Skapa bok online

Skapa din bok helt gratis i Vulkans bokverktyg

Vulkan är en bokplattform som kopplar samman författare, läsare och återförsäljare. Vulkan är din one-stop shop!

Använd Vulkans bokverktyg för att skapa en egen bok helt gratis och det är alltid gratis att publicera din e-bok. Betala inte för det du kan göra enkelt själv. Med hjälp av vårt verktyg skapar du dina egna tryckfärdiga filer – därför får du alltid ett mycket bättre pris när du skapar din egen bok i vårt verktyg. Du kan skapa din bok på tre sätt:

Importera - konvertera - publicera

Alla tre sätt kan kombineras och inget val är slutgiltigt – vi ger dig full kontroll över ditt bokskapande! När du är nöjd och din bok är färdig så trycker du bara på en knapp – och ditt manus har förvandlats till en tryckfärdig bok, e-bok eller både och! Det är alltså gratis att konvertera till tryck-pdf, ePub och MOBI. På Vulkan är det och kommer alltid att vara gratis att konvertera ditt manus till bok. Du väljer själv vilka distributionskanaler du vill använda, bestämmer pris på din bok samt hur många böcker du vill trycka upp. Liten upplaga, stor upplaga eller print-on-demand – välj det som passar dig bäst.

Du får full kontroll över din utgivning, i alla steg och i alla led. Bokverktyget är perfekt för dig som vill skapa din bok helt själv. Det är GRATIS att registrera dig och det är inget köptvång. Det är dessutom helt gratis att publicera e-bok genom oss. Skapa konto redan nu!


Du kan importera ditt manus från word (docx.) Detta är det mest populära sättet bland våra användare. När ditt manus är uppladdat kan du redigera, skriva om och disponera din bok som du önskar. När du importerar så förvandlas ditt manus så att endast mindre ändringar återstår för dig att genomföra innan export.

Eller skriva din bok direkt i verktyget. Vårt gränssnitt är enkelt att lära sig och att använda. Det är ett enkelt sätt att skapa, redigera och disponera din bok på.Du kan kopiera in text direkt in i verktyget. D.v.s. du kopierar ditt manus, t.ex. kapitel för kapitel. När du har klippt in texten i verktyget, markera all text i ditt kapitel och klicka på ”ta bort all formatering”. Vi rekommenderar att du i första hand importerar din text eller skriver din bok direkt in i verktyget. De två sätten är de bästa ur användar- och formgivningsperspektiv.

Vad säger våra kunder om oss?

Jag har publicerat två böcker det sista halvåret med Vulkans hjälp. Vad jag har uppskattat mest är den snabba hanteringen och det professionella handlaget vad gäller omslag och grafisk utformning.

Gunnar Sommestad

Svenska resan av Gunnar Sommestad

Vad säger våra kunder om oss?

Jag uppskattade verkligen den helhetslösning som ”Deluxepaketet” erbjöd. Professionell hantering i alla steg av processen och alltid snabba svar på alla frågor.

Sven Ohlman

Stockholmshändelserna av Sen Ohlman

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är mycket nöjd med samarbetet med Vulkan. Det har löpt friktionsfritt och fint.

Magnus Ljunggren

Rysk kulturmosaik. 200 miniatyrer 1988 - 2018 av Magnus Ljunggren

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är jättenöjd, fem på en femgradig skala, med Vulkans och Ida Larssons arbete med min bok! Allt rätt gjort och alla tidsangivelser uppfyllda, mejl har besvarats omgående i samtliga fall! Stort tack, jag kommer att varmt rekommendera Vulkan!

Sten De Geer

I skärningspunkten mellan juridik och politik av Steen De Geer

Vad säger våra kunder om oss?

Jag tyckte samarbetet var mycket bra och är supernöjd :)

Modou Bah

Frihetsberövad av psykiatrin av Modou Bah

Vad säger våra kunder om oss?

Samarbetet med Vulkan har fungerat alldeles perfekt. Det var särskilt viktigt för mig som aldrig tidigare publicerat något. Helnöjd!

Lars Höglund

Mitt liv i skolans tjänst av Lars Höglund

Vad säger våra kunder om oss?

Måste bara få berömma er på Vulkan och i synnerhet dig (Ida Larsson) för ett väldigt proffsigt och trevligt bemötande, har rekommenderat er vidare till ytterligare två "skrivbordsförfattare" som börjat överväga att trycka sina böcker efter att ha sett hur bra ni har hjälpt mig.

Emma Ivarsson

Rälsbrott av Emma Ivarsson

Vad säger våra kunder om oss?

Professionell hjälp och stöd till mycket överkomliga priser. Personlig kontakt som kan ge goda råd. Jag är numera tacksam att ingen förlag antog mitt manus. Boken blev mycket bättre med Vulkanmedia som utgivare. Och boken blev min helt egen. 

Erik Erichsen

Rebellkirurgen

Vad säger våra kunder om oss?

En plan, som har legat och grott under en längre tid, har just förverkligats tack vare bokplattformen Vulkan. Där har jag fått all upptänklig hjälp, massor av goda råd och förstklassig hantering av mitt ärende. Resultatet, min och Helena Erikssons bok "Alva trollar”, har just publicerats och motsvarar till etthundra procent våra förväntningar.

