Medicin

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 54

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Rörelsemönster
  Rörelsemönster
  229 SEK

  Att ha möjligheten att kunna utföra rörelser på ett ledigt sätt underlättar våra dagliga aktiviteter oavsett om vi rör oss på jobbet eller på fritiden. Vi önskar oss alla att ha ett väl fungerande rörelsemönster.

  Läs mer
 2. Konsten att hantera Tourettes syndrom
  Konsten att hantera Tourettes syndrom
  176 SEK 220 SEK

  Boken är en självbiografisk berättelse om hur man omvandlar frustration, sorg och förtvivlan till glädje och oändlig tacksamhet.

   

  Den handlar om Evas adoptivson Tobias som vid 1 års ålder kom till deras familj. Redan innan skolstarten utvecklade
  han tics och tvångstankar. Det blev en kamp att med bästa förmåga analysera vad som hände och framförallt med Tobias i fokus. Kärlek kan övervinna alla motgångar. Vi klarade det. Du kan det också.

   

  Idag kan han kontrollera sina tics och är en lycklig pappa.

  Det finns också några dikter, ett avsnitt om hur han kom till oss, samt hur man kan bearbeta ångest.

  Läs mer
 3. Djävulssjukan
  Djävulssjukan
  176 SEK 220 SEK

  Boken handlar om något som kan drabba vem som helst. En fruktansvärd sjukdom splittrar hela tillvaron. Döden knackar på, helt oväntat, som blixt från en klar himmel! 

  Läs mer
 4. Det är aldrig läkaren som får gå
  Det är aldrig läkaren som får gå
  176 SEK 220 SEK

  I denna gripande självbiografiska roman berättar lsabel och Elin ocensurerat om hur deras liv totalt vänds upp och ner när lsabel blir utsatt för en våldtäkt på deras arbets-plats. Av en läkare de arbetar med. De anmäler händelsen, men snart visar det sig att ledningen inte är beredd att ställa sig på deras sida. Hur börjar man ens läka såren som uppstår?

  Läs mer
 5. Bulimi-jäveln
  Bulimi-jäveln
  262 SEK

  Bulimi-jäveln brukade säga: “Se så äcklig du är. Patetisk. Spy du bara, rätt åt dig.”
  Hjärtat sa oftast inte så mycket, men hon kunde se sådär besviken ut, och kanske suckande säga med låg röst: ”Det räcker nu, du har kastat upp tillräckligt.”

  Läs mer
 6. Den naive läkaren
  Den naive läkaren
  176 SEK 220 SEK

  En längtan efter ett annat liv gjorde att läkaren Lars Westman lämnade Sverige 1981 för att arbeta med leprapatienter i ett av jordens fattigaste länder, Sierra Leone. Uppdraget som skulle vara ett år blev en flerårig resa av sjukdom och misär, men även vänskap, livsglädje och hopp. 

  Läs mer
 7. Jag väljer att leva
  Jag väljer att leva
  199 SEK

  När den svarta minneslådan vaknade i mitt huvud fanns det ingen återvändo. Känslorna av skuld, skam och skräck snurrade runt som en karusell i mitt huvud, alla män blev våldtäktsmän, det våldtagna lilla barnet i mitt vuxna jag tog över mitt liv. Hjärnan kunde inte längre skilja på dåtid och nutid, jag upplevde övergreppen igen och igen. Jag hade drabbats av akut ptsd ...

  Läs mer
 8. Förlossningsrädsla - Forskning och erfarenhet
  Förlossningsrädsla - Forskning och erfarenhet
  250 SEK

  Förlossningsrädsla är vanligt förekommande bland gravida kvinnor och ses även bland en del partners. Förekomst av rädsla beror på hur den definieras och mäts. Förlossningsrädsla kan påverka livet på olika sätt och är ofta en konsekvens av en negativ förlossningsupplevelse och resulterar ibland i önskemål om kejsarsnitt.

  Läs mer
 9. Känsloätare - en självhjälpsbok
  Känsloätare - en självhjälpsbok
  199 SEK

  Den här boken vänder sig till dig som är känsloätare.

  Det finns många orsaker till sug och känslomässigt ätande.

  Läs mer
 10. VÅRDMODELLER MED BARNMORSKEKONTINUITET. Forskning och praktik med särskilt fokus på förlossningsrädsla.
  VÅRDMODELLER MED BARNMORSKEKONTINUITET. Forskning och praktik med särskilt fokus på förlossningsrädsla.
  225 SEK

  I flera länder är det vanligt att en och samma barnmorska eller en grupp av barnmorskor ombesörjer vården för och följer kvinnor under graviditet, förlossning och den första tiden efter barnets födelse. I Sverige är vården mer fragmenterad, med god kontinuitet under graviditeten där kvinnor oftast träffar samma barnmorska vid besöken. När det är dags att föda träffar kvinnan oftast en eller flera okända barnmorskor. Vården efter förlossning är oftast kort och uppföljning ser olika ut i landet.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 54

Sida
per sida
Sätt fallande sortering