Berätta om din bok!

Andra delen av Silverback serien handlar åter om Mark och hans vänner, och deras fortsatta utmaningar efter det de fått utstått. Mycket fokus läggs på vad man kan klara av när man inte vet sina begränsningar och vad man skall tilltro sina närmsta. Deras del i en kamp mycket större än de trott är ännu inte över.

Hur kom boken till?

Som jag nämnt förr så kom berättelsen till från en dröm, en mardröm som vägrade släppa fäste. Den återkom var natt och utspelade sig med samma handling men olika detaljer, lika lång och fruktansvärd var gång. Enda sättet att bearbeta det var att skriva ned historien.

Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?

Min bok är en fortsättning på en berättelse som utspelas i flera delar, detta är då del två utav tre. Så hur det ska utspelas har varit klart från start, men att det skulle resultera i fler böcker än en var en överraskning även för mig.

Vad får dig att vilja skriva? Vad inspirerar dig?

Jag skriver mycket på ren jävlar anamma. Mycket för att bevisa för mig själv att jag klarar av det. Och även för att motbevisa de som misstrott mig. Det har tagit mig långt att se vad jag klarar och utmanat mig själv i det som egentligen skrämmer mig, det har resulterat i hus, drömjobb och inte minst en bok trilogi.

Skriver du på något nytt nu?

Just nu avslutar jag berättelsen och försöker finslipa alla detaljer som uppstår för att läsaren och jag själv ska vara nöjd över verket som kommit till.

Har du tips eller råd till andra som vill skriva en bok?

Gör det, bara för det. Ta fem minuter var dag och starta där, det kommer att resultera i något bara man vill.

Varför ska man läsa din bok?

Vill man läsa en bok som handlar om många människors öden och är trött på huvudkaraktärer som är oövervinnerliga, då ska man nog blicka åt detta hållet, jag har skrivit så verklighetstroget jag har kunnat med alla aspekter en människa kan ha. Och jag tror det kommer höja läsvärdet då man kan känna igen sig i karaktärens känslor och tankar.

Vad gör du när du inte skriver?

När jag inte skriver är jag pappa till världens bästa femåring, vi jobbar mycket med att få igång hans tal som inte riktigt lyft än. Annars jobbar jag Offshore på oljerigg och ser ut över havsblänket på dagarna.

Vilka vill du helst ska läsa din bok?Silverback del 1

De som tycker om true-crime och reality genrer blandat med spänning och deckare tror jag kommer tycka om den här serien, den har allt de söker.