Sport fritid & hobby

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 80

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mod & vin – Cantina Santadi
  Mod & vin – Cantina Santadi
  250 SEK

  Varför valde den hyllade vinskaparen Giacomo Tachis att hjälpa ett helt okänt och avlägset beläget kooperativ – när några av världens berömda vinhus ryckte i honom?

  Det här är historien om kooperativet Cantina Santadi på Sardinien som har gått från bulkvinsproduktion i skymundan till prisvinnare på den internationella vinscenen, till exempel med det ikoniska rödvinet Terre Brune.

  Läs mer
 2. Över havet
  Över havet
  176 SEK 220 SEK

  När författarens sextioårsdag närmar sig är alla, inklusive författaren själv, funderade över vad som skulle vara den perfekta presenten. Vad ger man en entusiastisk seglare?
  En resa över Atlanten, självklart!

  Läs mer
 3. Kärlek på print
  Kärlek på print
  160 SEK 200 SEK

  Vi lever i ett samhälle där allt rusar fram och tekniken tar över. Tankar, rädslor och känslor stänger vi in i oss själva och vi glömmer det lilla i allt det stora.

  Läs mer
 4. Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  250 SEK

  Finns det fauner i Botaniska Trädgården, och kentaurer i Stadsskogen? Och orsakades verkligen den stora stadsbranden 1702 av en drake?

  Läs mer
 5. Här kommer jag. MED KROPPSKÄNNEDOM FÖR UTMATTADE
  Här kommer jag. MED KROPPSKÄNNEDOM FÖR UTMATTADE
  289 SEK

  VISST KAN DU BLI VÄN MED DIN KROPP!


  Vi har blivit duktiga på att söka information utifrån, men hur pass bra är vi på att lyssna inåt på de signaler som kommer från din kropp? Har du någonsin stannat upp och frågat vad din kropp behöver just nu eller inte behöver? Har du känt hur du andas?

   

  Många drabbas av utmattning därför att de inte har lyssnat på sin kropp som har signalerat ”pausa”, i stället har de valt att följa tankens nyttighetssignal ”kör på”. Det är kampen mellan kropp och tanke som tär våra krafter. Ofta sker denna kamp på omedveten plan, vi vet inte vad som pågår inom oss. När vi har blivit medvetna om detta så kan vi
  släppa kampen mellan de två och hitta ett samspel i stället.

   

  Den här boken vänder sig till dem som har önskan att bättre ta hand om sin kropp, som vill lära sig konsten att lyssna på kroppen, återhämta sig, andas och använda kroppen efter dess egna förutsättningar.

   

  Leg. fysioterapeut och ergonom Heli Ristiniemi har arbetat närmare tjugo år med stressrelaterad ohälsa d.v.s. utmattning. Här delar hon med sig kunskaper om kroppens funktionalitet med praktiska övningar som man lätt kan ta till sig och tillämpa i vardagen. Kroppskännedomsträningen har hjälpt många och lett till ett nytt förhållningsätt till den basala delen av individers liv. Att bära och bli uppburen av sin kropp enligt dess egna förutsättningar sparar energi, vi undviker belastningsrelaterade besvär och de fallgropar som leder till utmattning.

  Läs mer
 6. FÖRSTA ROTBOKEN med extra allt
  FÖRSTA ROTBOKEN med extra allt
  399 SEK

  FÖRSTA ROTBOKEN med extra allt innehåller det som behövs för att lära sig grunderna om rotslöjd. Från rotdragning till färdigt alster.

   

  Läs mer
 7. Udda Blandning
  Udda Blandning
  189 SEK

  Det där lite mera utöver vanligt hushåll och handarbete, och som även kan inspirera andra till något ingen trodde sig ha!

  Läs mer
 8. Idrottspsykologi för ungdomar
  Idrottspsykologi för ungdomar
  250 SEK

  Denna bok är skriven för att hjälpa unga idrottare. I boken kommer du att få ta del av tankesätt och mentala strategier gällande allt från träning till tävling till återhämtning.

