Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 405

per sida
Sätt fallande sortering
  1.  Näverlur, jakthorn och militärt jägarhorn : Historik, repertoar och spelskola.
    Näverlur, jakthorn och militärt jägarhorn : Historik, repertoar och spelskola.
    299 SEK

    I boken förmedlas en svensk kulturskatt som idag är tämligen okänd för många. Här sammanförs traditioner från en tid långt före vårt nuvarande sätt att kommunicera. Näverluren, jakthornet och det militära jägarhornet kan även idag användas till nytta och nöje inte enbart för en själv utan också i de mest skilda formella och informella sammanhang.

    Läs mer
  2. Svekens tid
    Svekens tid
    159 SEK

    Året är 979 e.Kr när den sjuttonåriga Markus tar värvning till viking på Björkö.

    Läs mer
  3. Illa känd
    Illa känd
    189 SEK

    Under andra halvan av 1800-talet var Uppsala en stad i snabb expansion. Folk lämnade landsbygden för ett liv i den växande staden. Några fann lycka och framgång. Andra hamnade i samhällets marginaler, sällan uppmärksammade eller dokumenterade. Tvillingarna Per och Johan Stafbom och deras familjer representerar den utsatthet och trångboddhet som var fl ertalets verklighet i dåtidens Uppsala och Uppland. Pojkarna var födda utom äktenskapet år 1834, av en mor som enligt församlingsprästen var illa känd i bygden.

    Läs mer
  4. Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
    Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
    149 SEK

    Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd?

    Läs mer
  5. Tjugo ryska klassiker
    Tjugo ryska klassiker
    150 SEK

    Det blev så i det ryska samhället att litteraturen var den enda plats där nya sanningar kunde formuleras. Aleksandr Solzjenitsyn har talat om den ryske författaren som sitt lands andra regering. Ordkonsten i Ryssland kom att bäras upp av ett mäktigt moraliskt patos, den fick en profetisk karaktär, både under tsartiden och under Sovjeteran. Den fick redan från början en väldig tyngd i ett land där inga fria parlament existerade och där den ortodoxa kyrkoritualen inte gav rum för några predikningar.

    Läs mer
  6. Ödet tog över rodret
    Ödet tog över rodret
    199 SEK

    Ödet tog över rodret redan från början av de Finskavinterkrigen år 1939. Efter fredsavtalet i Finland 1944- dröjde det långt inpå 1950-talet innan allt normaliserades för befolkningen i de mest drabbade länderna inom Europa.

    Läs mer
  7. De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
    De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
    189 SEK

    England slets under 1600-talet sönder av ett förödande inbördeskrig. Kriget varade 1642 – 1651 och var egentligen tre krig som dessutom involverade Skottland och Irland. Kriget var i mångt och mycket en kamp mellan parlamentet och kungen där parlamentet utmanade den absoluta kungamakten. Det kom att bli en kamp mellan kungen, Karl I och parlamentets ledare, Oliver Cromwell.

    Läs mer
  8. Den svarta ryttaren
    Den svarta ryttaren
    189 SEK

    Det är bara en sägen. Det är vad major Cronstedt vid Älunda gård säger när saken kommer på tal. Men att hans dott er Claudia Cronstedt tar sina nattliga turer har han ingen aning om. Han vet heller inte att hon vid ett av dessa tillfällen har sett den svarta ryttaren.

    Läs mer
  9. Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
    Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
    300 SEK

    Med förord av fil. dr Ulf Sundberg är boken skapad för läsare av engelska, av samma författare som allra först skrev om de svenska kungarna och drottningarna från 900-talet fram till idag på det språket. Här kan den engelska texten läsas högt, för barn och andra, utan fonetisk hinderlöpning bland plats- och personnamn som blir svåra eller omöjliga att uttala. Svensk text finns med nästan överallt ändå för den sakens skull.

    Läs mer
  10. FÖRINTELSEN - om den nazistiska förföljelsen av europeiska judar 1933-1945 - en historik i essäform /  MELLAN MINNE OCH GLÖMSKA - Europeiska författarporträtt
    FÖRINTELSEN - om den nazistiska förföljelsen av europeiska judar 1933-1945 - en historik i essäform / MELLAN MINNE OCH GLÖMSKA - Europeiska författarporträtt
    179 SEK

    FÖRINTELSEN - om den nazistiska förföljelsen av europeiska judar 1933-1945 /  MELLAN MINNE OCH GLÖMSKA - Europeiska författarporträtt

    Litteraturen som tröst och meningsskapande gällde i hög grad för Per Magnus Kjellström. Under hela sitt liv ägnade han sig åt att läsa skönlitteratur, lyrik,      filosofi, historia och många författare beskrev han som ”goda vänner och samtalspartners” sittande tillsammans med honom hemma i det egna biblioteket.  En plats han älskade.

    Vid sidan av sitt arbete inom affärsvärlden hann han också med att skriva recensioner, artiklar, essayer för svenska tidningar och översätta fransk litteratur till svenska.

    I den här boken har jag samlat en del av detta material samt dagboksanteckningar och tanken är att det ska vara en minnesbok för familjen. 
    Förhoppningen är att den ska ge en bild av Per Magnus, hans personlighet och vad han satte främst i livet. Familjen, konsten och det goda samtalet.

    Carin Omnell Kjellström

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 405

per sida
Sätt fallande sortering