Print on demand - den smidiga lösningen

För dig som vill få ut din bok utan att ta stora startkostnader är print on demand den optimala lösningen. I Sverige kallar man ibland print on demand för behovstryck. I korthet går print-on-demand ut på att din bok finns tillgänglig för tryck, men att den trycks först när någon lägger in en order. Du slipper alltså ta kostnader för att trycka upp din bok innan du vet att den kommer att bli såld.

Det traditionella sättet hade annars varit att låta trycka upp din bok i en mindre upplaga, säg runt 500-1000 exemplar, och sedan försöka få den såld. Om du lyckas sälja böckerna gör du självklart en mycket större vinst, men samtidigt behöver du investera en summa pengar i förväg.

Om du inte har dessa pengar att investera, eller bara vill testa hur det kommer att gå, kan du använda dig av print on demand för att slippa ta denna risk. Print on demand har aldrig varit så enkelt, eller så billigt, som nu tack vare Vulkans bokverktyg. Skapa din bok online, gratis i vårt bokverktyg. Registrera dig redan idag kostnadsfritt!

Vad tycker andra om Vulkan?

Vårt nya bokverktyg - perfekt för print on demand

Vulkans bokverktyg passar helt perfekt för print on demand. Du kan antingen ladda upp en wordfil som du sedan redigerar i bokverktyget eller så kan du kopiera in din bok direkt i verktyget, eller till och med skriva den online. Du får full kontroll över din bok och utgivningen, det är extremt enkelt att publicera den som print on demand, även om det också såklart går att trycka större upplagor via vårt bokverktyg.

Med vår print-on-demand-tjänst kan du alltså tjäna pengar på din bok – helt riskfritt. Eftersom dina startkostnader är minimala slipper du avsätta en större investering i förskott. Det är och kommer alltid att vara gratis att publicera din e-bok genom oss. I din personliga Vulkanpanel kan du följa försäljningen av dina böcker. Om du sedan märker att din bok blir en succé, ja, då är det bara att trycka en större upplaga och tjäna ännu mer pengar!

Hur fungerar print on demand?

Tack vare digitaltryck och internet behöver du som vill ge ut en bok inte längre börja med att trycka upp ett större antal böcker. Med Vulkans print on demand görs din bok tillgänglig hos de stora bokhandlarna, såsom Adlibris, Bokus och CDON, liksom på Vulkans egna bokhandel. Utöver detta så blir din bok tillgänglig för boklådor runtom i Sverige, på de större e-boksplattformarna i världen, som t.ex Amazon. Vill du bara trycka din bok rekommenderar vi vårt utmärkta tryckpaket, eller något av våra bokerbjudanden om du behöver mer hjälp med att göra din egen bok.

Priset och smidigheten är de stora fördelarna med print-on-demand, och just priset gör också att print on demand fungerar alldeles ypperligt för väldigt smala titlar inom nischer där den förväntade årsförsäljningen kanske bara är 50 böcker, men där boken ändå är viktig för de konkreta individerna som sysslar till exempel med en väldigt specifik hobby.

Istället för att trycka upp 500 böcker och sedan vänta i 10 år på att få alla sålda kan du få ut boken direkt och tjäna pengar på varje försäljning istället för ett ligga ute med stora summor under lång tid.

Med print-on-demand får du även full kontroll över din bok och dess innehåll. Du kan löpande göra ändringar och uppdatera boken med ny information. Du betalar inget extra för detta, eftersom du inte tryckt upp en stor upplaga. Tack vare behovstryck kan innehållet i din bok alltid vara aktuellt. Vulkan är Nordens största bokutgivare, du kan tryggt vända dig till oss – vi har nöjda kunder sedan 2008!

Andra fördelar med print on demand

Många ställer frågan – kan jag tjäna pengar med print on demand? Svaret är: självklart! Du får pengar (så kallad royalty) varje gång någon köper din bok. På grund av de extremt låga startkostnaderna går det väldigt snabbt att tjäna igen din ursprungliga investering, och ju populärare din bok är, desto mer tjänar du.

En annan fördel är att du kan kombinera Vulkans print on demand med att beställa böcker till självkostnadspris för eget bruk. Via bokverktyget kan du beställa en mindre upplaga tryckta exemplar som du till exempel kan ge bort till familj och vänner eller ha själv i bokhyllan.

Det är många som beställer stora upplagor när efterfrågan visat sig vara stark på marknaden.

Print on demand passar alltså utmärkt för dig som vill få ut din bok till världen men som inte vill spendera stora summor på tryck av ett större antal böcker. Print on demand är det moderna sättet att jobba. Skapa din bok med Vulkans bokverktyg, det är gratis att använda. Registrera dig nu!