Skapa din bok gratis i Vulkans bokverktyg

Vulkan är en bokplattform som kopplar samman författare, läsare och återförsäljare. Vulkan är din one-stop shop!

Använd Vulkans bokverktyg för att skapa en egen bok helt gratis och det är alltid gratis att publicera din e-bok. Betala inte för det du kan göra enkelt själv. Med hjälp av vårt verktyg skapa du dina egna tryckfärdiga filer – därför får du alltid ett mycket bättre pris när du skapar din egen bok i vårt verktyg. Du kan skapa din bok på tre sätt:

Du kan importera ditt manus från word (docx.) Detta är det mest populära sättet bland våra användare. När ditt manus är uppladdat kan du redigera, skriva om och disponera din bok som du önskar. När du importerar så förvandlas ditt manus så att endast mindre ändringar återstår för dig att genomföra innan export.

Eller skriva din bok direkt i verktyget. Vårt gränssnitt är enkelt att lära sig och att använda. Det är ett enkelt sätt att skapa, redigera och disponera din bok på.

Du kan kopiera in text direkt in i verktyget. D.v.s. du kopierar ditt manus, t.ex. kapitel för kapitel. När du har klippt in texten i verktyget, markera all text i ditt kapitel och klicka på ”ta bort all formatering”. suddgummi Vi rekommenderar att du i första hand importerar din text eller skriver din bok direkt in i verktyget. De två sätten är de bästa ur användar- och formgivningsperspektiv. 

Vad tycker andra om Vulkan?

Importera - konvertera - publicera

Alla tre sätt kan kombineras och inget val är slutgiltigt – vi ger dig full kontroll över ditt bokskapande! När du är nöjd och din bok är färdig så trycker du bara på en knapp – och ditt manus har förvandlats till en tryckfärdig bok, e-bok eller både och! Det är alltså gratis att konvertera till tryck-pdf, ePub och MOBI. På Vulkan är det och kommer alltid att vara gratis att konvertera ditt manus till bok. Du väljer själv vilka distributionskanaler du vill använda, bestämmer pris på din bok samt hur många böcker du vill trycka upp. Liten upplaga, stor upplaga eller print-on-demand – välj det som passar dig bäst.

Du får full kontroll över din utgivning, i alla steg och i alla led. Bokverktyget är perfekt för dig som vill skapa din bok helt själv. Det är GRATIS att registrera dig och det är inget köptvång. Det är dessutom helt gratis att publicera e-bok genom oss. Skapa konto redan nu!

Hans Winander, 81 år, gjorde sin bok med Vulkans bokverktyg.

Några frågor och svar om Vulkans nya bokverktyg

Om du vill skapa din bok online har du säkert frågor om hur det går till – här hittar du de vanligaste frågorna och svaren inom ämnet. Om du inte hittar svar på din fråga – tveka inte att kontakta oss.

Jag har aldrig gett ut en bok förut. Kan jag använda bokverktyget för att skapa min bok?

Ja, absolut! Gränssnittet är lättanvänt och intuitivt och det passar även personer som inte har någon erfarenhet av att ge ut böcker. Dock underlättar det om du har datorvana. Känner du att du behöver mer hjälp med att göra din bok rekommenderar vi till exempel vårt Författarpaket, eller något annat av våra bokerbjudanden.

Via vilka distributionskanaler kommer min bok att göras tillgänglig för allmänheten?

Du väljer själv! Du kan göra din bok tillgänglig på bl.a. Vulkans butik, via Bokinfo (vilket innebär att den kommer synas på bl.a. större nätbutiker som Adlibris, Bokus och CDON, samt att fysiska bokhandlar kan beställa den), Amazon, iTunes, Elib (distribution av eböcker). Din bok kommer ävenut genom Stroytel och Mofibo med flera.

Du kan också sälja din bok själv. Du får en sk widget som du kan se som din egen digitala bokhandel. Du kan sälja både ebok och pappersbok i widget-butiken.

Jag har skrivit en bok som jag vill trycka i en liten upplaga enbart för släkt och vänner. Går det?

Det går alldeles utmärkt! Vår nya funktion fungerar ypperligt oavsett hur stor upplaga du trycker och det går perfekt att skapa en bok enbart för privat bruk.

Kan jag använda ert bokverktyg för att skapa en e-bok?

Ja, det fungerar lika bra för e-böcker som för tryckta böcker. Du väljer själv om du vill ge ut endast en e-bok, endast en tryckt bok eller båda varianterna.

Kan jag tjäna pengar på att ge ut min bok via er?

Självklart! Du får pengar för varje sålt exemplar. Priserna bestämmer du själv.

Kan ert nya bokverktyg användas för print on demand?

Absolut! Det fungerar alldeles utmärkt för PoD-böcker.

Jag har skrivit min bok i Word (docx.) och vill importera den in i verktyget, hur gör jag?

Det går utmärkt att importera docx. filer direkt in i verktyget! Tumregeln är att inte formatera Word-dokumentet för mycket. Har du redan formaterat ditt dokument, gör såhär:

  1. Markera all text i ditt dokument.
  2. Klicka sedan på ”Radera all formatering” i Word (en ikon med ett A och ett suddgummibokea_formattering).
  3. Gå sedan igenom ditt dokument, rubrik för rubrik.
  4. Markera rubriktexten, välj ”Rubrik 1” under ”Format” i Word.
  5. Spara.
  6. I verktygsfältet i Vulkans onlineverktyg. Klicka på ”Verktyg”, sedan på ”Importera textfil”.
  7. Välj docx. som filtyp. Välj sedan önskad fil att importera.
  8. Klicka på ”Ladda upp fil”.

Vad är ePub, Mobi och tryck-pdf?

ePub skapar en omflödningsbar text, vilket innebär att den som läser kan ändra teckensnitt, teckenstorlek samt radavstånd. Det är förmodligen det vanligast e-boks-formatet.

Mobi fungerar på många sätt som ePub, men med vissa skillnader. Mobi tillåter läsare att, exempelvis, lägga till egna sidor, överstryka ord och meningar och lägga till bokmärken. Formatet ägs av Amazon och används därför i deras butiker.

Tryck-PDF är en tryckfärdig PDF. Den är färdig att skickas för tryck hos ett tryckeri. Med vårt bokverktyg kan man enkelt göra om sin bok till en tryck-PDF.

Med vårt bokverktyg behöver man inte anpassa sin bok efter ett specifikt bokformat. Man kan exportera alla tre på en gång!

Fler frågor