Läsålder 6-9 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 300

per sida
Sätt fallande sortering
  1. SPRAK och CLEO
    SPRAK och CLEO
    189 SEK
    FLYTTFÅGLAR kallas de fåglar som flyttar en gång om året till en annan del av jorden, för att det till exempel blir för kallt, och sedan varje år flyttar tillbaka, när det blivit varmt igen. Läs mer
  2. Att ha en sjuk mamma, Jonnas berättelse
    Att ha en sjuk mamma, Jonnas berättelse
    136 SEK 170 SEK

    Jonna, 7 år, har en mamma som lider av en sjukdom som heter alkoholism. Det betyder att hennes mamma dricker alkohol som vin eller sprit varje dag och inte orkar ta hand om Jonna så bra. När det är rörigt i lägenheten med många vuxna, somnar Jonna oftast under sin säng och känner sig rädd. I boken får du läsa om hur Jonna har det och hur hon får hjälp av en ängel i huset. Är det en riktig ängel? Jonna får också till sist en bästa vän och hjälp från oväntat håll.

     

    Du är inte ensam! Det är många barn som har det som Jonna. Oftast beror det på att mamma eller pappa har någon slags sjukdom. Ofta tror barn att allt är deras eget fel, men så är det verkligen inte! Men om du läser detta och känner igen dig så ska du veta att ingenting är ditt fel och att du inte är ensam.
    Många barn har det likadant som du hemma och det finns hjälp att få.

    Läs mer
  3. Mats och kulorna
    Mats och kulorna
    179 SEK
    Mats är 6 år och det bästa han vet är KULOR. Han har samlat fina kulor i flera år, särskilt gamla, från när pappa var liten. Men så hände något hemskt – han lekte en lek där kulorna fanns med – och förlorade ALLA sina kulor. Det var den värsta dagen i Mats liv – men VAD hände då sedan? Jo, allt vände!
    Det inträffade
    ett mirakel, något hände som gjorde att olycksdagen i Mats liv blev LYCKODAGEN, den dag han aldrig skulle glömma!
     
    KERSTIN LJUNGGREN är journalist och har ägnat stor del av sitt skrivande åt frågor om barn, barnpsykologi och inte minst barnkultur. I många år publicerade hon porträtt på barnboksförfattare i olika barnkulturtidskrifter.
    Och när Rabén&Sjögrens förlag fyllde femtio år fick hon i uppdrag att skriva två böcker, om förlagets två största författare: Astrid Lindgren och Lennart Hellsing. De fick mycket uppmärksamhet och har varit flitigt både köpta och utlånade.
    Läs mer
  4. Lillys tics eller....vem är det som bestämmer
    Lillys tics eller....vem är det som bestämmer
    136 SEK 170 SEK
    Lilly gillar inte höga ljud, eller kanelbullar om det inte är mormors. Hon gillar inte när det är ovädersdagar, för då är alla inomhus på rasterna. Då blir det nervöst i Lillys kropp, det kliar inuti och hon bara måste harkla sig. Då fnissar klasskompisarna sådär elakt.
     
     
    Agnes och Rut är speciellt elaka. De bestämmer vilka som får vara med och vilka som inte får vara med. Oftast är det Lilly som inte får vara med.
     
     
    ”Okej, vilka vill vara med och leka? Ja, alla får vara med. Alla som inte har tics”, brukar Agnes ropa högt. Lilly känner sig ledsen, ensam och utstött. En dag flyttar det dock in en ny familj i huset intill...
     
     
    Lillys tics är en berättelse om att inte vara som alla andra och om hur viktigt det är att ha en vän när det känns tungt.
    Läs mer
  5. Den magiska dataskärmen
    Den magiska dataskärmen
    128 SEK 160 SEK

    När Thelma äntligen får sin efterlängtade dataskärm anar hon inte vad som väntar. Det visar sig att det nämligen inte är en vanlig dataskärm hon sitter framför!

     

    Efter att ha tryckt på ikonen för monsterattack befinner hon sig plötsligt själv mitt i spelet. Enda sättet att komma därifrån är att, med hjälp av bästa kompisen Sam, samla ihop tillräckligt många guldstjärnor för att tillverka en nyckel.

     

    Kommer Thelma att klara av alla monster och hinder genom banan? Kommer hon att hinna få tag i tillräckligt många stjärnor till nyckeln innan tiden är ute? Hur ska Sam kunna övertyga Thelma att det inte bara var en dröm?

    Läs mer
  6. 9  ÅR 1959
    9 ÅR 1959
    165 SEK
    År 2018 utkom boken "Förstagluttare 1957" och år 2020 utkom "8 år 1958". 
    "9 år 1959 är en fortsättning i serien.
     
    Lollo har redan börjat i andra klass. Skolan ligger i ett idylliskt villasamhälle, långt från höghusområdet där Lollo bor tillsammans med sin unga mamma och sexåriga lillasyster. Pappa har flyttat för ganska längesedan och mamma arbetar som diskerska på ett ålderdomshem. Varken fritidshem eller lekskola finns att tillgå.
    När skoldagen är slut går Lollo till mammas arbetsplats och lillasyster får vara med mamma tills Lollo kommer. Ålderdomshemmet är en spännande och annorlunda lekplats och även Fästningen som ligger alldeles intill. 
    Även om Lollos pappa är frånvarande så finns det ovanligt många vuxna i hennes liv som bryr sig om.
    "9 år 1959" är en tänkvärd och rolig barnbok skriven i första hand för vuxna. Den beskriver en liten skolflickas tankar, hur det kändes att vara annorlunda, hur det kunde gå till i skolan och vad barn roade sig med i slutet av 50-talet. 
    Boken är en nostalgitripp för dig som var skolelev på den tiden, den passar även att läsa tillsammans med dagens barn. Samtala gärna kring hur det var förr och låt barnen berätta hur de har det i skolan och vad de gör på fritiden. 
    Språket i boken är som många pratade på 50-talet. Förklara gärna vad orden betyder.
     
    Trevlig lässtund!
    Läs mer
  7. Via Lactea
    Via Lactea
    176 SEK 220 SEK

    Den unga figuren Vega ska för första gången lämna sitt hem för att åka till Via Lactea, platsen där hon ska få lära sig magi, flygning och att bli vuxen. Via Lactea visar sig vara en vacker plats och det dröjer inte länge innan Vega har hittat vänner och en mentor.

    Läs mer
  8. Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
    Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
    119 SEK 149 SEK

    De tre små drakarna Astrid, Signe och Tage bor i stora träd i skogen, de är vänner och tycker om att ge sig ut på olika uppdrag.

    Läs mer
  9. Vid regnbågens slut
    Vid regnbågens slut
    139 SEK
    Vid regnbågens slut finns bågarernas hus där regnbågen har slocknat och bågaren Blå plötsligt har försvunnit, vad är detta för bus?
     
    Då bestämmer sig de andra bågarerna för att hitta Blå och ger sig ut på ett äventyr som kommer att visa sig att inte bli alltför lätt, då de stöter på de busiga badinkerna som gör allt för att hindra dem på vägen.

     

    Läs mer
  10. Höstskogens under
    Höstskogens under
    189 SEK

    Följ med på ett förunderligt äventyr genom höstskogen där flickan i blå kappa upplever dolda världar, hittar skatter och träffar några av skogens invånare.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 300

per sida
Sätt fallande sortering