print on demand

Print on demand - den smidiga lösningen

För dig som vill få ut din bok utan att ta stora startkostnader är print on demand den optimala lösningen. I Sverige kallar man ibland print on demand för behovstryck. I korthet går print-on-demand ut på att din bok finns tillgänglig för tryck, men att den trycks först när någon lägger in en order. Du slipper alltså ta kostnader för att trycka upp din bok innan du vet att den kommer att bli såld.

Det traditionella sättet hade annars varit att låta trycka upp din bok i en mindre upplaga, säg runt 500-1000 exemplar, och sedan försöka få den såld. Om du lyckas sälja böckerna gör du självklart en mycket större vinst, men samtidigt behöver du investera en summa pengar i förväg.

Om du inte har dessa pengar att investera, eller bara vill testa hur det kommer att gå, kan du använda dig av print on demand för att slippa ta denna risk. Print on demand har aldrig varit så enkelt, eller så billigt, som nu tack vare Vulkans bokverktyg. Skapa din bok online, gratis i vårt bokverktyg. Registrera dig redan idag kostnadsfritt!

Vad säger våra kunder om oss?

Jag har publicerat två böcker det sista halvåret med Vulkans hjälp. Vad jag har uppskattat mest är den snabba hanteringen och det professionella handlaget vad gäller omslag och grafisk utformning.

Gunnar Sommestad

Svenska resan av Gunnar Sommestad

Vad säger våra kunder om oss?

Jag uppskattade verkligen den helhetslösning som ”Deluxepaketet” erbjöd. Professionell hantering i alla steg av processen och alltid snabba svar på alla frågor.

Sven Ohlman

Stockholmshändelserna av Sen Ohlman

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är mycket nöjd med samarbetet med Vulkan. Det har löpt friktionsfritt och fint.

Magnus Ljunggren

Rysk kulturmosaik. 200 miniatyrer 1988 - 2018 av Magnus Ljunggren

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är jättenöjd, fem på en femgradig skala, med Vulkans och Ida Larssons arbete med min bok! Allt rätt gjort och alla tidsangivelser uppfyllda, mejl har besvarats omgående i samtliga fall! Stort tack, jag kommer att varmt rekommendera Vulkan!

Sten De Geer

I skärningspunkten mellan juridik och politik av Steen De Geer

Vad säger våra kunder om oss?

Jag tyckte samarbetet var mycket bra och är supernöjd :)

Modou Bah

Frihetsberövad av psykiatrin av Modou Bah

Vad säger våra kunder om oss?

Samarbetet med Vulkan har fungerat alldeles perfekt. Det var särskilt viktigt för mig som aldrig tidigare publicerat något. Helnöjd!

Lars Höglund

Mitt liv i skolans tjänst av Lars Höglund

Vad säger våra kunder om oss?

Måste bara få berömma er på Vulkan och i synnerhet dig (Ida Larsson) för ett väldigt proffsigt och trevligt bemötande, har rekommenderat er vidare till ytterligare två "skrivbordsförfattare" som börjat överväga att trycka sina böcker efter att ha sett hur bra ni har hjälpt mig.

Emma Ivarsson

Rälsbrott av Emma Ivarsson

Vad säger våra kunder om oss?

Professionell hjälp och stöd till mycket överkomliga priser. Personlig kontakt som kan ge goda råd. Jag är numera tacksam att ingen förlag antog mitt manus. Boken blev mycket bättre med Vulkanmedia som utgivare. Och boken blev min helt egen. 

Erik Erichsen

Rebellkirurgen

Vad säger våra kunder om oss?

En plan, som har legat och grott under en längre tid, har just förverkligats tack vare bokplattformen Vulkan. Där har jag fått all upptänklig hjälp, massor av goda råd och förstklassig hantering av mitt ärende. Resultatet, min och Helena Erikssons bok "Alva trollar”, har just publicerats och motsvarar till etthundra procent våra förväntningar.

Kristina von Unge

Alva trollar av Kristina von Unge

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är mycket nöjd med att ha arbetat med er och med slutresultatet av boken. Jag har ställt många frågor, haft många synpunkter och krav, som ni snabbt besvarat och åtgärdat. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med vårt samarbete och med slutresultat av boken.

Hans Nilsson

Kalmarslättens son

Vad säger våra kunder om oss?

