Läsålder 9-12 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 65

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Landet Någonannanstans
    Landet Någonannanstans
    176 SEK 220 SEK
    Karin och Cilla är två unga flickor som båda på olika vis har det jobbigt i skolan och deras frånvarande föräldrar tystgrälar jämt. En dag blir de överraskade av ett störtregn och söker skydd bakom en dörr i bakgårdens gårdshus. Dörren går i baklås och de hamnar i landet Någonannanstans. Där inne möter de bland många andra bergafolkingar, skogspiltar, träskreptiler, en källtrösk, en örn och den kloka urbjörken. Efter ett olyckligt missförstånd tappar de bort varandra. Kommer de att finna varandra och vill de egentligen komma tillbaka?
     
    I Landet Någonannanstans är det både otäckt olikt och märkligt likt deras vardag och de måste använda sina styrkor och hantera sina svagheter för att klara sig. De lär känna nya sidor av sig själva och varandra och måste våga även om de är rädda och finna en egen väg även när de är vilse.
     
     
    Författaren Carl Fridh: För mig har bokstäver alltid varit pusselbitar för att bättre förstå känslor och konkretisera drömmar och oartikulerade mål. Det har lett till några diktsamlingar, en novellsamling, närmare tio rimmade barnsagor som ljudböcker och även professionellt som kommunikationsansvarig i stora företagskoncerner. 
     
    I Landet Någonannanstans, som vuxit fram under flera decennier, har jag försökt fånga hur man kan hantera sina tillkortakommanden och utveckla sina styrkor. Det har också fått mig att förstå att de viktigaste ögonblicken är när tiden upphör och blir ett klocklöst nu. När man suddar ut gränsen mellan fantasi och verklighet uppstår både häpnadsväckande och skrämmande upptäckter. 
    Läs mer
  2. Mats och kulorna
    Mats och kulorna
    179 SEK
    Mats är 6 år och det bästa han vet är KULOR. Han har samlat fina kulor i flera år, särskilt gamla, från när pappa var liten. Men så hände något hemskt – han lekte en lek där kulorna fanns med – och förlorade ALLA sina kulor. Det var den värsta dagen i Mats liv – men VAD hände då sedan? Jo, allt vände!
    Det inträffade
    ett mirakel, något hände som gjorde att olycksdagen i Mats liv blev LYCKODAGEN, den dag han aldrig skulle glömma!
     
    KERSTIN LJUNGGREN är journalist och har ägnat stor del av sitt skrivande åt frågor om barn, barnpsykologi och inte minst barnkultur. I många år publicerade hon porträtt på barnboksförfattare i olika barnkulturtidskrifter.
    Och när Rabén&Sjögrens förlag fyllde femtio år fick hon i uppdrag att skriva två böcker, om förlagets två största författare: Astrid Lindgren och Lennart Hellsing. De fick mycket uppmärksamhet och har varit flitigt både köpta och utlånade.
    Läs mer
  3. Hotet från De Nattsvarta, Drakväktarna del 1
    Hotet från De Nattsvarta, Drakväktarna del 1
    199 SEK

    För Himo Song kommer livet aldrig mer vara sig likt. Han har tvingats flytta. Långt bort från sin bästa vän ‒ hon som hjälpte honom att passa in i Världsrådets samhälle. Himo gör allt för att uppfattas som normal på sin nya skola, men när han hittar sin mentor blodigt misshandlad blir det svårt att gömma sig från Världsrådets ständigt vakande öga.

    Läs mer
  4. Stålmormors äventyr
    Stålmormors äventyr
    127 SEK 159 SEK

    Maja bor tillsammans med hennes mer än hundra år unga Stålmormor, hennes gammelmormor, samt Kängan - en superstörig känguru. Maja gillar inte att Kängan är en sådan skrytmåns. Dessutom konkurrerar han med henne om Stålmormors Napoleonbakelser, som är världens godaste.

     

    Läs mer
  5. Kattsystrarna Wilda och Wilja på cykelsemester på Öland
    Kattsystrarna Wilda och Wilja på cykelsemester på Öland
    189 SEK

    Wilda och Wilja är två små kattsystrar, som tidigt blir föräldralösa.
    En dag träffar de kattfarbrorn Grålle, som genast tar dem och deras busiga upptåg till sitt
    hjärta.

    Läs mer
  6. Julportalen
    Julportalen
    151 SEK 189 SEK

    Syskonen Alice och Alf har med sina föräldrar flyttat till ett nytt hus, ett gammalt sådant. I huset hittar Alice en lönndörr ner till ett underjordiskt slott som visar sig vara en julportal där tomtenissen Albert bor.

    Läs mer
  7. Palle Popstjärna
    Palle Popstjärna
    169 SEK

    Palle Popstjärna är kanske Sveriges första barnboksmusikal!
    Boken är fylld av spänning, pop, magi och barnen tar del av musiken via QR-koder.
    På samma sätt som i en musikal för musiken berättelsen framåt och karaktärerna kommer till liv.
    Palle Popstjärna fungerar även bra som högläsning. Då kan man tillsammans sjunga med i poplåtarna som dyker upp. Klicka på QR-koderna i boken och hör Palle spela gitarr och sjunga!

    Läs mer
  8. Gosegänget: Spökhuset
    Gosegänget: Spökhuset
    100 SEK

    Gosedjursgänget är tillbaka - med en nyfikenhet på omvärlden som aldrig förr! Men den här gången är det nära att gå dem illa, när de luras in i ett spökhus, och tas med på vådliga bussfärder. Och vart tog egentligen Lille Björn vägen när hans skönsång plötsligt tystnade samtidigt som vattnet rann ut ur badkaret därhemma?

    Läs mer
  9. Kattsystrarna Wilda och Wilja på äventyr i Kalmar
    Kattsystrarna Wilda och Wilja på äventyr i Kalmar
    189 SEK

    Wilda och Wilja är två små kattsystrar, som tidigt blir föräldralösa.
    En dag träff ar de kattfarbrorn Grålle, som genast tar dem och deras busiga upptåg till sitt hjärta.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 65

per sida
Sätt fallande sortering