Det hela börjar med en idé som utvecklas till en berättelse - en berättelse som du efter mycket arbete får ner till ett manus med slutmålet att publicera till en bok. Men hur går du tillväga när du vill utveckla ditt manus till en publicerad bok? 

Ett hjälpsamt första steg när du känner att du skrivit klart ditt manus kan vara att ta hjälp av en lektör. När du anlitar en lektör ingår vanligtvis två saker - en genomläsning av ditt manus och ett skriftligt omdöme. När du känner dig klar med själva textdelen i din bok är det viktigt att du börjar fokusera på det yttre dvs. bokens omslag. Omslaget räknas som den främsta reklamplatsen - den ska väcka intresse och locka till läsning, men också signalera för läsare vad det faktiskt är för bok och vilken genre den tillhör. Det finns några punkter som är extra viktiga att tänka på när det kommer till omslaget. Det absolut främsta är läsbarheten - se till att titeln, författarnamn och baksidestext syns och är läsvänlig. Om du väljer att ha en bild på bokomslaget, se till att du äger upphovsrätten till bilderna. Det är även viktigt att tänka på bokens baksida - baksidestexten ska vara kort och avslöja lagom mycket om handlingen.

Hur gör du då när du känner dig klar med både det yttre och den inre delen av boken? Du behöver då nå ut med din bok till läsarna. Börja med att identifiera din huvudsakliga läsargrupp och se med vilken marknadsföring du bäst når ut till dem. 

Du kan bli avskräckt av alla valmöjligheter och alla delar som måste vara med när det kommer till att publicera en bok, du kan ta det lugnt, lockas du inte av att agera förläggare åt dig själv, är det smidigaste du kan göra att anlita ett egenutgivningsföretag, det är det absolut enklaste alternativet, de kan hjälpa med sättning, formgivning, hålla kontakten med tryckeriet, sköta distributionen, ordna ISBN-nummer, se till att den finns i nätbokhandeln, ta beställningar och fakturera åt dig. Till skillnad från traditionella förlag eller hybridförlag behåller du upphovsrätten till ditt verk. Oftast kan du köpa ett paket med all hjälp, t.ex. vårt Författarpaket .

Att ge ut din bok på det här sättet innebär heller ingen större ekonomisk investering. När du köper bokpaket av Vulkan får du hjälp av en personlig förläggare / projektledare som du har kontakt med under hela förloppet, du får hjälp med omslagsdesigner och sättning av inlagan, en tryck-pdf eller provbok ingår kostnadsfritt, därmed kan du fokusera på ditt manus och få hjälpen du  känner att du behöver med resten för att få din bok publicerad.