Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 246

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Till Västerlandets försvar
    Till Västerlandets försvar
    169 SEK

    Under de mest dramatiska åren av andra världskriget hade Storbritannien Winston Churchill, som med sin djupa insikt i dåtidens politik, farliga ideologier och fanatiska ledare stod upp med ett sällsamt mod, djup ideologisk övertygelse och en insiktsfull omvärldsuppfattning, som kunde leda sitt folk genom Englands farligaste år någonsin. Det är sådana ledare vi behöver i dag, människor med mod, övertygelse, insikt och förmåga till problemformulering för att kunna vägleda nationer gentemot de farligaste angreppen på Europas själ som vi någonsin har upplevt.

    Läs mer
  2. Ett steg närmare Rom
    Ett steg närmare Rom
    180 SEK

    Boken ”Ett steg närmare Rom” som du nu håller i din hand är en fristående fortsättning av boken ”Ett steg närmare himlen”. I denna bok kommer du att få möta två män som drivits av önskan att reformera kyrkan. Båda har med sina liv velat visa på hur de ville förändra världen. De har velat följa i Jesu fotspår genom att förkunna Guds rike och möta människors längtan eft er ett bättre liv. Båda bär namnet Franciskus. Andan förenar dem. Men 800 år skiljer dem åt.

    Läs mer
  3. Humanfilosofi
    Humanfilosofi
    139 SEK

    Vad är en människa frågade sej Kant.

    Läs mer
  4. En dekonstruktion av vänstern
    En dekonstruktion av vänstern
    199 SEK

    I denna bok görs ett försök till en djupare analys av vad ”vänstern” står för.

    * Varför liberalism är en ideologi och inte bara handlar om frihet.
    * Föreningen av liberalism och vänstervärderingar till vänsterliberalism
    * Varför vänstermänniskor drivs av personliga motiv
    * Varför skolan gör ungdomar vänster

    Läs mer
  5. Noterat
    Noterat
    179 SEK


    Vad jag vill och hoppas på?
    Att du blir på gott humör!”

    Läs mer
  6. Naturfilosofi
    Naturfilosofi
    139 SEK

    Det här är inte en filosofihistoria. Men nästan. Jag har skrivit om mycket ur filosofihistorien men 
    inte allt.

    Läs mer
  7. Det öppna universum: Ett argument för indeterminism
    Det öppna universum: Ett argument för indeterminism
    239 SEK

    Är tillvaron förutbestämd, determinerad? Frågan har gäckat människan sedan filosofins födelse. Åtskilliga av de stora tänkarna har varit determinister. Men i den här boken frilägger Karl Popper svagheterna i deras argument. Men han visar också varför det inte räcker med indeterminism. Och det för oss rätt in till kärnan i hans filosofi. Avslutningsvis diskuteras frågorna kring vetenskaplig reduktionism.

    Läs mer
  8. 26 Reikilärare delar sin erfarenhet av klassisk japansk Reiki
    26 Reikilärare delar sin erfarenhet av klassisk japansk Reiki
    249 SEK

    Det här är en Reikibok att njuta av när du läser den. Många erfarenheter och historier, en del känner du igen andra får dig att skratta gott eller ge dig ny inspiration. Vill du veta mer om Reiki?

    Läs mer
  9. Til døden skiller oss ad.
    Til døden skiller oss ad.
    250 SEK

    Boken skildrer et indre landskap i menneskesinnet. Kroppens ytre fasade, er ment som et beskrivende samspill mennesker imellom. De som elsker vil vite hva som formes på innsiden.

    Läs mer
  10. Paradoxernas tro
    Paradoxernas tro
    170 SEK

    De flesta i vår tid och i vår del av världen tycker att religiösa föreställningar saknar intresse på grund av alla paradoxala orimligheter. Bättre då att förlita sig på "vetenskapstron". Tvärtom hävdas här att det till synes motsägelsefulla som möter i kristen tankevärld visar sig meningsbärande. Under en snabbresa genom kyrkans idéhistoria auktualiseras paradox efter paradox. Kanske kan just paradoxerna leda till en djupare livsförståelse?

    Teol.dr Gunnar Sundin är prost hc och Lukasteurapeut.Han har verkat som sjukhuspräst, utbildare av präster och andra kyrkoarbetare, distriktspräst, domkyrkovicepastor i Uppsala samt som stiftsadjunkt för själavård bland personal i Ärkestiftet.

    Av Gunnar Sundin har tidigare utgivits "Läs bibeln med påskglasögon!" (2012), "Makten och härligheten i virtuell evighet. Amen" (2013) samt "Förundran" (2014).

     

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 246

per sida
Sätt fallande sortering