Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 246

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Meningen med livet... av Ma Stjärnliden
    Meningen med livet... av Ma Stjärnliden
    189 SEK

    Med FRID FRED OCH FRIHET, så hälsar alltid GLÄDJE och hans medarbetare. Deras hälsning berättar att de har något viktigt att meddela. Allt oftare talar de om hur angeläget det är att vi människor ska bli medvetna om varför vi lever våra liv här på Jorden. Så lång tid har denna mänsklighet levat, dött och återvänt, men fortfarande är vi mer intresserade av teknik, ekonomi med mera, än av den så nödvändiga kunskapen om meningen med våra liv. Om alla människor skulle förstå detta skulle det se annorlunda ut på vår Jord och i våra liv. Denna bok är en efterföljare av min förra bok ”NU ÄR DET ALLVAR – RÄDDA PLANETEN, VI KOMMER ATT ÅTERVÄNDA”. I båda böckerna får ni en del svar på några av era frågor.


    Ur innehållet i denna bok: ”Våra själars mystik”, ”Sambandet mellan Kropp och Själ”, ”Om Klimatförändringar, Planeten Jorden lever farligt”, ”Om diktaturer”, med mera.


    Jesus sade: ”JAG ÄR VÄGEN SANNINGEN OM LIVET; FÖLJ MIG”.


    En bra rekommendation. Till alla läsare: Lycka till!
    Ma Stjärnliden

    Läs mer
  2. Ljusen som tänder Ljuset
    Ljusen som tänder Ljuset
    129 SEK

    Mitt i den turbulens som var mitt spirituella uppvaknande talade de till mig. De som är ett eko av den högsta och renaste källan. De gav mig 34 dikter. Dikter till dem som är på hjärtats resa till dess ursprung, som modigt vandrar trots hinder och rädslor. Detta är till er.

    Läs mer
  3. Historier i utveckling
    Historier i utveckling
    139 SEK

    I denna min fjärde bok så fortsätter jag att ge ut gamla texter från min avsomnade blogg Tempus Fugit, som var aktiv mellan 2006 och 2015, ungefär, dock genomarbetat och med lite nya tillägg. Den här gången så handlar texterna bl.a. om kemi, biokemi, biologi, ekologi, neurologi, artificiell intelligens och lite annat. Jag imbillar mej att jag ser en röd tråd och du skulle vara snäll och du sa att du också ser den. 

     

    Läs mer
  4. Guden som fick motorstopp
    Guden som fick motorstopp
    149 SEK

    Hur ser mötet med det okända ut?

    Är vi skeptiska?

    Eller är vi nyfikna?

    Varför skräms många människor utav kontakterna med det okända?

    Är det brist på förståelse, nyfikenhet eller intolerans!?

    Hur vidsynt och framsynt är du i kontakterna med andra Kulturer?

    Har du modet att omfamna det som är annorlunda?

    När vi lyckas öppna upp våra sinnen blir vi inte bara berikade utan också belönade.

    Att låsa sig i intolerans och i en ”jag vet bäst” attityd har aldrig fört kunskapsnivån eller mänsklighetens utveckling framåt.

    Detta belyser på ett annorlunda sätt möjligheten för oss alla ” överlevande” att utvecklas.

    Berättelsen belyser också slumpen som gör oss till interstellära invånare.

    När dom vill hjälpa oss…

    Är vi tillräckligt ödmjuka för att ta emot hjälpen?

    Läs mer
  5. Bäste Max, bra! Men du är tvåa på bollen
    Bäste Max, bra! Men du är tvåa på bollen
    189 SEK

    VÅRA LIV UR ETT KOSMISKT PERSPEKTIV OCH I ETT MATEMATISKT UNIVERSUM.

     

    Boken för den som tycker att det är trist att allt skall vara slut, bara för att man råkar dö.

     

    Planeten Tellus har sannolikt genomlevt flera eoner, tidsåldrar, som slutat med katastrof.

     

    Rolf Ingeson, uppfinnare av den världsunika maskinen som renar havsvatten från salt, bakterier och andra skadliga ämnen, med patent i över 40 länder, mottagare av SKAPA stiftelsens diplom till Alfred Nobels minne år 2011 och 2013 Årets innovatör i Sörmland.

     

    Rolf Ingeson anser att det finns goda skäl att ansluta sig till de som från vetenskapligt håll, och de inom ungdomsgenerationen, som högljutt varnar för den utveckling som inte verkar gå att stoppa. Han anser att vår generation kommer att vara den sista, eftersom tondövheten hos politiken och vetenskapen är total, och förmågan att stoppa de destruktiva krafterna inte räcker till.

     

    En av anledningarna är att man famlar efter svaren på människans uråldriga frågor varifrån, varthän och varför? Svaren menar Rolf kommer den dag när ”en förklarad gud, befriad från all religiositet träder fram” som Einstein uttrycker det.

