Läsålder 3-6 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 150

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mats och kulorna
  Mats och kulorna
  179 SEK
  Mats är 6 år och det bästa han vet är KULOR. Han har samlat fina kulor i flera år, särskilt gamla, från när pappa var liten. Men så hände något hemskt – han lekte en lek där kulorna fanns med – och förlorade ALLA sina kulor. Det var den värsta dagen i Mats liv – men VAD hände då sedan? Jo, allt vände!
  Det inträffade
  ett mirakel, något hände som gjorde att olycksdagen i Mats liv blev LYCKODAGEN, den dag han aldrig skulle glömma!
   
  KERSTIN LJUNGGREN är journalist och har ägnat stor del av sitt skrivande åt frågor om barn, barnpsykologi och inte minst barnkultur. I många år publicerade hon porträtt på barnboksförfattare i olika barnkulturtidskrifter.
  Och när Rabén&Sjögrens förlag fyllde femtio år fick hon i uppdrag att skriva två böcker, om förlagets två största författare: Astrid Lindgren och Lennart Hellsing. De fick mycket uppmärksamhet och har varit flitigt både köpta och utlånade.
  Läs mer
 2. Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen
  Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen
  136 SEK 170 SEK

  Nasse Rasse, Hoffa och Bruno gör sitt bästa på stormötet för att skrämma upp de andra grisarna. Vad kommer ske nu? Vad händer med ugglan som sitter på takbjälken och vad menar Trumpgrisen med ”Make Amerika Pigg Again”? Är han verkligen så vacker, klok och demokratisk som han påstår?

   


  "Sagan om Nasse Rasse och grisfarmen" är en saga om demokrati och alla människors lika värde. Den är lämplig såväl för barn som för vuxna och passar utmärkt för högläsning.

   

  Författaren är 77 år och har alltid varit engagerad i samhälls-, kultur- och miljöfrågor. Han har arbetat som lärare i drygt 30 år i samhällsorienterande ämnen. Under 70- talet arbetade han som fritidsledare och dramapedagog på fritidsgårdar och har hela sitt liv arbetat med och för barnens bästa. Barnkonventionen har varit en av hans ledstjärnor

  Läs mer
 3. Ulle, pappa och rävis
  Ulle, pappa och rävis
  136 SEK 170 SEK
  Det är morgon. I köket står pappa vid diskbänken och dricker kaffe. Han tittar på sin mobil.
  Ulle sitter vid bordet. Pappas ögon ser inte Ulle. Men Ulle är van. Pappa har alltid e-mail och bilder och sånt som han måste titta på i mobilen. Han har möten och meddelanden och samtal som är väldigt, väldigt viktiga. Det vet Ulle. Bredvid Ulle sitter Rävis.
   
  Det är en gosedjursräv. Hon fick den när hon var alldeles nyfödd. Då var de lika stora, men nu är Ulle större.
   
  Ulles räv får inte följa med till förskolan. Leksaker ska stanna hemma, säger pappa. Men när pappa inte ser så smyger Ulle ner Rävis i sin ryggsäck. Idag ska han få vara med på förskolan.
   
   
  Den här boken vill porträttera ett barn av idag. Men också en förälder av idag. En förälder som i sin iver att effektivisera vardagen blir otillgänglig för barnet. I boken får pappa och Ulle chansen till en omstart, och en tankeställare.
  Läs mer
 4. Klara färdiga, cykla!
  Klara färdiga, cykla!
  136 SEK 170 SEK
  Nora är snart fem år och vill så gärna cykla utan stödhjul! Men tänk om hon ramlar och det kommer en massa blod... Kommer hon att våga prova?
   
  Detta är en mysig barnbok om att tro på sig själv och våga övervinna sina rädslor.
  Läs mer
 5. Ghosthearts Bok 1: Resan till börjans slut
  Ghosthearts Bok 1: Resan till börjans slut
  136 SEK 170 SEK
  Ni vet en värld där solen skiner, fjärilar fladdrar och fåglar kvittrar? Där man lägger sig i tid och vaknar glad, mumsar bullar och glass, kramas och har det allmänt bra?
   
  Det här handlar inte så värst jättemycket om den världen...
   
  Kasta dig istället in i en historia fylld av onda och goda filurer samt hot mot jordens överlevnad. Följ ett litet spökes otroliga väg till att bli en äkta hjälte!
  Läs mer
 6. Skogsflickan
  Skogsflickan
  250 SEK

  En saga om en flicka och hennes djurvänner i skogen.

  Läs mer
 7. Bell & Kjell - Busiga räkneboken
  Bell & Kjell - Busiga räkneboken
  136 SEK 170 SEK

  Att lära sig siffror är buslätt om det är buskul! Här är den, en busig räknebok från 1-12 med rim, frågor och vilda bus på varje sida. Med Bell & Kjells busiga räknebok lär man sig känna igen siffror, räkna och fundera över frågor ihop mellan skratten. Bell & Kjell har alltid något på gång som de vuxna måste oja sig över som ni kan skratta åt och lära er något klokt om.

   

  Riktigt busiga Bell & Kjell bjuder in till många mysiga lässtunder, en bok där du lär dig mer varje gång. Följ med från ett till tolv med saft på golv!

  Läs mer
 8. 9 ÅR 1959
  9 ÅR 1959
  165 SEK
  År 2018 utkom boken "Förstagluttare 1957" och år 2020 utkom "8 år 1958". 
  "9 år 1959 är en fortsättning i serien.
   
  Lollo har redan börjat i andra klass. Skolan ligger i ett idylliskt villasamhälle, långt från höghusområdet där Lollo bor tillsammans med sin unga mamma och sexåriga lillasyster. Pappa har flyttat för ganska längesedan och mamma arbetar som diskerska på ett ålderdomshem. Varken fritidshem eller lekskola finns att tillgå.
  När skoldagen är slut går Lollo till mammas arbetsplats och lillasyster får vara med mamma tills Lollo kommer. Ålderdomshemmet är en spännande och annorlunda lekplats och även Fästningen som ligger alldeles intill. 
  Även om Lollos pappa är frånvarande så finns det ovanligt många vuxna i hennes liv som bryr sig om.
  "9 år 1959" är en tänkvärd och rolig barnbok skriven i första hand för vuxna. Den beskriver en liten skolflickas tankar, hur det kändes att vara annorlunda, hur det kunde gå till i skolan och vad barn roade sig med i slutet av 50-talet. 
  Boken är en nostalgitripp för dig som var skolelev på den tiden, den passar även att läsa tillsammans med dagens barn. Samtala gärna kring hur det var förr och låt barnen berätta hur de har det i skolan och vad de gör på fritiden. 
  Språket i boken är som många pratade på 50-talet. Förklara gärna vad orden betyder.
   
  Trevlig lässtund!
  Läs mer
 9. Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  119 SEK 149 SEK

  De tre små drakarna Astrid, Signe och Tage bor i stora träd i skogen, de är vänner och tycker om att ge sig ut på olika uppdrag.

  Läs mer
 10. Flyg min larv
  Flyg min larv
  136 SEK 170 SEK

  När en fjäril landar i en trädgård och lämnar några ägg efter sig börjar det snart myllra av nya larver. Men en av dem verkar inte vara som de andra, på flera sätt. I den ryms en stark längtan efter något annat, men vad? Och vem är den egentligen?


  Flyg min larv är en berättelse om att drömma stort och att få hitta sin egen väg.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 150

per sida
Sätt fallande sortering