Filosofi och religion

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 246

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Magra rankor och andra dikter om Malung
    Magra rankor och andra dikter om Malung
    169 SEK

    Magra rankor och dikter om Malung är en foto- och diktbok om Malung som betraktar bygdens utveckling från ett fattigt bondesamhälle till gårdagens industriboom och dagens alltmer krystade tillväxtnorm. Naturen som omger bygden är i stor förändring och de berättelser som finns om platser och byggnader bleknar.

    Dessa betraktelser har bokens författare Bente Mellquist Danielson funderat kring, vilket resulterat i denna foto- och diktsamling. Hon är till vardags gymnasielärare och bosatt i Malung.

    Läs mer
  2. Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
    Allting handlar inte om dig själv här och nu - en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta
    176 SEK 220 SEK

    Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


    Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


    Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


    Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

    Läs mer
  3. Livsåskådning och värderingar
    Livsåskådning och värderingar
    169 SEK

    Boken vänder sig till alla som är intresserade av livsåskådning.
    Den är särskilt avsedd för högskoleutbildningar för kontaktyrken som vårdpersonal, socionomer, lärare, poliser, diakoner med flera.
    Denna bok är även lämplig som bredvidläsning i gymnasieskolan i ämnena filosofi och religion.

     

    Läs mer
  4. Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
    Visdomshinder och visdomsnycklar - 24 saker att ha koll på om du vill vara klok
    195 SEK

    I denna tankeväckande bok visar författaren hur filosofins tankestoff och metoder kan hjälpa oss att orientera oss i vardagen. Detta är hennes andra bok om hur filosofi inte bara är en akademisk angelägenhet, utan i högsta grad något som kan och bör praktiseras i livet. 

     

    Läs mer
  5. P13 och the one Eye. Pyramidens fall och uppvaknandet
    P13 och the one Eye. Pyramidens fall och uppvaknandet
    189 SEK

    P 13 blev väckt av den redan sedan länge invanda frekvensen i höger öra. Han
    vet att det bara är att göra som de önskar. Han tar sig upp och går till läsplattan
    som scannar av hans ögon och morgonregistreringen är klar för nu. Tänk att
    han aldrig vänjer sig vid detta, som han fortfarande ser som ett övergrepp.

    Läs mer
  6. Guldregn - för ljus, hopp och tro
    Guldregn - för ljus, hopp och tro
    189 SEK

    Omvandla din oro till tro, ditt tvivel till hopp och ditt mörker till ljus. Guldregn ger dig vackra och insiktsfulla budskap som vidrör ditt hjärta och påminner dig om din inre rikedom. Läs den som vägledning, som inspiration eller när du behöver fylla på med ljus.

    Läs mer
  7. Yoga & Tantra - historia, filosofi och mytologi
    Yoga & Tantra - historia, filosofi och mytologi
    250 SEK

    Berättelserna om hur gammal yoga som praktik är, var den uppstod och vem den tillhör är många och inte sällan motstridiga. Yogautövare måste ofta navigera genom en djungel av information för att söka svar på sina frågor. Vad är egentligen målet med yoga? När uppstod den typen av utövning som lärs ut idag? Är det relevant för samtida yogautövare att studera Yoga Sutra? Vad symboliserar de olika indiska gudarna och gudinnorna? Och hur hänger egentligen yogisk och tantrisk tradition samman?

    I Yoga & Tantra- historia, filosofi och mytologi får du en lättläst och klar överblick över yogan och tantrans ursprung och historiska utveckling och en djupare förståelse för de olika filosofiska system och begrepp som används under namnet ”yogafilosofi”. Boken ger även inblick i hur yogavärldens klassiska litteratur kan förstås kontextuellt, dvs hur den relaterar till och speglar den tid och plats den uppstod i. Samt hur yogisk mytologi och dess gudomar kan användas för att sätta ord på inre upplevelser eller stärka delar av oss själva.

    Boken är ett måste för yogalärarutbildningar såväl som för den nyfikna yogautövaren eller vetgiriga sökaren.

    Läs mer
  8. Demoners närvaro och agenda
    Demoners närvaro och agenda
    280 SEK

    Vill du veta mer om demoner och varför vi ibland kan vara mörkrädda eller känna obehag i vissa situationer? Tror du verkligen att de döda kommer tillbaka och skickar stolar genom rummet, lämnar rivmärken på väggarna, pratar genom dockor och vickar på tavlor?

    Läs mer
  9. Trumman sjunger
    Trumman sjunger
    280 SEK

    Trumman sjunger är Solkarinas metod för att använda klassisk japansk Reiki tillsammans med trumma. Med hjälp av trumman kan du skapa ett helande som är mycket kraftfullt, nå mål och förstärka och förändra vibrationer när så krävs. Du kan använda din trumma för inre dimensionella resor.

    Läs mer
  10. Tidigare liv en väg till självinsikt
    Tidigare liv en väg till självinsikt
    280 SEK

    Vad har vi för nytta av tidigare liv? Är det så att vi lever liv efter liv eller fungerar det på något annat sätt. Vad är skillnaden på själen och medvetandet?

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 246

per sida
Sätt fallande sortering