Läsålder 9-12 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 69

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Under isen
    Under isen
    176 SEK 220 SEK

    Vad skulle du göra om du vaknade bara för att upptäcka att du varken var levande eller död? Det är precis vad som händer Isak. En ond varelse som livnär sig på andras energi och känslor har honom fast i en plats som kallas Mittemellan. Han får en chans att
    återvända till livet, men för att det ska bli verklighet måste han lyckas få någon levande människa att märka hans närvaro. Problemet är att ingen kan varken se eller höra honom. Han håller på att bli bortglömd. Det blir en kamp mot klockan då han bara har fem dagar på sig… Kommer han att lyckas?

    Läs mer
  2. Mami Bajskorv
    Mami Bajskorv
    136 SEK 170 SEK

    Eddan är stor, stark och modig! Livet med Eddan är en fest, men det är inte alltid lätt för mammorna att hänga med när det går från att vara fest, till riktig pest (enligt Eddan alltså).

    Särskilt svårt är det för Mami Bajskorv, allt hon gör verkar bli fel. Är det hennes långa tuttar? Stickiga armar?

    Läs mer
  3. Varg och Vidja
    Varg och Vidja
    176 SEK 220 SEK

    Följ med en stenåldersfamilj genom tidens gång och upplev vardagen i deras by.

     

    I denna fängslande fakta roman får läsaren bevittna spännande äventyr, upplysande samtal med äldre generationer, och insikter i stenåldersmänniskans sätt att jaga, uppfostra barn och handla. Lär dig hur hunden kan ha blivit människans närmaste vän och den viktiga roll den spelade i att effektivisera jakt.

     

    Förutom berättelsen kompletteras varje kapitel med faktarutor som belyser både forntida och moderna begrepp och fenomen, visar hur vår nutid ofta har rötterna i en svunnen tid. En spännande och lärorik resa tillbaka i tiden som kommer att fängsla både ungdomar och barn!

    Läs mer
  4. Vi ser på VATTEN under ytan
    Vi ser på VATTEN under ytan
    136 SEK 170 SEK

    VATTEN ÄR DET VIKTIGASTE SOM FINNS

     

    För utan vatten – inget liv.

    Inga växter. Inga djur. Inga människor.

    Och absolut inga fiskar.

    Men som tur är finns vatten nästan överallt.

    Som moln i luften. Som regn. Som snöflingor som singlar ner.

    I bäckar, åar, floder, sjöar.

    På marken som dagg. I marken. I trädens löv.

    Men allra mest vatten är det i de väldiga haven.

    Ja, man kan säga att vatten är liv.

    Därför ska vi vara rädda om vattnet.

    Inte slösa med det! Inte smutsa ner det!

     

    Vi ska AKTA VATTNET!

     

    I den här boken får du lära dig en massa häpnadsväckande fakta om vatten.

    Men inte bara det. Här finns också många spännande vattenexperiment.

     

    Denna bok har tillkommit genom ett initiativ från Linnéuniversitetet.

    Boken är ett led i arbetet med att sprida kunskap om vårt livsviktiga vatten.

    Läs mer
  5. Vägledaren
    Vägledaren
    176 SEK 220 SEK

    I Vägledaren får vi följa trettonåriga Mia som tillsammans med sina klasskamrater Billie och Noah befinner sig på en klassresa tillsammans på norra Öland.

     

    En rad märkliga händelser uppstår under de tre dagar som klassen befinner sig i stugbyn på Böda, och det är inte förens trion hittar boken Vägledaren i en secondhandbutik som de kan pussla ihop bitarna och lösa de märkliga mysteriet de har hamnat i.

     

    Det hela började redan i bussen på vägen dit. På landsbron uppstod en mystisk spänning som letade sig fram via elektriska vågor i Mias säte. I samband med den kusliga känslan såg Mia en pojke som stod och vinkade febrilt till henne på landmassan i havet mellan Kalmar och Öland.

     

    Mia tror först att hon är ensam om att uppleva märkliga händelser och kusliga närvaror. Men Billie och Noah känner det med.
    Fler händelser uppstår som alla leder till att trion blir fast beslutna om att lösa det mysterium som de har hamnat i. Tillsammans måste de reda ut knutarna med hjälp av Vägledarens gåtor.

     

    Vem är pojken som vinkar på ön? Vem är det som gömmer sig i den döda eken och vad finns det i skogsbrynet mitt emot stugfönstret? Är det den döda pojken som försöker kommunicera med barnen genom boken? Så småningom börjar vännerna förstå mysteriet de har hamnat i.

    Läs mer
  6. Skyddsvargen
    Skyddsvargen
    220 SEK

    Skyddsvargen handlar om vänskap och hemligheter, och om att hitta sin egen väg i en värld där föräldrarna sviker och högstadiegänget väntar runt hörnet med knutna nävar. Det är en berättelse om svek och uppror, men även om hopp och vänskapens kraft.

    Läs mer
  7. Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland
    Kattsystrarna Wilda och Wilja firar jul i Småland
    199 SEK

    När julklappsutdelningen är klar lägger sig ett lugn över Lovisero. Hönan Agda spelar julklappsspel med mössen Tim och Timmy och Wilda lägger sitt nya muspussel. Prästtuppen Tore gal julevangeliet för de som orkar lyssna.

    Läs mer
  8. Tigerspår
    Tigerspår
    160 SEK 200 SEK

    Ane vänder sig om och ser tigern rätt i ögonen. De bärnstensgula, kalla ögonen stirrar på honom och Ane blir stel av skräck. Det känns som om tiden står still. Ane, en tonårspojke under sena stenåldern, vaknar upp i en dunge ute i ett stort gräshav. Han har tappat minnet och vet inte var han är. Ane är ensam, utan vapen och mat, och har bara sin hund Tuss som sällskap. Han bestämmer sig för att försöka hitta hem igen och ger sig ut i det enorma gräshavet som växer runt dungen. Men något följer efter i hans spår.

    Läs mer
  9. Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
    Die Katzenschwestern Wilda und Wilja an Bord der Öland-Fähre
    159 SEK

    In diesem Buch über die Katzenschwestern Wilda und Wilja fahren sie mit der Öland-Fähre nach Byxelkrok.

    Läs mer
  10. SPRAK och CLEO
    SPRAK och CLEO
    189 SEK
    FLYTTFÅGLAR kallas de fåglar som flyttar en gång om året till en annan del av jorden, för att det till exempel blir för kallt, och sedan varje år flyttar tillbaka, när det blivit varmt igen. Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 69

per sida
Sätt fallande sortering