Lyrik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 470

per sida
Sätt fallande sortering
 1. ibland ser jag ingen mening för alla ord
  ibland ser jag ingen mening för alla ord
  142 SEK

  I denna Tomas Karlssons andra diktsamling rör han sig mellan fem teman - kärlek, ångest, död, humor och livsåskådning.

  Som en röd tråd genom allt går ett ifrågasättande och en stundtals rakbladsvass kritik av vårt västerländska samhälle och vårt trampande i hamsterhjulen, som snurrar allt snabbare. Tomas lyfter fram och försöker öppna våra ögon för hur dåligt vi passar in i det urbana informationssamhälle vi har skapat åt oss.

  Går det att sakta farten och till och med stanna upp för ett ögonblick och känna efter hur vi mår? Går det att se sig omkring och byta riktning, att slå in på en annan väg eller att till och med gå dit ingen annan människa tidigare gått? Och vad är det egentligen som är levnadsstandard, lycka och livskvalitet?

  Läs mer
 2. Betraktelser
  Betraktelser
  149 SEK

  Det är fixpunktens läge som utgör referensramen för Dina tankar och handlingar.

   

  Betraktelser är en samling aforismer, haikus och dikter som tillsammans utgör en lyrisk helhet som på ett fint och tankeväckande sätt ramar in människans förhållande till sig själva och de stora frågorna.

  Läs mer
 3. Pandemiska dikter
  Pandemiska dikter
  189 SEK

  CP?
  Kanske, kanske inte
  ... men jovisst
  I karantän?

  Läs mer
 4. Livets son
  Livets son
  170 SEK

  Livets son är jag själv mellan två pärmar, det är min själ som talar. Materialet kom till mig upplever jag det som, ville bli till ord. Det är en inre och yttre landskapsbild i rum och tid.

  Läs mer
 5. Doftspår
  Doftspår
  170 SEK

  först var beröringen inte ordet
  som ännu ruvade mellan stämbanden lyssnande efter mildljuden

  Läs mer
 6. En bok om kärlek
  En bok om kärlek
  175 SEK

  Jag kommer ihåg min första förälskelse. Han blev förälskad först och jag förstod ingenting. Så började vi prata i telefon och jag som inte ens tycker om att prata i telefon, vi pratade i timmar. Dygn. Jag fick kramp i handen för att jag tryckte hemtelefonen så hårt mot örat. Bytte till den trådlösa telefonen när jag skulle gå och borsta tänderna. Sa förlåt till pappa när telefonräkningen och jag hade pratat i trehundra timmar till en mobiltelefon tjugo minuter bort. När han äntligen kysste mig slog våra tandrader ihop och jag trodde jag hade tappat alla tänder när han sekunden senare sprang för att hinna med sista bussen, vände sig om och vinkade. Vem behöver egentligen tänder.

  Läs mer
 7. Between the moon and my mind. - A hundred and one poems.
  Between the moon and my mind. - A hundred and one poems.
  159 SEK

  Hi! My name is Annika, born and raised in a small village in the south of Sweden in 1972.
  For as long as I can remember three things have always been constant in my life, no matter all the other circumstances: I
  have always had a restless soul and have had a hard time staying in one place for too long.
  A vagabond of sorts. I have always painted, drawn, doodled, or written. It´s a passion and a need. And the inspiration
  to do all that, no matter where I have found myself, has always been my curiosity about the spiritual aspects of things, the mysteries of life and death and everything in between, before and after. “Who are we?”, “Where do we come from?”, and “What on Earth is the whole point of coming here?!” I have a Bachelor degree in Religious science and I DID find a few answers at the university, but the main lesson was probably: the more you learn, the more you realize that you don´t really know. So, the quest continues…
  I write and I paint with my heart because that is what I do best, and by you reading this book, I hope I get to touch yours.

  Läs mer
 8. Omnipresent
  Omnipresent
  159 SEK

  Susanna Lunabelle Bollhem was born in Stockholm, Sweden 1987. She is an multiartist creating in the fields of poetry, music, photography. Her vision is a sustainable world where human, animals, plants and essentially all living beings can live in loving harmony with each other. Her work covers both the light and dark aspects of the experience of being a human being. Omnipresent is her poetry debut.

  Läs mer
 9. Växtkraft
  Växtkraft
  198 SEK

  Växtkraft är en samling dikter, de allra flesta illustrerade med ett foto och ibland presenterade med en personlig kommentar. Den röda tråden är ett andligt sökande som blev en andlig resa och jag försöker i mycket av mitt skrivande förmedla att vi människor aldrig slutar att växa. Genom hela livet är det helt okey att ställa frågor, samla på sig nya intryck, mogna och utvecklas. Min förhoppning är att läsaren ska känna de suckar av lättnad och befrielse som resan så ofta innebär för mig.

  Läs mer
 10. Förlorade hjärtslag
  Förlorade hjärtslag
  125 SEK

  Förlorade hjärtslag

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 470

per sida
Sätt fallande sortering