Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 332

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Kulturarvet och makten
    Kulturarvet och makten
    179 SEK
    VILKA HAR MAKTEN ÖVER KULTURARVET? Läs mer
  2. En Brunråttas Bekännelser : essäer, iakttagelser
    En Brunråttas Bekännelser : essäer, iakttagelser
    159 SEK

    Jens Ganman musiker, författare och är mångårig medarbetare på SR och SVT. Han har skrivit flera romaner samt den uppmärksammade reportageboken ”Det Lilla Landet Som Kunde” tillsammans med Mustafa Panshiri.

    Läs mer
  3. THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
    THE SWEDISH MEDIA SYSTEM - THE LAST BASTILLE
    249 SEK

    "The media’s role is tremendously bad and therefore its acting in the society should be examined under the loop"

    Läs mer
  4. Bilden av Sverige : en personlig resa POCKET
    Bilden av Sverige : en personlig resa POCKET
    45 SEK

    Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.

    Läs mer
  5. Kampen om Mosul
    Kampen om Mosul
    45 SEK

    En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer. Svenske elitsoldaten Axel Stål är tillbaka i stridens hetta.

    Läs mer
  6. Att begära en annan ordning. Ledartexter i urval 2017-2020
    Att begära en annan ordning. Ledartexter i urval 2017-2020
    169 SEK

    Nationalism och militarism erbjuder särskilt män en möj - lighet att få vara hjältar. Att ifrågasätta de fantasier som torgförs blir kränkande och ett hot mot denna möjlighet.

    Läs mer
  7. Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn
    Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn
    45 SEK

    Axel lämnar sin karriär som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sätter alla hans förmågor på prov. Trots tragiska förluster av vänner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebär, fortsätter Axel på sin inslagna väg. Den leder så småningom till Kurdistan där han bland annat hjälper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benämna dem Daesh.

    Läs mer
  8. Flykten från folkhemmet
    Flykten från folkhemmet
    49 SEK

    "Vart ska man ta vägen?" Allt oftare dyker frågan upp på sociala medier, och det är också ett allt vanligare samtalsämne på fester och middagar. Om vi inte kan bo kvar i Sverige, vart tar vi vägen då? 

    Läs mer
  9. Tyst! - om hoten mot yttrandefriheten
    Tyst! - om hoten mot yttrandefriheten
    159 SEK

    Det fria ordet har inte varit friare än idag, främst tack vare sociala medier, men samtidigt har det inte varit så hotat som nu. Krafter som tycker att yttrandefriheten gått för långt växer sig oroväckande stark samtidigt som bristen på debatt är slående. Det är tyst.

    Läs mer
  10. Hoppet är vår Vän
    Hoppet är vår Vän
    200 SEK

    Hoppet är vår Vän är ett tidsdokument från mitten av femtiotalet då Sverige var ett land med spirande välfärd och stor framtidstro. Unga människor skapade sin egen kultur, en friare syn på sexualitet men med tydliga hierarkier mellan gammal och ung.
    En intressant berättelse från studentlivet i Umeå ur både lärares och studenters perspektiv.
    Ett nytt universitet framstår i bakgrunden som en önskad möjlighet.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 91-100 av 332

per sida
Sätt fallande sortering