Läsålder 3-6 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 155

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Rätt ut i världen
  Rätt ut i världen
  180 SEK

  Rätt ut i världen är en berättelse om dina och dina kamraters rättigheter. Ja, även dem du aldrig har träffat innan.


  Att ha rätt till att tänka, tycka och säga sitt. Att ha rätt till ett namn, lek, vila, fritid, vatten, kläder och ett hem. Få prova och att lära sig saker. Och att få vara ifred när en vill det.


  En berättelse om att du är lika viktig som alla andra och att alla andra är lika viktiga som dig. Det är det viktiga i världen.

  Läs mer
 2. Fy Bubblan, för plast!
  Fy Bubblan, för plast!
  180 SEK

  Följ med fisken Bubblan och se vad som händer när Bubblans klass råkar ut för ett anfall
  av plastskräp just när skoldagen har startat. Det blir en dag de sent ska glömma. Händelsen väcker många frågor hos havsdjuren, exempelvis: ”Varför slänger människor plastskräp i havet? Tror människor att vi vill leva i en soptipp?”

  Läs mer
 3. Sagan om Prinsessan Frejdig
  Sagan om Prinsessan Frejdig
  136 SEK 170 SEK

  Prinsessan Frejdig är trött på slottslivet, där hon tvingas bära klänning var dag, gå på baler och lära sig vilken gaffel man har till salladen. Efter mötet med en förtrollad skata ger hon sig ut på äventyr för att rädda Prins Blåögd. Resan kantas av spännande möten och leder henne till slut till den eviga vinterns skog där en fruktad trollpacka bor.

   

  Kommer hon att hitta Prins Blåögd och kan sagan få ett lyckligt slut när det som förväntas av en inte är det som känns bra?

  Läs mer
 4. Lars och Ulf bygger ett flygplan
  Lars och Ulf bygger ett flygplan
  170 SEK

  Två femåriga kompisar. Vad kan de åstadkomma? Mycket, ska det visa sig när de bestämmer sig för att bygga och flyga ett flygplan!

  Läs mer
 5. Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
  Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
  159 SEK

  In diesem Buch über die Katzenschwestern Wilda und Wilja fahren sie mit der Öland-Fähre nach Byxelkrok.

  Läs mer
 6. SPRAK och CLEO
  SPRAK och CLEO
  189 SEK
  FLYTTFÅGLAR kallas de fåglar som flyttar en gång om året till en annan del av jorden, för att det till exempel blir för kallt, och sedan varje år flyttar tillbaka, när det blivit varmt igen. Läs mer
 7. Prinsessan Prutt
  Prinsessan Prutt
  152 SEK 190 SEK

  Det var en gång en söt prinsessa som hette prinsessan Prutt. Hon älskade att leka och utforska saker, men hennes kompisar höll sig ofta på avstånd på grund av hennes pruttar.

   

  När hon blev vuxen och ville gifta sig höll sig många av de andra prinsarna borta från prinsessan Prutt. Kommer hon någonsin lyckas hitta den riktiga prinsen för henne?

   

  Prinsessan Prutt är en humoristisk och positiv barnbok om att vara sig själv även när det känns tungt och svårt.

  Läs mer
 8. Alma och Atman
  Alma och Atman
  160 SEK 200 SEK

  Alma & Atman är en varm och inspirerande historia om en liten flicka som får stöd av hästen Atman under en utmanande tid i hennes liv. Atman lär flickan att lyssna till sitt hjärta och sätta ord på sina känslor och behov. Det är en givande bok för hela familjen, skriven med utgångspunkt i prisbelönta Connection Practice®, en social-emotionell metodik som banar väg för ökad förståelse och kontakt mellan människor. The Connection Practice® är en metod som inspirerats av HeartMath® och Nonviolent Communication®. Alma & Atman utrustar oss med enkla verktyg för att skapa ett medkännande förhållningssätt till oss själva och andra.

  Läs mer
 9. Mats och kulorna
  Mats och kulorna
  179 SEK
  Mats är 6 år och det bästa han vet är KULOR. Han har samlat fina kulor i flera år, särskilt gamla, från när pappa var liten. Men så hände något hemskt – han lekte en lek där kulorna fanns med – och förlorade ALLA sina kulor. Det var den värsta dagen i Mats liv – men VAD hände då sedan? Jo, allt vände!
  Det inträffade
  ett mirakel, något hände som gjorde att olycksdagen i Mats liv blev LYCKODAGEN, den dag han aldrig skulle glömma!
   
  KERSTIN LJUNGGREN är journalist och har ägnat stor del av sitt skrivande åt frågor om barn, barnpsykologi och inte minst barnkultur. I många år publicerade hon porträtt på barnboksförfattare i olika barnkulturtidskrifter.
  Och när Rabén&Sjögrens förlag fyllde femtio år fick hon i uppdrag att skriva två böcker, om förlagets två största författare: Astrid Lindgren och Lennart Hellsing. De fick mycket uppmärksamhet och har varit flitigt både köpta och utlånade.
  Läs mer
 10. Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen
  Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen
  136 SEK 170 SEK

  Nasse Rasse, Hoffa och Bruno gör sitt bästa på stormötet för att skrämma upp de andra grisarna. Vad kommer ske nu? Vad händer med ugglan som sitter på takbjälken och vad menar Trumpgrisen med ”Make Amerika Pigg Again”? Är han verkligen så vacker, klok och demokratisk som han påstår?

   


  "Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen" är en saga om demokrati och alla människors lika värde. Den är lämplig såväl för barn som för vuxna och passar utmärkt för högläsning.

   

  Författaren är 77 år och har alltid varit engagerad i samhälls-, kultur- och miljöfrågor. Han har arbetat som lärare i drygt 30 år i samhällsorienterande ämnen. Under 70- talet arbetade han som fritidsledare och dramapedagog på fritidsgårdar och har hela sitt liv arbetat med och för barnens bästa. Barnkonventionen har varit en av hans ledstjärnor

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 155

per sida
Sätt fallande sortering