Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 817

per sida
Sätt fallande sortering
  1. 7 km av Adel Osman
    7 km av Adel Osman
    189 SEK

    7 km är en självbiografisk berättelse, där Adel Osman på bara tio år går från att vara flykting i Dalarna till att plugga klart på ett av Sveriges största universitet.

     

    Från att växa upp som en ung och nyfiken kille, med muslimsk-eritreansk uppväxt, till att försöka passa in i det sekulära Sverige.

     

    Samtidigt som han springer mellan hemmets traditioner och det nya landets märkliga sociala koder, försöker Adel också förstå vem han själv är: som pojke, man, bror och son.
    Genom stunder av ljus och avgrunder av mörker.

     

    Tack vare allt det smärtsamma, inspirerande, mirakulösa och märkliga han har varit med om, kan han nu dela med sig av sin berättelse för att stärka andra och uppmuntra dem på olika sätt.

    Läs mer
  2. Dagar med dig
    Dagar med dig
    250 SEK

    Vad händer när allt faller samman och man griper efter vardagens trivialiteter för att försöka få kontroll
    över tillvaron? En resa in i psykiatrins irrgångar.

    Läs mer
  3. Arvet vi bär
    Arvet vi bär
    250 SEK

    Författaren ger sig ut på en tidsresa som sträcker sig från år 1914 till nutid, och som går via Polen till New York och Stockholm med nedslag i Wien och Budapest, för att söka svaret på gåtan.

    Läs mer
  4. Utsikt från paradiset
    Utsikt från paradiset
    176 SEK 220 SEK

    En samling dagboksanteckningar som skrevs under några år berättar en historia som handlar om att förlora allt det som förknippas med ett vanligt välordnat liv: arbete, relation, bostad och hälsa. Om att tvingas bosätta sig i en gammal postbuss från 60-talet, som bär namnet Moderskeppet.

    Läs mer
  5. Stora pojkar gråter inte... de tar livet av sig
    Stora pojkar gråter inte... de tar livet av sig
    176 SEK 220 SEK

    Har du ett barn eller en närstående som missbrukar substanser? Har du en vän som du misstänker har fastnat i ett missbruk? Stora pojkar gråter inte... de tar livet av sig är en gripande och upplysande berättelse skriven av en förälder till ett barn som fastnade i en missbruksproblematik.

    Läs mer
  6. Jag heter inte mamma
    Jag heter inte mamma
    176 SEK 220 SEK

    – Vad hette du innan du fick barn, frågade den då sexårige sonen en dag vid matbordet.
    – Larsson, svarade Rebecka.
    – Nej, inte i efternamn, jag menar ditt riktiga namn.

     

    Alltså, nu heter du ju “Mamma”, men vad hette du innan?
    Plötsligt insåg hon att “Mamma” är förknippat med en roll och betydelse som av ett tryggt barn, för sin överlevnad, tas för givet. Det gav ett helt nytt perspektiv på relationen, situationen och vardagen. Rebecka värjde sig för tanken, insikten och den växande rädslan att bli “lik sin mamma” - vem hon nu var - eller är?


    Alla visste egentligen vem hon var, kvinnan i det lilla bruna huset. Hon som alltid gjorde rätt för sig. Hon som hade en man som skötte sitt jobb klanderfritt. Hon som hade en tös, en flicka som aldrig gjorde väsen av sig - förrns nu…

    Läs mer
  7. Pytteresan : 100 dagar på Neonatalen
    Pytteresan : 100 dagar på Neonatalen
    189 SEK

    Pytteresan är en bok som skildrar våra 100 dagar på Neonatalen. Våra tvillingkillar föddes sommaren 2012 i vecka 25+6. Den beskriver transparent mina minnesfragment från födseln och framåt hur livet såg ut med alla känslor, händelser och lyrisk prosa.

    Läs mer
  8. Verkligheten doldes bakom en falsk fasad
    Verkligheten doldes bakom en falsk fasad
    176 SEK 220 SEK

    Att leva i en relation av psykisk misshandel är som att åka berg- och dalbana. På toppen av krönet känner du välbehag och i svackan känner du förtvivlan. Du måste hela tiden vara vaksam och tänka på vad du säger, vad du gör och hur du agerar. Det är som att gå på äggskal. Ibland trampar man fel och då kommer timmar, dagar av psykisk nedbrytning.

    Läs mer
  9. Min mörka sanning
    Min mörka sanning
    176 SEK 220 SEK

    Vad gör man och hur reagerar man när det hemskaste som kan ske inträffar? Detta är berättelsen om att förlora ett barn och två barnbarn. En modig och självutlämnande skildring där författaren inte ryggar för att dela med sig av tankar och känslor.

    Läs mer
  10. Hågkomster
    Hågkomster
    210 SEK

    Upptäck mer om Karl Palmér i hans bok och lär dig om samhällsplanering, segling och livet i Alperna och svenska fjällen.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 817

per sida
Sätt fallande sortering