Böcker

Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 2348

Page
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  Den oövervinnerlige Oskar Skedås aningslösa vandring till Santiago de Compostela
  189 SEK

  OSKAR SKEDÅ befinner sig i det lilla bergssamhället Saint Jean Pied de Port i södra Frankrike och imorgon ska han ta sina första stapplande steg längs den cirka åttio mil långa vandringen mot Santiago de Compostela.
  Han är trött på människor och tar till alla tänkbara knep för att hålla dem på avstånd. Vad han gör där vet han inte och även om han visste det så är det ingenting som någon annan har med att göra. Varför vill alla veta varför han vandrar? Varför behöver alla ett skäl? Varför denna besatthet kring frågan? Kan man inte bara få vandra i fred?

  Läs mer
 2. Blodsådd
  Blodsådd
  149 SEK

  Med ens var det hon som var angriparen. Det var hennes tänder som var begravda i hans kött. Hennes bett som fick honom att blöda. Och trots att han försökte komma undan hängde hon kvar, likt en envis grävling vars käftar knappt ens går att bända loss efter döden.

  Läs mer
 3. Röd snö - en Åredeckare
  Röd snö - en Åredeckare
  159 SEK

  Alpina VM hålls i Åre by medan Åre Gruvby är omslutet av tystnad och trevnad mitt i högvintern. Här bor häst- och hundfolk, författare, konstnärer och poeter. Men där det finns människor så döljer sig alltid något under ytan.

  Läs mer
 4. Yes Box
  Yes Box
  160 SEK

  Richard är sju år när han 1957 flyttar med sina föräldrar från England till Sverige. Med sig har han ett träskrin med samlarbilder, en viktig länk till det gamla hemlandet. Skrinet kommer att spela olika roller i Richards liv under uppväxten i Sverige.

  Läs mer
 5. Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
  Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
  199 SEK

  Jag kommer aldrig att vara tyst. Oavsett vad någon säger till mig så kommer jag aldrig att tystna. För om vi tystnar när vi har något viktigt att berätta, så blir världen lite sämre. Varje gång.
  Jag är ett maskrosbarn. Min far var narcissistisk, men jag skriver böcker om barn och självkänsla. Jag som barn fick inte tillräcklig hjälp att växa, men jag arbetar varje dag med just detta. Att barn ska få bli självständiga i tanken. Hitta lycka och glädje som språngbräda inför livet. Det är det jag lever för, min mening. Om man får en citron, alltså en negativ upplevelse i livet, ska man göra saft av den har jag hört. Göra något bra med det. Jag försöker hela tiden att göra saft av mitt livs citroner. Pappa dog med citronerna i handen, förgiftad av livets gång, och det gör mycket ont i mitt hjärta att tänka på det.
  Här är en bok om ett tragiskt livsöde, eller egentligen många. Livsöden som med tidig uppmärksamhet och kunskap kanske hade kunnat få bättre slut. Oavsett vad du hade tyckt, pappa, om att jag skriver den här boken, så handlar den om det som tog ditt liv ifrån dig. Den här boken är till dig, var du än är.

  Läs mer
 6. Maria och kopparbordet
  Maria och kopparbordet
  240 SEK

  En släkthistorisk roman.
  I sitt sökande efter svaret på kopparbordets historia samt hur en kaffeservis från Sankt Petersburg har kommit in i hennes liv, reser Maria Beata genom tid och rum. Från Bergslagen i Sverige, över till Kimo bruk i Österbotten, och ner till Svartå bruk i Storfurstendömet Finland. Genom generationers möda från tid till tid, blir det en drivande kraft.
  Hon stöter på namn som älskat och sörjt, arbetat och hoppats. En framtid byggd på släkthistorien, där Maria Beata blir en del av en fantastisk kedja av liv. Liv som kämpat och brottats i en omvärld som de själva inte alltid kunnat påverka. Hur Baron Linders inbjudan till Per Erik Fransson från Nora, att komma till Svartå bruk i Finland, påverkat henne genom hans möte med sin blivande hustru Maria Lovisa Fröjd. En släkthistoria över århundraden och generationer.

  Läs mer
 7. Lilla landet som kunde
  Lilla landet som kunde
  30 SEK

  Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda?

  Läs mer
 8. Humbug
  Humbug
  150 SEK

  Göteborg är en ful stad. Gäng av kriminella flyk-tingar beskjuter dagligen varandra, vilket motiverar omfattande satsningar på ständig ökning av bredbandshastigheten i de drabbade områdena. 

  Läs mer
 9. Anekdoter
  Anekdoter
  179 SEK

  Om man skulle beskriva mitt liv med tre ord, skulle de orden vara barn, snus och skriva. Som barn skrev jag noveller, dikter, pjäser mm för att fortsätta i vuxen ålder med halvfärdiga böcker, historier, filmmanus. Denna diktsamling är bara ett axplock eller fragment av tankar som rört sig i mitt huvud.

  Läs mer
 10. Så länge det finns fåglar
  Så länge det finns fåglar
  140 SEK

  Staffan Andersson är född i Sandviken men bosatt i Hälsingland sedan mer än 25 år tillbaka. Har arbetat som skogsarbetare, skogsvårdskonsulent, rustmästare (intendent) och lärare bl.a. Han började skriva i de sena tonåren och har medverkat i lokalpressen i Hälsingland med reportage, främst inom natur, jakt och fiske. Han är medlem i Föreningen Skrivare i Hälsingland och var också dess ordförande under några år i mitten av 2010 talet.

  Läs mer
Visa som Listvy Grid

Artiklar 1-10 av 2348

Page
per sida
Sätt fallande sortering