Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 822

per sida
Sätt fallande sortering
  1. I månskenets skugga
    I månskenets skugga
    299 SEK

    Hur gör man för att lyckas med bedriften att vara en producerande toppspelare i svensk ishockey i flera decennier?

     

    I sin självbiografi I månskenets skugga – skriven av Jonas Fahlman – delar Joakim Lindström med sig av sina svar på den frågan, tillsammans med en hel del annat stort och smått.

     

    Jocke tar med läsaren bakom kulisserna i den hockeyvärld som han upplevt på så många platser under så många år. Här berättar Jocke för första gången öppet om sådant som inte varit känt från den långa karriären i NHL, AHL, SHL, KHL och Tre Kronor.

    Läs mer
  2. Jag har ett monster som bor här inne
    Jag har ett monster som bor här inne
    176 SEK 220 SEK

    Marit är 12 år gammal när hon först provar amfetamin, två år senare tar hon sin första spruta och är fast. Hon föder barn när hon är 15 år men det dröjer inte länge innan hon är tillbaka i gamla vanor. Barnet lämnas bort och Marit faller djupare ner i missbruket och ett kriminellt liv. Hon smugglar droger utklädd till flygvärdinna, blir den första fullvärdiga kvinnliga medlemmen i Gröndals MC och becknar kilovis med amfetamin inifrån mc-klubbarna.

    Läs mer
  3. Ett glas av sorg
    Ett glas av sorg
    189 SEK

    Hela Lovisas vuxna liv har bestått av en våldsam vård. Hårda ord till livliga skratt. Hon var nog en person man antingen föll för att hjälpa eller stred för att tysta ned. Lovisa möts tidigt av en hel värld som tittar främmande på henne. Hon insåg att hennes autism skulle bli en kamp för sig om hon nu skulle överleva sin psykiska ohälsa. På ett kritvitt papper med vackert klädda ord berättar Lovisa om det mörker som tagit ifrån henne allt. Om vården som trasade sönder hennes tillit, om gärningsmän klädda i sjukhuskläder. Vem kan hon lita på?

     

    Läs mer
  4. Den som gör en resa har något att berätta
    Den som gör en resa har något att berätta
    220 SEK

    Detta är en fyrtiotalists memoarer, som sträcker sig över nästan tio decennier och utspelas både i Sverige och i många andra länder, samt i olika miljöer och sammanhang.
    Han hade haft lyckan och förmånen att få leva ett intressant och händelserikt liv. Kanske hade han fått uppleva den bästa tiden i historien …

    Läs mer
  5. Nu blundar de som tror sig se
    Nu blundar de som tror sig se
    239 SEK

    ”Nu blundar de som tror sig se” är en roman om hur det var att växa upp i en småstad under 70- och 80-talet och tidigt förstå att man är annorlunda. En bok om småstaden, frikyrkan och tystnaden - men att sedan trevande söka sig ut i gaylivet i Stockholm och Göteborg under 80– och 90-talet.

     

    Det här är en bok om att vara ”fel”, att ha en tvillingsyster som också är ”fel”. Att växa upp och tro att man är ensam i hela världen om att känna som man gör. Att inte ha haft något ord för det man känner och när ordet väl kom var det fyllt av skam.

     

    Att ”komma ut” är en omväg i livet. Kort för någon, lång för en annan. Vi har alla våra historier, våra vägskäl, vår längtan och våra avgörande möten. Ibland leder de fram, ibland inte.

    Läs mer
  6. 303
    303
    199 SEK

    Den här boken handlar om det som gick så bra men slutade i inferno, och vägen tillbaka till den jag en gång var.

    Läs mer
  7. Alfred Kunft - en främmande skärva i Småland
    Alfred Kunft - en främmande skärva i Småland
    176 SEK 220 SEK

    Konstnären Alfred Kunft föddes i Aussig i dubbelmonarkin Österrike-Ungern 1892 och dog i Nybro i Sverige 1961. Första världskrigets utbrott 1914 innebar att han fick avbryta sina konststudier i Wien. Han sändes först till den serbiska fronten och kom vid insatsen mot Ryssland i rysk fångenskap, som varade i hela fem år.

    Läs mer
  8. 7 km av Adel Osman
    7 km av Adel Osman
    189 SEK

    7 km är en självbiografisk berättelse, där Adel Osman på bara tio år går från att vara flykting i Dalarna till att plugga klart på ett av Sveriges största universitet.

     

    Från att växa upp som en ung och nyfiken kille, med muslimsk-eritreansk uppväxt, till att försöka passa in i det sekulära Sverige.

     

    Samtidigt som han springer mellan hemmets traditioner och det nya landets märkliga sociala koder, försöker Adel också förstå vem han själv är: som pojke, man, bror och son.
    Genom stunder av ljus och avgrunder av mörker.

     

    Tack vare allt det smärtsamma, inspirerande, mirakulösa och märkliga han har varit med om, kan han nu dela med sig av sin berättelse för att stärka andra och uppmuntra dem på olika sätt.

    Läs mer
  9. Dagar med dig
    Dagar med dig
    250 SEK

    Vad händer när allt faller samman och man griper efter vardagens trivialiteter för att försöka få kontroll
    över tillvaron? En resa in i psykiatrins irrgångar.

    Läs mer
  10. Arvet vi bär
    Arvet vi bär
    250 SEK

    Författaren ger sig ut på en tidsresa som sträcker sig från år 1914 till nutid, och som går via Polen till New York och Stockholm med nedslag i Wien och Budapest, för att söka svaret på gåtan.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 822

per sida
Sätt fallande sortering