Lava

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 55

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Mord i Miljardärernas tid
  Mord i Miljardärernas tid
  151 SEK 189 SEK

  Legosoldater placerar ut minor i Hormuzsundet. Båten de befinner sig på är ett indiskregistrerat handelsfartyg som sett bättre dagar.
  En besättningsman blir kallblodigt mördad.

  En amerikansk affärsman hittas mördad i Washington DC. Han tillhörde en inflytelserik familj med ett större fastighetsbolag som förknippas med deras namn. Familjen har även politiska intressen, en farbror till den mördade är kongressledamot. Polisutredningen inleds enligt regelboken, och ytterligare ett mord leder den ansvarige kommissariens misstankar i en viss riktning. Men plötsligt blir hans överordnade aktivt intresserade av att utredningsarbetet avslutas.

  Affärsmannens död sätter även igång en utvecklingskedja i en annan riktning. En grupp mäktiga aktörer i den allra högsta internationella divisionen får anledning att notera de märkliga omständigheterna kring mordet.

  Slumpen gör att Johan Hansen, svensk hedgefondförvaltare i Amsterdam, och hans kollegor dras in i en serie dramatiska händelser. Plötsligt befinner de sig i centrum av en dödlig katt-och-råttalek.

  Inom loppet av några dagar vänds den lugna vardagen framför datorskärmarna till ett drama där många har mycket att vinna, eller förlora.

  Johan Hansen är före detta halvprofessionell tennisspelare och självlärd ekonom. Han har tränats i Svenska Arméns tolkskola att lära sig ryska, men han har även drillats i närstrid. Vilket visar sig vara en stor tillgång.

  “Miljardärernas tid” utspelar sig i en inte avlägsen nutid när demokratiska grundprinciper blivit alltmer förhandlingsbara och övervakningssamhället tagit ett steg framåt. Endast de riktigt rika och smarta ser ut att kunna behålla sin frihet. Miljardärernas tid är den första fristående delen av tre planerade.

  Läs mer
 2. Vägen till frihet
  Vägen till frihet
  151 SEK 189 SEK

  "Jag framkallade kräkningar tills jag var helt slut och då revbenen inte orkade längre. Jag hade fått upp en hel del, men ändå räckte det inte. Jag var tvungen att bestraffa mig själv ännu mer för den dåliga disciplinen och som en blixt från klar himmel kom jag att tänka på kniven. Innan jag riktigt förstod vad som pågick så stod jag där i köket med kniven i höger hand. Utan någon tanke förde jag kniven mot den vänstra armen; så hårt som jag kunde, tryckte jag kniven mot huden och drog fyra gånger innan ätstörningen kunde känna sig nöjd."

  Maria Lejonqvist är ett pseudonym, men personen bakom namnet kan kort beskrivas som en glad, omtänksam och god människa. Detta är Marias debutbok, men hon har länge haft ett intresse för skrivandet och fortsätter att skriva på sin fritid. Om dagarna jobbar Maria med att hjälpa vuxna som brottas med psykisk ohälsa, där hon brinner för att kämpa för människans välbefinnande.

  Läs mer
 3. Turisterna
  Turisterna
  151 SEK 189 SEK

  Om man är hanne, tjänar bra och vet vad man vill, förklarade turisten, så får man hög status i flocken. Då får man också honor, eftersom statusen skapar trygghet så att honorna vill föda sina barn hos en.”

  Läs mer
 4. Civilisationen krackelerar
  Civilisationen krackelerar
  151 SEK 189 SEK

  Året är 2027. Efter flera års planering beslutar den 75-årige Putin att det äntligen är dags för Ryssland att överta Sverige. De stänger ner elen, internet och infrastrukturen.

  Läs mer
 5. Vidundran
  Vidundran
  151 SEK 189 SEK

  När Magdalena vaknar vet hon varken var hon är eller vem hon är. Kroppen är blåslagen, lakanen är skitiga och rummet är mörkt. När hon ser varelsen betrakta henne försöker hon skräckslagen ta sig ur sängen, bara för att strax känna att hon har en kvävande tyngd över sig. Hon kan inte andas. Hon är på väg att dö.

  Läs mer
 6. Det trettonde ödet
  Det trettonde ödet
  151 SEK 189 SEK

  Det trettonde ödet handlar om en nära framtid. Din framtid.

  Hur blir våra liv när digitaliseringen tar ännu mera fart? Blir de bättre eller sämre än idag? Vad händer med demokratin? Finns klasssamhället kvar? Hur försörjer vi oss? Hur använder vi vår tid? Och gör det oss lyckliga?

  Allt detta försöker journalisten Josephine ta reda på. Men det uppskattas inte av ortens store företagsledare Lucas. Han vill förändra det som måste förändras utan uppmärksamhet, särskilt från media. Därmed är armbrytningen igång.

  Det trettonde ödet utspelar sig på ön Bokö, ett kondensat av Sverige. Bokö domineras av företaget Scent. Scent styrs av samma villkor på marknaden som resten av landet … och världen. Och till de villkoren hör, mer än något annat, digitaliseringen.

  Läs mer
 7. Jag vill inte bli frisk, jag vill bli smal
  Jag vill inte bli frisk, jag vill bli smal
  151 SEK 189 SEK

  Hur får man ett barn som sitter fast i anorexins klor att vilja välja ett liv som frisk? Hur resonerar man med en person som verkar ha tappat all logik kring mat och träning?

  Här möter du ett antal ungdomar som varit väldigt sjuka i olika slags ätstörningar. Gemensamt för dem alla är att de idag är helt friska. Hur gjorde de? Vad gjorde deras föräldrar? Vad ger de för råd till andra föräldrar?

  Boken ger dig verktyg att hantera ditt barns ätstörning. Vad ska man säga? Vad får man absolut inte säga? Hur ska man överleva?

  Läs mer
 8. Flickan utan ansikte
  Flickan utan ansikte
  151 SEK 189 SEK

  I detta triangeldrama möter läsaren den alkoholise-rade författaren Max som lider av skrivkramp och den gåtfulla Jennifer som oväntat dyker upp i hans liv. Läsaren får följa dessa vingklippta protagonister och deras många gånger färgstarka bekantskapskrets i en högst oväntad Noir-berättelse. Med Max hustru, den ambitiösa och välorganiserade Charlotte i ekvationen, är katastrofen oundviklig.

  Läs mer
 9. Nära som luften
  Nära som luften
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1968 och Lina har just bestämt sig.
  Sedan det där hemska samtalet när doktorn sa de obegripliga orden som innebär att allt snart är över, har hon bara haft en tanke i sitt huvud. Hon måste åka till Paris, staden hon alltid drömt om att få se. Innan det är för sent. Innan hennes gamla kropp inte orkar längre.

  Läs mer
 10. Heder före samvete
  Heder före samvete
  159 SEK 199 SEK

  Polisen Petra Svärd har handplockats till en nystartad antiterroristgrupp vi Malmöpolisen. Omgående ställs hon inför sitt livs största utmaning som polis, att sätta stopp för en islamistisk terroristcell som smällt av en bilbomb i centrala Malmö och tagit livet ett 60-tal ungdomar. För Petra och hennes grupp blir det en kamp mot klockan. De islamistiska extremisterna planerar nämligen ytterligare terrordåd. De håller på att utveckla ett biologiskt vapen, ett dödligt virus, som de tänker fyra av över Rosenbad och den svenska regeringen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 55

per sida
Sätt fallande sortering