Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 405

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Den liggande oxen
    Den liggande oxen
    189 SEK

    Vasco Jorge Soares är född i Ponta Delgada, S. Miguel / Azorerna. Gick på Läroverket i 7 år. Deltog i gerilla kriget Guinea- Bissau 1962/64 som sergeant i ett elitförband formad i Lamego. 

    Läs mer
  2. Den Humanitära Stormakten
    Den Humanitära Stormakten
    169 SEK

    I denna essäsamling bjuds vi på ett knippe nya skarpa politiska iaktagelser kring såväl brännade dagsaktuella som tidslös filosofiska frågor, interfolierade med faktakunskaper och referenser till framstående historiska och samtida tänkare.

    Läs mer
  3. I skuggan av fanan
    I skuggan av fanan
    235 SEK

    Borgå, en gammal stad vid Finlands sydkust, öster om Helsingfors, bildar bakgrunden till Karl Johans uppväxt från 1850-talet framöver. Denne pojke kommer från enkla hemförhållanden men visar en mångsidig begåvning både i skolämnen och praktiskt. I hans livsöde ingår sorg och alkoholmissbruk men också en lång tjänst i Frälsningsarmén.

    Läs mer
  4. RYWKA OCH JANINA. Två polskjudiska flickors vittnesbörd om Förintelsen
    RYWKA OCH JANINA. Två polskjudiska flickors vittnesbörd om Förintelsen
    189 SEK

    14-åriga Rywka Lipszyc:s och 13-åriga Janina Hescheles dagböcker vittnar om två barns nästan ofattbara uthållighet och överlevnadsförmåga under Förintelsen

    Läs mer
  5. Pampens historia
    Pampens historia
    159 SEK

    Fler gånger än vi kan räkna har personer med makt och tillgång till andra människors pengar avslöjats ha använt det för att berika sig själva. Vi kallar dem pampar.

    Läs mer
  6. Järn, Norn & Norgren
    Järn, Norn & Norgren
    199 SEK

    Släktskap kan inte definieras i strikt molekylärgenetiska termer. Trots släktskapet finns det inte ett genetiskt nedärvt anlag som förenar oss. Det som vi istället har gemensamt är just vår historia. Detta är berättelsen om vår släkts historia, över 400 år och 16 generationer, driven av fyra interagerande krafter: järnhanteringen, industrialiseringen, folkrörelserna och migrationen till städerna och Amerika

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 405

per sida
Sätt fallande sortering