Kristina von Unge

Alva trollar av Kristina von Unge

Vad säger våra kunder om oss?

Jag är mycket nöjd med att ha arbetat med er och med slutresultatet av boken. Jag har ställt många frågor, haft många synpunkter och krav, som ni snabbt besvarat och åtgärdat. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med vårt samarbete och med slutresultat av boken.

Hans Nilsson

Kalmarslättens son

Vad säger våra kunder om oss?

Vulkan tog ansvaret, inget snack! 500 ex av min bok "Läs och Res" trycktes och levererades. Men, de hade skickat fel version till tryckeriet! Kostnad 75 000 kr. De bad mig makulera böckerna och tryckte om hela upplagan. Utan snack! Nu blev det både rätt och bra. Dessutom är alla sålda.

Christian Jutvik

Läs & res och Jaktkritik av Christian Jutvik

Vad säger våra kunder om oss?

Nu är det så här att jag har lyssnat på hela boken Strumpstickebarnet två gånger på rad. Jag är så inne i helvete nöjd och Sebastian Karlsson läser så otroligt bra. Han kunde verkligen leva in i min berättelse, det var som om det var han själv som hade upplevt mitt galna liv.

Sten Ridderland

Strumpstickebarnet

Några frågor och svar om Vulkans unika bokverktyg

Om du vill skapa din bok online har du säkert frågor om hur det går till – här hittar du de vanligaste frågorna och svaren inom ämnet. Om du inte hittar svar på din fråga – tveka inte att kontakta oss.

Jag har aldrig gett ut en bok förut. Kan jag använda bokverktyget för att skapa min bok?

Ja, absolut! Gränssnittet är lättanvänt och intuitivt och det passar även personer som inte har någon erfarenhet av att ge ut böcker. Dock underlättar det om du har datorvana. Känner du att du behöver mer hjälp med att göra din bok rekommenderar vi till exempel vårt Författarpaket , eller något annat av våra bokerbjudanden .

Jag har skrivit en bok som jag vill trycka i en liten upplaga enbart för släkt och vänner. Går det?

Det går alldeles utmärkt! Vår nya funktion fungerar ypperligt oavsett hur stor upplaga du trycker och det går perfekt att skapa en bok enbart för privat bruk.

Kan jag tjäna pengar på att ge ut min bok via er?

Självklart! Du får pengar för varje sålt exemplar. Priserna bestämmer du själv.

Jag har skrivit min bok i Word (docx.) och vill importera den in i verktyget, hur gör jag?

Det går utmärkt att importera docx. filer direkt in i verktyget! Tumregeln är att inte formatera Word-dokumentet för mycket. Har du redan formaterat ditt dokument, gör såhär:

Markera all text i ditt dokument. Klicka sedan på ”Radera all formatering” i Word (en ikon med ett A och ett suddgummi ).

Gå sedan igenom ditt dokument, rubrik för rubrik. Markera rubriktexten, välj ”Rubrik 1” under ”Format” i Word. Spara.

I verktygsfältet i Vulkans onlineverktyg. Klicka på ”Verktyg”, sedan på ”Importera textfil”.

Välj docx. som filtyp. Välj sedan önskad fil att importera. Klicka på ”Ladda upp fil”.

Via vilka distributionskanaler kommer min bok att göras tillgänglig för allmänheten?

Du väljer själv! Du kan göra din bok tillgänglig på bl.a. Vulkans butik, via Bokinfo (vilket innebär att den kommer synas på bl.a. större nätbutiker som Adlibris, Bokus och CDON, samt att fysiska bokhandlar kan beställa den), Amazon, iTunes, Elib (distribution av eböcker). Din bok kommer ävenut genom Stroytel och Mofibo med flera.

Du kan också sälja din bok själv. Du får en sk widget som du kan se som din egen digitala bokhandel. Du kan sälja både ebok och pappersbok i widget-butiken.

Kan jag använda ert bokverktyg för att skapa en e-bok?

Ja, det fungerar lika bra för e-böcker som för tryckta böcker. Du väljer själv om du vill ge ut endast en e-bok, endast en tryckt bok eller båda varianterna.

Kan ert nya bokverktyg användas för print on demand?

Absolut! Det fungerar alldeles utmärkt för PoD-böcker.

Vad är ePub, Mobi och tryck-pdf?

ePub skapar en omflödningsbar text, vilket innebär att den som läser kan ändra teckensnitt, teckenstorlek samt radavstånd. Det är förmodligen det vanligast e-boks-formatet.

Mobi fungerar på många sätt som ePub, men med vissa skillnader. Mobi tillåter läsare att, exempelvis, lägga till egna sidor, överstryka ord och meningar och lägga till bokmärken. Formatet ägs av Amazon och används därför i deras butiker.

Tryck-PDF är en tryckfärdig PDF. Den är färdig att skickas för tryck hos ett tryckeri. Med vårt bokverktyg kan man enkelt göra om sin bok till en tryck-PDF.

Med vårt bokverktyg behöver man inte anpassa sin bok efter ett specifikt bokformat. Man kan exportera alla tre på en gång!