Samhälle & politik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 332

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Spridda Skurar
    Spridda Skurar
    189 SEK

    Det mest föraktade, misskötta och nedvärderade politikområdet i Sverige de senaste hundra åren är Jordbruket, vår lokala livsmedelsförsörjning.
    Efter den globala livsmedelskrisen i början av 1970-talet, som blev helt bortglömd i 1990 års avregleringsbeslut, med globaliseringsivern via WTO (AoA) och EU-projektet, blev svenskt jordbruk och dess utövare en politisk spottkopp i alla avseenden, partipolitiskt, ekonomiskt, miljöpolitiskt och individuellt. De bönder som agerat mot detta har haft en massiv mur av motstånd att forcera. Glimtar från det agerandet kan läsaren få en liten inblick i här.
    Det är en kamp som alla medborgare är berörda av – utan att majoriteten är medveten om det. Kampen är lika aktuell idag som för trettio år sedan.

    Läs mer
  2. Den ohyggliga dumheten i Listerås
    Den ohyggliga dumheten i Listerås
    189 SEK

    Den ohyggliga dumheten skildrar förvaltningschefen Sven Klavérs öde när han dimper ner i den lagomkorrupta kommunen Listerås. Uppdraget han fått är att få rätsida på kommunens dystra skolresultat. Vad är det egentligen som sätter hinder för att barnen i Listerås ska få sin Drömskola med spännande möjligheter till lärande och utveckling? Med hjälp av sin vän, Ami från Indien, försöker Sven förstå sig på den ohyggliga dumhet som ibland tillåts blomstra, när normalt kloka människor kommer samman i grupp.

    Läs mer
  3. Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
    Svensk mångfaldspolitik: en kritik från vänster
    179 SEK

    Multikulturalism och mångfald, har vi lärt oss, progressiva idéer från vänster.

    Läs mer
  4. Förvriden sanning : En granskning om radiodokumentären om NORA
    Förvriden sanning : En granskning om radiodokumentären om NORA
    189 SEK

    En seriös granskning av den prisbelönta men tragiska radiodokumentären om den unga Nora och hennes tidiga liv. Den grävande SR journalisten Daniel Velasco fick fina utmärkelser, men hur var Noras vård egentligen och vilka insatser gjordes av det offentliga Sverige?

    Läs mer
  5. En dekonstruktion av vänstern
    En dekonstruktion av vänstern
    199 SEK

    I denna bok görs ett försök till en djupare analys av vad ”vänstern” står för.

    * Varför liberalism är en ideologi och inte bara handlar om frihet.
    * Föreningen av liberalism och vänstervärderingar till vänsterliberalism
    * Varför vänstermänniskor drivs av personliga motiv
    * Varför skolan gör ungdomar vänster

    Läs mer
  6. Att Återvinna Livet och Leva ett Hållbart Liv
    Att Återvinna Livet och Leva ett Hållbart Liv
    199 SEK

    Att du håller denna boken i din hand är ingen tillfällighet och allt startade på en nyårsfest 2017. En kvinna som är shaman gick rätt fram till mig och sa följande. Vet du om att du är en stor shaman och att du kommer skriva flera böcker? Nej svarade jag eller jo förresten angående böcker så har jag en barnbok i mitt inre som jag tänkt att kanske skriva ner. Nej svarade kvinnan det är inte den boken. Den boken du kommer att skriva och den efterföljande är viktig och de kommer båda två att göra succé.

    Läs mer
  7. Om dessa vore svenska barn...
    Om dessa vore svenska barn...
    180 SEK

    Den här boken vittnar om några människors flyktingöden. Om barn som insjuknat i uppgivenhetssyndrom eller ”apati”, som det tidigare kallades. Familjernas livshistoria är sedd genom läkaren Elisabeth Hultcrantz ögon och ger också en bild av hennes syn på medmänsklighet och rådande ”flyktingpolitik”.

    Läs mer
  8. Tvålärarsystem och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde
    Tvålärarsystem och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde
    189 SEK

    TVÅLÄRARSYSTEM och andra kända framgångsfaktorer som skapar mervärde.

    Läs mer
  9. Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.
    Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.
    36 SEK 179 SEK

    Det här är en bok för dem som är intresserade av det livsfarliga äventyrets lockelse, av att göra det rätta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men även för dem som vill veta mer om militär taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmåga.

    Läs mer
  10. Kampen om Mosul
    Kampen om Mosul
    36 SEK 179 SEK

    KAMPEN OM MOSUL är den fristående uppföljaren till succéboken KONTAKT! och ger läsaren unik inblick i hur ett specialförband opererar i kampen mot terrorismen från planering, övning och materiel till mötet med en av världens brutalaste terrororganisationer på fältet och inte minst om krigets oskyldiga offer.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 332

per sida
Sätt fallande sortering