Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 818

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Hågkomster
    Hågkomster
    210 SEK

    Upptäck mer om Karl Palmér i hans bok och lär dig om samhällsplanering, segling och livet i Alperna och svenska fjällen.

    Läs mer
  2. Bergtagen
    Bergtagen
    176 SEK 220 SEK

    Bergtagen belyser en mamma och en pappas kamp för ett barn som manipulerar ett helt system. Den allvarliga bristen på kompetens om annorlunda flickor gör detta möjligt. Boken lyfter det trauma och det stigma vi utsatts för. Kan vi komma vidare utan upprättelse?

    Läs mer
  3. Kalifens Gåva
    Kalifens Gåva
    189 SEK

    Föräldraskap och läraryrket har fått stort utrymme i Anns liv. Som scoutledare och förälder till sportande barn gav även de erfarenheter och väckte nya intressen. Växte upp i England på 1960–70 talet med litteratur som tillhör- de den ”victorianska eran” med fantasivärldar baserade på en längtan att komma till en ”annan” värld finns som grund i många av Anns berättelser.

    Läs mer
  4. Det är aldrig läkaren som får gå
    Det är aldrig läkaren som får gå
    176 SEK 220 SEK

    I denna gripande självbiografiska roman berättar lsabel och Elin ocensurerat om hur deras liv totalt vänds upp och ner när lsabel blir utsatt för en våldtäkt på deras arbets-plats. Av en läkare de arbetar med. De anmäler händelsen, men snart visar det sig att ledningen inte är beredd att ställa sig på deras sida. Hur börjar man ens läka såren som uppstår?

    Läs mer
  5. Platt
    Platt
    136 SEK 170 SEK
    Läkare varnar för att de som inte vill rekonstruera bröst efter bröstcancer kommer att bli deprimerade, få psykosociala störningar och sexuella problem. Symmetri är viktigt, men får bara uppnås genom att en ny bröstform byggs upp, inte genom att det kvarvarande bröstet tas bort. De som ifrågasätter och hellre vill bli platta möts av ett massivt motstånd. De får höra att de är i chock och inte vet sitt eget bästa.
     
    Vad är det som är viktigt egentligen? Är det att motsvara förväntningarna på att alla kvinnor ska se ut att ha två bröst, eller är det att må bra och att själv få välja hur ens kropp ska se ut efter cancer? Är det över huvud taget rimligt att andra människor ska berätta för dig hur du måste se ut för att må bra eller för att andra människor inte ska känna obehag när de tittar på dig?
     
    Platt, lycklig och kvinna, går det? Ja, tveklöst! Vi behöver inte gå på myten eller ansluta oss till den snäva hittepånormen som samhället försöker pressa in oss i, inte om vi inte vill!
     
    I den här boken berättar 15 kvinnor om kampen de fört för att få bestämma över sin egen kropp efter bröstcancer, och om sina egna upplevelser av att leva med färre än två bröst. Berättelserna illustreras av helt unika porträttbilder där kvinnorna själva fått välja precis hur de vill avbildas. För vi är unika och ska behandlas så, även i vården.
    Läs mer
  6. Filoxenia
    Filoxenia
    189 SEK

    Grekland är både turistdestination och den europeiska kulturens vagga. Robert Påhlsson, resenär och juridikprofessor, blandar i dessa essäer reseminnen med reflektioner om landets historia och betydelse för vår tid.

    Läs mer
  7. När livet fick en ny mening
    När livet fick en ny mening
    176 SEK 220 SEK

    Hur är det att bli sjuk i en ovanlig sjukdom som drabbar ca 1-2 person per 100000? Vilken behandling får man vid Gullian Barres Syndrom (GBS)? Hur ser rehabiliteringen ut?


    Detta är min personliga berättelse om hur jag insjuknade i GBS precis när pandemin började. Den här boken är tänkt till att kunna ge stöd till personer som insjuknar i GBS och för dess anhöriga. Den handlar om hur livet kan förändras på några dagar. Om hur det är att gå från att varit frisk till en nära-döden-upplevelse och totalförlamad på en vecka.


    Jag är en person som kände till vården väl eftersom jag jobbat i ca 30 år inom vården. Under min tid som patient upptäckte jag vad jag kunde gjort bättre under den här tiden och därför vill jag ge lite tips till vårdpersonalen och anhöriga, att ha med sig i bakhuvudet för att kunna ge och få bättre vård.

    Läs mer
  8. En dag som död
    En dag som död
    160 SEK

    Det var saknad, obesvarade frågor och en död far som envisades med att lägga ut snuset bakom soffan, som fick mig att ta beslutet att åka till himmelen.

    Läs mer
  9. 50 år efter kuppen: Om Chilekommitténs historia
    50 år efter kuppen: Om Chilekommitténs historia
    250 SEK

    Boken är en berättelse om Chilekommittén och om en tidsanda som på 1970-talet ännu präglades av internationell solidaritet och optimism.

    Läs mer
  10. Tinna
    Tinna
    176 SEK 220 SEK

    Ambulansens sirener kom allt närmare.
    Jag sprang allt jag kunde mot vår port.
    Fort upp för trapporna, öppnade dörren till vår lägenhet.
    Jag kom in i hallen och stelnade till, där på golvet låg min mamma.
    Bredvid stod pappa, askgrå i ansiktet.
    Jag tyckte att jag haft en bra och fin uppväxt. Jag visste inget annat.
    Nu i efterhand vet jag.
    Ärren finns där, men det har inte hindrat mig från att leva.

     

    Tinna är en gripande roman om hur ens liv påverkas när familjens mörkaste hemligheter kommer upp till ytan och sanningen visar sig vara mörkare än vad man kunnat föreställa sig.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 818

per sida
Sätt fallande sortering