     

    Boken vill vara ett inlägg i diskussionerna om ”den yttersta verkligheten” och att det är varje människas förmån att få delta i den diskussionen och ta en egen ställning till vilken framtid man vill uppleva i det riktigt långa, eviga, perspektivet.

    Läs mer
  6. Väntrum 108
    Väntrum 108
    189 SEK

    Väntrum 108 tar dig med på en inre resa. Den ger dig inspiration och praktisk vägledning till att genomföra 108 dagliga meditationer.

     

    Du får förklaringar om medvetandet med förnuft och känsla.Yoga och naturvetenskap kopplas samman i en stark förening. Yoga betyder förening, att förena medvetandet med kropp och själ.

     

    Du får en motiverande inblick i de forskningsresultat som visar upp positiva hälsoeffekter av daglig meditation. Du får dessutom en filosofisk plattform att stå på inför din fortsatta andliga utveckling.

     

    Meditation förändrar din hjärna, dina tankar och i förlängningen även dina handlingar. All förändring börjar med en enda tanke. Du blir det du tänker.

     

    Precis som att du borstar tänderna och sköter om din kropp varje dag så sköter du om din hjärna med daglig meditation. Du kultiverar din hjärna när du mediterar.

     

    Bokens eventuella överskott ger bidrag till: Hjärnfonden, Suicid Zero och Frälsningsarmén.

    Läs mer
  7. Jag är Världen
    Jag är Världen
    169 SEK

    Vad är det som får dig framåt i livet?
    Hur kommer det sig att du vaknar varje morgon,
    går upp och tar dig an dagen?
    Drivkraften
    Själens tempel
    Det brinner fritt
    Varje låga, dansar
    Glänser i mitt pansar
    Krigaren i mig
    När bestämmer du dig?
    Varför fullföljer du ej?

    Om du vill något, finns inte tvekan i dit sinne
    Om du vill något får du kämpa, stånga dig blodig,

    för inget kommer gratis!
    Res på dig, ja det gör ont.
    Tveka inte, enda sättet för dig
    att förlora är att sluta.

    Läs mer
  8. Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
    Buddha på ren svenska. Konsten att praktisera Buddhas lära utan att vara Buddhist.
    176 SEK 220 SEK

    Det här är en bok för dig som gillar Buddha. Buddhas lära är inte religiös på något vis. Buddhas lära handlar bara om att bli en god människa och få stopp på det egna lidandet. För att få stopp på ditt lidande så får du här lära dig Buddhas teori om hur naturens lagar fungerar inom oss själva och du får även olika praktiska verktyg för att stärka ditt inre liv.



    Med Buddhas lära erbjuds du ett helt nytt sätt att betrakta dig själv på. Du lär dig att nå bortom det mentala tjattret i huvudet och mer komma ner i kroppens och i medvetandets verklighet. Du får helt enkelt lära känna din egen inre, sanna mänskliga natur om vad du är som människa inte vem du vill, önskar eller tror att du är som människa.

     

    Du kommer att få lära dig observera relationen mellan din kropp och ditt sinne, hur de konstant integrerar med varandra. Du kommer att få lära dig om hur ditt eget lidande skapas inom kroppens och sinnets interaktion i vardagen. Förstå man inte vad roten är till sitt eget lidande så kan man inte heller göra något åt sitt lidande. I den här boken kommer du få både teorier och de praktiska verktyg som du behöver för att skapa en djup positiv förändring i ditt liv.

    Läs mer
  9. En förklarad sanning
    En förklarad sanning
    151 SEK 189 SEK

    Du bär säkert på existentiella frågor. I denna bok hittar du svaren. Livets mysterier och gåtor avslöjas, den ena efter den andra.

    Läs mer
  10. Naturen - en spegling av Guds röst
    Naturen - en spegling av Guds röst
    159 SEK

    De svårigheter människan möter på livets väg har gjort att människan, såsom författaren Stina Rova själv, sökt Guds vägledning i olika livssituationer.

    Hon upptäckte hur lätt det är att göra fel i livets vägskäl.
    Att höra Guds röst har inte varit en självklarhet utan det har krävts mycket eftertanke och studier i Guds ord för att hamna rätt. Med åren upptäckte hon att Guds röst ofta kommer från naturen, och det gav upphov till denna bok.

    Som inre meningar började texterna födas ibland före en händelse och ibland under händelsens gång.
    Texterna har gett tröst och förståelse av situationen som råder.

    Detta med att tolka en andlig vägledning från naturlagarna är inget nytt i biblisk historia. Jesus använde ofta naturen för att få folket att förstå hans förkunnelse.

    Stina Rova är idag pensionerad grundskolelärare. Sedan trettioårsåldern har hon varit engagerad i Pajala pingstkyrka.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 246

per sida
Sätt fallande sortering