Mat och dryck
-
Minnenas kokbok200 SEK
Vi har väl alla både gamla och nya recept som bara ligger i våra lådor. Det blev viktigt för mig att ta hand om denna receptskatt när min dotter bad mig att göra någonting för att ta tillvara mors och andra äldre släktingars gamla recept. Det blev en kak- och matupplevelse som helt plötsligt blev viktig att bevara. Samtidigt upptäckte jag att vår matkultur var helt förändrad från min barndom fram till idag.
En spännande kak- och matresa gjordes som mynnade ut i denna "Minnenas kokbok".
Läs mer
Lycka till med recepten. -
Udda Blandning189 SEK
Det där lite mera utöver vanligt hushåll och handarbete, och som även kan inspirera andra till något ingen trodde sig ha!
Läs mer -
Mat för prinsar och ministrar310 SEK
Rätterna i boken återspeglar ett stycke svensk matkultur och vissa har kombinerats med tidpunkt och händelse då de har serverats. Inhemska råvaror, kryddor och beredningsteknik som gällde då, har noga följts i de tidsrelaterade recepten.
Läs mer -
Känsloätare - en självhjälpsbok199 SEK
Den här boken vänder sig till dig som är känsloätare.
Det finns många orsaker till sug och känslomässigt ätande.
Läs mer -
Vallmofrön, havrefält & jordgubbar : Från lättbakade bröd till kalasfika269 SEK
Marie Lind är hemmabagaren som nu tar sin bakning till en ny nivå. Hon har tidigare delat med sig av sina bakrecept i såväl dagstidningar som via sociala medier och på sin bakblogg. Nu samlas både gamla och nya recept i denna inspirerande bakbok där Marie bjuder in till personliga anekdoter och delar med sig av familjens favoritrecept.
Läs mer -
The Nordic Street food : Story & Kokbok395 SEK
Följ med pionjärerna Pernilla och Jens på en svindlande resa i den svenska street food-rörelsens begynnelse.
En färd kantad av sparris, kantareller och ett jävlar anamma! -
Lewis bakar sockerfritt199 SEK
Favoritrecept samlade av mig, Lewis Rooker 12 år, som kvällen innan midsommarafton 2019 fick diagnosen typ 1 diabetes. Jag älskar att baka, vilket blev lite av en utmaning efter diagnosen, då typ 1 diabetes innebär bland annat att man bör hålla sig till regelbundna tidpunkter då man ska få i sig kolhydrater. Då kom jag på idén att göra en egen bakbok. Gemensamt för recepten är att de har ingen (eller väldigt liten) påverkan på blodsockret så man kan smaka både smet och färdiga bakverk utan att oroa sig för blodsockertoppar och extra doser insulin. Hoppas du tycker om dem lika mycket som jag!
Läs mer -
Motivationsakuten - motivation, recept och fakta för en energirik vardag180 SEK
I boken Motivationsakuten har vi samlat de bästa verktygen för mer energi, bättre hälsa, högre motivation och hållbara, sunda vanor. Boken innehåller lättsmält fakta om kost, näring och träning. Du får också flera uppslag av hälsosamma recept som alla kan laga och du får framförallt motivation.
Läs mer -
Syrran, pappa och jag - Matlagning när den är som bäst249 SEK
Detta är vårat andra bidrag i serien som beskriver matlagningens underbara värld om hur otroligt kul, roligt, inspirerande och lärorikt det kan vara att laga mat tillsammans där både barn och vuxna jobbar ihop. I den första boken så var det ”Min pappa och Jag” som tillbringade tid, umgicks och lagade mat tillsammans. Vi tyckte att det konceptet var så kul att vi har fortsatt på inslagen väg, men med den stora skillnaden att även lillasyster ville vara med. Hon tyckte att det var något som saknades i den första boken, nämligen efterrätter, men det har hon nu åtgärdat och det har resulterat i en uppsjö av smarriga, spännande och dekorativa efterrätter.
Läs mer
Vi har lagat över 100 recept och lärt oss otroligt mycket, vi har blivit mycket modigare och vågar ta ut svängarna betydligt mer. Vi försöker även fokusera på det estetiska då man även äter med ögonen, det som ser gott och inbjudande ut smakar oftast bättre…men det är inte alltid så lätt att få till
Intresset för mat har också gett mer förståelse och kunskap om hur man kan få en balanserad och varierad kost och samtidigt gett insikten att det med lite planering och eftertanke går att påverka och minska avtrycken på miljön.
Allt detta sammantaget har gjort matlagningen till något trevligt och roligt som hela familjen ser fram emot och där vi provar på nya rätter, smaker och kombinationer. Det har blivit en naturlig samlingspunkt som skapar en alldeles speciell sammanhållning som vi varmt kan rekommendera andra att våga och prova
Helt enkelt, matlagning när den är som bäst -
Någon gång behöver man lära sig äta och dricka169 SEK
Den 22/8 år 2017, jag hade ätit en vegetarisk lunch med typ polentagröt, svamp, grönsaker och getost. Den var säkert hållbar på många sätt, men det var bara det att jag inte kunde få i mig den. Varken smaken eller konsistensen tilltalade mig och såklart kände jag mig dum som inte tagit kötträtten istället. Men jag ville ju tänka på miljön och vara hållbar och hur hållbart blev det här nu? Slänga mat, matsvinn kändes ju faktiskt sämre, och jag behövde ju energin och proteinerna, jag hade ju tänkt att ta en löprunda senare.
Läs mer