Lyrik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 525

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Förlorade hjärtslag
    Förlorade hjärtslag
    125 SEK

    Förlorade hjärtslag

    Läs mer
  2. Andning av Kärlek och Liv
    Andning av Kärlek och Liv
    110 SEK

    Mikaela Danielsson ar rysk-svenska forfattare och poet, i Ryssland kallade de henne Nadezhda Zakharova (flicknamn - Nadezhda Chesak), flyttade till Sverige 1993. Mikaela skriver dikter, romaner, dar beskriver hon karlekens kanslor, funderar over livets mening, vanlighet mot manniskor, beskriver skickligt naturen. 2005 publicerades hennes forsta roman "Gifta sig med en svensk" ("Выйти замуж за шведа"). Den forsta diktsamlingen, "Karlekens vag" ("Тропа Любви"), publicerades 2016. I borjan av 2018 publicerades den 2: a upplaga av denna diktsamling, dar fanns tillsammans alla hennes dikter som var skrivna 2015–2017. Nu laser ni hennes andra diktsamling - "Andning av Karlek och Liv" ("Дыхание Любви и Жизни") med nya dikter som ar skrivna 2018–2019 och med hennes egna oversattningar av dikter fran ryska till svenska.

    Läs mer
  3. Anekdoter
    Anekdoter
    179 SEK

    Om man skulle beskriva mitt liv med tre ord, skulle de orden vara barn, snus och skriva. Som barn skrev jag noveller, dikter, pjäser mm för att fortsätta i vuxen ålder med halvfärdiga böcker, historier, filmmanus. Denna diktsamling är bara ett axplock eller fragment av tankar som rört sig i mitt huvud.

    Läs mer
  4. Sagan om den stora pojken
    Sagan om den stora pojken
    198 SEK

    "Sagan om den stora pojken" är Tommy Vähä-Rainios andra självbiografiska diktsamling. Det är en bok om livet, döden och kärleken. Om hyckleriet och det oäkta som får plats i samhället idag. Dikterna återgår till författarens tuffa barndom men visar också en konstant kraft till att älska livet. Det är en ärlig, rå och känslosam lyssning.

    Läs mer
  5. Samhällsnära dikter, vardagsverser och tankefrukter
    Samhällsnära dikter, vardagsverser och tankefrukter
    210 SEK

    Om man ibland ser vad som händer och förstår vad som sker.
    Kan man då undvika att inse konsekvenserna?
    Många drunknar i vardagen i längtan efter glädje, kärlek och närhet.
    Var finns då orden att beskriva det?
    Om man låter orden strömma genom huvudet
    och låter dom lägga sig i en egen ordning.
    Är det då bara meningslösa tankar som lekt med bokstäver?
    Carl Fridh

    Läs mer
  6. Brusa högre lilla å
    Brusa högre lilla å
    189 SEK

    Brusa högre lilla å är Helena Loofts första diktsamling, ett unikt verk som sammanfattar 2000-talets första stora konflikt inom den svenska poesin.

    Läs mer
  7. Skymningens skönhet och sveda
    Skymningens skönhet och sveda
    195 SEK

    ”Kastanjeträden trötta luta

    efter regnet sina tunga

    vita spirors blom.

    Syrenernas

    stora vita klasar

    sakta gunga.

    Skyggt och tvekande

    börjar redan

    näktergalen sjunga.”

     

    Vilhelm Ekelunds dikt ur samlingen Melodier i skymning från 1902 gick rätt in i mitt 17-åriga bröst den gången, och för examenspengar året efter inköptes hans samlade dikter i Bonnier-utgåvan från 1951. Denna bar jag sedan med mig vart jag än reste. I 20-årsåldern var jag väl inläst på Bo Setterlind, kanske helt naturligt att mitt uttryck påminde om hans. Upprörd blev jag när jag i en annons såg, att han satt jury för en dikttävling arrangerad av ett skrivmaskinsföretag. Det var innan jag fattat att även poeter måste försörja sig. ”Kan han, så kan jag”, tänkte jag och jag behövde en ny skrivmaskin. En god vän fick skicka in dikten i sitt namn, för jag ville inte skylta med mitt namn i ett kommersiellt sammanhang. Han skulle få min gamla om jag vann en av de fem maskinerna och jag var övertygad om att vinna (just det är lite roligt efteråt.) Jag vann också och när jag träffade Bo Setterlind 20 år senare på ett litterärt nachspiel efter hans recitationskväll, berättade jag historien. Han skrattade gott och jag fortsatte: ”Det måste väl ha varit en 6-800 bidrag? Han svarade: ”6-800?, det var 10000!”

     

    Med denna min elfte utgåva avslutar jag av hälso- och åldersskäl mitt författarskap i betydelsen att ge ut böcker. Boken som är medvetet heterogen i avdelningar, ger prov på några av de litterära genrer som jag skrivit i.

    Leif Klitze Norrtälje i maj 2019

    Läs mer
  8. till toner från pianoön
    till toner från pianoön
    189 SEK

    till toner från pianoön

    Läs mer
  9. Förnimmelsens tid
    Förnimmelsens tid
    180 SEK

    I en värld av ständigt brus blir vi rädda för vårt inre. Vi kapslar in känslan och låter omvärldens påtryckningar styra oss. Påverkansbara hänger vi oss åt självupptagenhet och tappar taget om väsentligheten.

    Läs mer
  10. tiden förändrar
    tiden förändrar
    175 SEK

    ”Jag har så många vackra minnen av oss och jag vill göra dem till något stort. Jag vill göra vår tid till en tavla. Jag vill ta ner Mona-Lisa o hänga upp vårt konstverk där istället. Jag vill säga till alla i hela världen att jag älskade dig först och en del av mitt hjärta kommer alltid att vara din.”

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 525

per sida
Sätt fallande sortering