och fått ta del av den svenska välfärdens framväxt. Kanske är det den trygga uppväxten som gör att han trots motgångar av olika slag ändå kämpat vidare.

  Läs mer
 5. Bangla Shikkha-Prathomik-Maddhomik-Uchomaddhomik
  Bangla Shikkha-Prathomik-Maddhomik-Uchomaddhomik
  189 SEK

  Bangla Shikkha-Prathomik-Maddhomik-Uchomaddhomik is a book for learning Bengali Language, to be enlightened on the origin of language, Bengali language movement, pioneers in the Bengali letterature and the historical architectural heritages in Bangladesh, the country of origin of the mother tongue Bengali.

  Läs mer
 6. Mörkret i utkanten av stan
  Mörkret i utkanten av stan
  200 SEK

  Vincent är elva år och har en detektivfirma ihop med sin bäste kompis i utkanten av Trollhättan. Det är 1973 och landets konung drar sina sista suckar samtidigt som Trollhättesonen Clark Olofsson barrikaderar sej i ett bankvalv vid Norrmalmstorg i huvudstaden, och Dubbeldeckarna löser sina första och sista fall. Snart börjar en ny sorts mysterier ta över, och dyrksamlingen och lösmustascherna och förstoringsglasen och luftpistolerna kommer plötsligt till korta.

  Läs mer
 7. Balladen om Utan Vidare och Inte Sant
  Balladen om Utan Vidare och Inte Sant
  200 SEK

  1984 års undergroundklassiker! Han undrar om det inte är så att kärleken beror av poesin, inte tvärtom. Poesin i sin tur vässas av tid, och utsatthet.

  Läs mer
 8. Fallens dagar
  Fallens dagar
  200 SEK

  ”Det är ett av de öppna såren i stadens historia, att gärningsmannen aldrig  terfanns. Det är kanske iochförsig inte så många som bryr sej idag, tretti år  enare, men en och annan pensionerad mordutredare och frustrerad  rivatspanare går nog att uppbåda. Själv bryr jag mej alltså också, om än av alldeles egna anledningar. Men ska  nte gå händelserna i förväg.”

  Läs mer
 9. Mina rötter
  Mina rötter
  289 SEK

  När vi under våren 2015 fick veta att jag var allvarligt sjuk bad min familj att jag skulle skriva ned minnen från olika delar av livet. Det blev en bok där jag berättar om mig själv, min familj och mina närmaste släktingar två led bakåt i tiden. Förhoppningsvis kan man därigenom förstå lite bättre hur jag och familjen blev som vi blev.

  Läs mer
 10. Det olevda livet. Poetiska tankar och reflektioner på prosa.
  Det olevda livet. Poetiska tankar och reflektioner på prosa.
  200 SEK

  Det svåraste i våra liv är inte de misstag och fel som vi gjort, nej det allra svåraste är allt det vi inte gjort, allt det olevda . 

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 2599

Sida
per sida
Sätt fallande sortering