Lyrik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 460

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Om du öppnar : Berättelser & Musik om hopp och förändring
  Om du öppnar : Berättelser & Musik om hopp och förändring
  249 SEK

  Livet drabbar oss på olika sätt. Ibland hårt. Vi kan alla må dåligt, genomgå en kris eller fyllas av svåra tankar och känslor. Psykisk ohälsa har olika orsaker och resan mot bättre mående ser olika ut för olika personer samtidigt som många tankar och känslor är likartade. Den här boken vill ge hopp och vara ett stöd för dig som inte mår bra och för dig som möter någon som har det svårt.

  Läs mer
 2. Panodil på recept Samlad värk
  Panodil på recept Samlad värk
  75 SEK

  Efter en kanske lite märkligt debut som författare, nio böcker i ställer för en enda, avslutar nu den förre journalisten Björn Mogreen sitt projekt med en diktsamling för vuxna, och mer då dikter av den senare tidens skola; en typ av berättelse i en särskild språkdräkt i stället för den äldre, med ofta rim eller med inre funderingar med vanligen en tvist eller sens moral på slutet.
  Det kan tyckas mörkt, här och var, men författaren försäkrar att han är en mycket positiv och optimistisk person…

  Läs mer
 3. Vägar framåt
  Vägar framåt
  139 SEK

  I tredje klass hade jag en mycket bra fröken som lärde oss att alla kan skriva dikter. Det är snart 40 år sedan och jag har aldrig slutat att skriva poesi. Mest skriver jag för min egen skull för att sätt ord på verkligheten, både den vackra som jag förundras över och den fula som är så svår att få grepp om. Jag har skrivit olika mycket i olika faser i livet. Under en period skrev jag flitigt på skrivarsajten poeter.se. Responsen där gav mig mod till att allt mer dela mina dikter med andra.

  Ibland är dikterna långa, ibland bara några rader. Ibland lyser solen, ibland är det kallt och mörkt. I denna diktsamling finns en blandning av många känslor. Precis som i livet.

  Läs mer
 4. LYCKOSTENAR
  LYCKOSTENAR
  150 SEK

  Diktsamlingen LYCKOSTENAR är en varm och finstämd diktbok med lite tankar om bl.a. naturen och livet. Samlingen inramas av två tänkvärda dikter av Gunnar Ekman.

  Läs mer
 5. Känn på mina ben
  Känn på mina ben
  189 SEK

  Berättelser om alldeles ovanligt vanliga människor med drömmar och önskningar som de kanske inte ens själva vill vid. Relationer som skaver, längtor som slirar, dagar som går.

  Läs mer
 6. Vintervila Drömmar Längtan bort
  Vintervila Drömmar Längtan bort
  129 SEK

  En resa i tid och rum

  Mellan kontinenter

  Folk och natur

  En poetisk

  Eller

  Filosofisk

  Väg

  Genom kultur

  Och verklighet

  I nutid

  Läs mer
 7. Tystnader
  Tystnader
  129 SEK

  Dikter av Jan Weilander

  Läs mer
 8. Nakna nära - I drömmarnas värld
  Nakna nära - I drömmarnas värld
  149 SEK

  Han gick från att vilja ha mig till att vilja någon och när denna någon blev tappade han bort sig helt. Trots hans märke på min kropp och hans händer i mina, blev han och jag aldrig ett vi.
  För han ville aldrig vara en del av ett vi, av ett oss.
  Han kysste mig för intensivt när natten blev för ensam och världen för stor. Sorgligt att se hur en så vacker människa försvinner bort när någon ber honom att stanna och som förstör varje del han vunnit.
  Boken är en modern diktsamling om kärlek, inspirerad av mitt liv.
  Den är mörker, frustration och tårar.
  Den är värme, lycka och glitter.
  Den är kärlek.

  Läs mer
 9. ateisten i skyttegraven
  ateisten i skyttegraven
  189 SEK

  ateisten i skyttegraven.

  Läs mer
 10. ibland ser jag ingen mening för alla ord
  ibland ser jag ingen mening för alla ord
  142 SEK

  I denna Tomas Karlssons andra diktsamling rör han sig mellan fem teman - kärlek, ångest, död, humor och livsåskådning.

  Som en röd tråd genom allt går ett ifrågasättande och en stundtals rakbladsvass kritik av vårt västerländska samhälle och vårt trampande i hamsterhjulen, som snurrar allt snabbare. Tomas lyfter fram och försöker öppna våra ögon för hur dåligt vi passar in i det urbana informationssamhälle vi har skapat åt oss.

  Går det att sakta farten och till och med stanna upp för ett ögonblick och känna efter hur vi mår? Går det att se sig omkring och byta riktning, att slå in på en annan väg eller att till och med gå dit ingen annan människa tidigare gått? Och vad är det egentligen som är levnadsstandard, lycka och livskvalitet?

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 460

Sida
per sida
Sätt fallande sortering