Vulkan tog ansvaret, inget snack! 500 ex av min bok "Läs och Res" trycktes och levererades. Men, de hade skickat fel version till tryckeriet! Kostnad 75 000 kr. De bad mig makulera böckerna och tryckte om hela upplagan. Utan snack! Nu blev det både rätt och bra. Dessutom är alla sålda.

Christian Jutvik

Läs & res och Jaktkritik av Christian Jutvik

Vad säger våra kunder om oss?

Nu är det så här att jag har lyssnat på hela boken Strumpstickebarnet två gånger på rad. Jag är så inne i helvete nöjd och Sebastian Karlsson läser så otroligt bra. Han kunde verkligen leva in i min berättelse, det var som om det var han själv som hade upplevt mitt galna liv.

Sten Ridderland

Strumpstickebarnet

Vårt nya bokverktyg - perfekt för print on demand 

Vulkans bokverktyg passar helt perfekt för print on demand. Du kan antingen ladda upp en wordfil som du sedan redigerar i bokverktyget eller så kan du kopiera in din bok direkt i verktyget, eller till och med skriva den online. Du får full kontroll över din bok och utgivningen, det är extremt enkelt att publicera den som print on demand, även om det också såklart går att trycka större upplagor via vårt bokverktyg.

Med vår print-on-demand-tjänst kan du alltså tjäna pengar på din bok – helt riskfritt. Eftersom dina startkostnader är minimala slipper du avsätta en större investering i förskott. Det är och kommer alltid att vara gratis att publicera din e-bok genom oss. I din personliga Vulkanpanel kan du följa försäljningen av dina böcker. Om du sedan märker att din bok blir en succé, ja, då är det bara att trycka en större upplaga och tjäna ännu mer pengar!

Hur fungerar print on demand?

Tack vare digitaltryck och internet behöver du som vill ge ut en bok inte längre börja med att trycka upp ett större antal böcker. Med Vulkans print on demand görs din bok tillgänglig hos de stora bokhandlarna, såsom Adlibris, Bokus och CDON, liksom på Vulkans egna bokhandel. Utöver detta så blir din bok tillgänglig för boklådor runtom i Sverige, på de större e-boksplattformarna i världen, som t.ex Amazon. Vill du bara trycka din bok rekommenderar vi vårt utmärkta tryckpaket, eller något av våra bokerbjudanden om du behöver mer hjälp med att göra din egen bok.

Priset och smidigheten är de stora fördelarna med print-on-demand, och just priset gör också att print on demand fungerar alldeles ypperligt för väldigt smala titlar inom nischer där den förväntade årsförsäljningen kanske bara är 50 böcker, men där boken ändå är viktig för de konkreta individerna som sysslar till exempel med en väldigt specifik hobby.

Istället för att trycka upp 500 böcker och sedan vänta i 10 år på att få alla sålda kan du få ut boken direkt och tjäna pengar på varje försäljning istället för ett ligga ute med stora summor under lång tid.

Med print-on-demand får du även full kontroll över din bok och dess innehåll. Du kan löpande göra ändringar och uppdatera boken med ny information. Du betalar inget extra för detta, eftersom du inte tryckt upp en stor upplaga. Tack vare behovstryck kan innehållet i din bok alltid vara aktuellt. Vulkan är Nordens största bokutgivare, du kan tryggt vända dig till oss – vi har nöjda kunder sedan 2008!

Andra fördelar med print on demand

Många ställer frågan – kan jag tjäna pengar med print on demand? Svaret är: självklart! Du får pengar (så kallad royalty) varje gång någon köper din bok. På grund av de extremt låga startkostnaderna går det väldigt snabbt att tjäna igen din ursprungliga investering, och ju populärare din bok är, desto mer tjänar du.

En annan fördel är att du kan kombinera Vulkans print on demand med att beställa böcker till självkostnadspris för eget bruk. Via bokverktyget kan du beställa en mindre upplaga tryckta exemplar som du till exempel kan ge bort till familj och vänner eller ha själv i bokhyllan.

Det är många som beställer stora upplagor när efterfrågan visat sig vara stark på marknaden.

Print on demand passar alltså utmärkt för dig som vill få ut din bok till världen men som inte vill spendera stora summor på tryck av ett större antal böcker. Print on demand är det moderna sättet att jobba. Skapa din bok med Vulkans bokverktyg, det är gratis att använda. Registrera dig nu!