Berätta om din bok!

"En liten bok till mamma/pappa från mig" är en bok med små och stora tankar och funderingar från ett barn till sin förälder. Här bjuds du som förälder in i barnets inre värld.

Hur kom boken till?

Boken har kommit till under en längre tid och genom den resa jag själv gjort i att möta barnet i mig. Detta mycket tack vare och utifrån mitt jobb inom mödra- och barnhälsovården.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Boken har under en längre tid fått växa fram i mig. När jag sedan skrev ner dessa tankar var det på en tågresa en tidig morgon på väg till jobbet.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Först och främst skrev jag ner mina tankar för min egen skull. Att få sätta ord på det som fanns inom mig. Sedan var det mycket mina systerdöttrar och familj som fick mig att vilja göra något med det. En stor inspiration var också alla barn som jag har runt omkring mig och möter. Barn är så himla häftiga helt enkelt.

Skriver du på något nytt nu?

Nej det gör jag inte idag.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Att våga är väl mitt tips. Min första tanke var att jag skulle trycka max tio böcker och det hjälpte mig att våga ta steget.

Varför ska man läsa din bok?

Det jag önskar är att min bok ska väcka nyfikenhet på sitt barn och deras inre värld. Att boken på så sätt ska få uppmuntra till att närma sig sitt barns inre värld och att skapa nya möten tillsammans. Och att i dessa möten kanske upptäcka det inte är så olika saker som barn och vuxna arbetar med och upptäcka hur vi alla har att lära av varandra, liten som stor.

Vad gör du när du inte skriver?

Mest tid går till mitt arbete som mödra- och barnhälsovårdspsykolog.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?

Föräldrar. Till små som stora barn.