  Läs mer
 9. Sverigeritten
  Sverigeritten
  199 SEK 249 SEK

  När Suzanna tröttnade på att rida den gamla vanliga skogsrundan hemma i Dalarna bestämde hon sig för att ge sig ut på en långritt. Hon lastade fjordhästen Krumelur, tog med hunden och begav sig till Hörby i Skåne där hon startade ritten. Slutmål: Jokkmokk.


  Suzanna, som var både oerfaren och dåligt förberedd, var inställd på att sova i skogen, dricka vatten ur bäckar och leva på nudlar, bär och harsyra. Hon tänkte också försöka sig på en insamling till förmån för djur i nöd. Men äventyret blev inte som hon hade förväntat sig.


  Vad gör man när vandringsleden plötsligt upphör? När hästen visar sig vara livrädd för kor? När myren inte bär? När kartan och verkligheten inte stämmer?


  Sverigeritten är en varm och upplyftande skildring om främmande människors engagemang och oväntade givmildhet. Med komiska inslag får vi följa Suzanna och Krumelur genom motgångar och medgångar under deras ritt genom landet.


  Suzanna Holmqvist gör författardebut med memoaren ”Sverigeritten”. Suzanna har ridit sedan barnsben och tävlat i bland annat distansritt. Utöver ritten genom Sverige har hon ridit 100 mil genom Mongoliet, vars skildring finns med som bonus i ”Sverigeritten”.


  Suzanna är egenföretagare och tycker om att upptäcka nya platser. Hon är uppvuxen i Hallsberg, men har i vuxen ålder tillbringat många år utomsocknes, bland annat i Lima (Dalarna) och Perth (Västra Australien).

   

  Läs mer
 10. Pardans och pandemi
  Pardans och pandemi
  169 SEK

  I början förstod ingen riktigt vad som var på väg att hända. Fram till mars 2020
  hade vi dansat pardans och umgåtts som vanligt. Från en dag till en annan förändrades vår värld fullständigt.
  Pandemin la sig som en våt filt över allt när det gäller pardans eftersom restriktionerna och smittorisken hindrade oss från att träffas och umgås som tidigare. För många band och hängivna dansare innebar det en
  katastrof men det var många som hittade kreativa lösningar för att nå sin publik.
  Dans har alltid tilltalat oss och dansbandskulturen har överlevt mycket.

  Häng med in i en spännande värld av dans, musik och dess hälsobringande
  effekter. Träffa innovativa musiker. Låt dig förföras av glädjen i pardans. Lär
  känna människorna bakom dansbandskulturen.
  Texten smittar av sig, inte av pandemin, men väl av kärleken till allt som har med dansbandskulturen att göra.

  Författaren är själv, sen unga år en hängiven dansare. Genom text och bild
  förmedlar hon stämningen, pulsen, musiken och glädjen i att dansa.
  Boken är ett måste för alla er som älskar pardans och dansbandsmusik. Även
  för dig som är nyfiken på dansbandskulturen men ännu inte vågat komma ut
  på danser. Detta är en bok som är ett måste i bokhyllan för alla som är intresserade av dans och hälsa.

  Pardans och pandemi är Anne-Mari Sandbergs första bok. Den är ett
  resultat av ett nytt intresse som uppstod när tidigare intressen som pardans
  och körsång inte längre gick att genomföra under pandemin. Anne-Mari är
  bosatt i Boglösa utanför Enköping och är ordförande i Boglösa bygdegård
  som finns omnämnd i boken. Där skapades också kontakten med en del av
  dansmusikerna som är intervjuade till boken.

  Dansen har sedan barnsben varit ett stort intresse och danskurser av diverse slag som Gammeldans, Foxtrot, Bugg, Jitterbugg, Rock´n Roll och Squaredance har givit en stor erfarenhet av dans och kontakt med andra dansare. Boken är en hyllning till både dansare och dansband som har förgyllt författarens liv under alla år.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 80

Sida
per sida
Sätt fallande sortering