Resor

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 71

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Borders of Waiting
  Borders of Waiting
  300 SEK

  Western Sahara. A small desert country with rich natural resources, located on the west coast of North Africa. A small population, originally camel-breeding nomads.

  Läs mer
 2. Vår tids falska profeter
  Vår tids falska profeter
  160 SEK 200 SEK

  Med traumatiska minnen av flykt, sexuellt övervåld och ekonomiskt bedrägeri återvände Eva och hennes två söner till Sverige i början av 2021. Vad som började som en dröm om ett hälsocentrum i en avlägsen by på Yucatánhalvön i Mexico urartade till en våldsam mardröm.

  Läs mer
 3. Sverigeritten
  Sverigeritten
  199 SEK 249 SEK

  När Suzanna tröttnade på att rida den gamla vanliga skogsrundan hemma i Dalarna bestämde hon sig för att ge sig ut på en långritt. Hon lastade fjordhästen Krumelur, tog med hunden och begav sig till Hörby i Skåne där hon startade ritten. Slutmål: Jokkmokk.


  Suzanna, som var både oerfaren och dåligt förberedd, var inställd på att sova i skogen, dricka vatten ur bäckar och leva på nudlar, bär och harsyra. Hon tänkte också försöka sig på en insamling till förmån för djur i nöd. Men äventyret blev inte som hon hade förväntat sig.


  Vad gör man när vandringsleden plötsligt upphör? När hästen visar sig vara livrädd för kor? När myren inte bär? När kartan och verkligheten inte stämmer?


  Sverigeritten är en varm och upplyftande skildring om främmande människors engagemang och oväntade givmildhet. Med komiska inslag får vi följa Suzanna och Krumelur genom motgångar och medgångar under deras ritt genom landet.


  Suzanna Holmqvist gör författardebut med memoaren ”Sverigeritten”. Suzanna har ridit sedan barnsben och tävlat i bland annat distansritt. Utöver ritten genom Sverige har hon ridit 100 mil genom Mongoliet, vars skildring finns med som bonus i ”Sverigeritten”.


  Suzanna är egenföretagare och tycker om att upptäcka nya platser. Hon är uppvuxen i Hallsberg, men har i vuxen ålder tillbringat många år utomsocknes, bland annat i Lima (Dalarna) och Perth (Västra Australien).

   

  Läs mer
 4. Final Call - resor innan sista resan
  Final Call - resor innan sista resan
  395 SEK

  ”Final Call – resor innan sista resan” skall ses som en uppföljare till boken ”Travelling Man – i konsten att resa”. Författaren blandar dagsaktuella ämnen inom området resor med politik och historia samt ett antal underhållande anekdoter. Även lite filosofiska och existentiella tankar är med.
  Krim, Georgien och Armenien är resmål dit få resenärer tagit sig.

  Läs mer
 5. Evas historia
  Evas historia
  189 SEK

  Eva Tranefeldt delar här med sig av sina minnen, bland annat genom dagboksklipp. Läsaren får följa med på en barndomsresa med tåg och cruising på Route 66. Evas historia handlar också om hur det är att bo på mödrahem och glädjen över att vara mormor.

  Läs mer
 6. Unika händelser av Kerstin Askhult
  Unika händelser av Kerstin Askhult
  199 SEK

  Följ med på 14 Unika händelser som handlar om svåra, livshotande och andra speciella händelser som jag och maken varit med om och lyckats ta oss ur med livet i behåll.

  Läs mer
 7. Ami the Iceberg
  Ami the Iceberg
  189 SEK

  Anna Maria Berg - Sveriges mest legendariska seglare, internationellt känd som Ami the Iceberg - efterlämnade en rik litterär kvarlåtenskap från ett dramatiskt liv till sjöss och hamn. Hänsynslös var hon mot sina konkurrenter, och än hänsynslösare var hon mot sig själv, i en kompromisslös kamp att korsa oceaner i alldeles för bräckliga farkoster.

  Läs mer
 8. BAD NEWS! Om kampen mot min cancer och andra existentiella frågor
  BAD NEWS! Om kampen mot min cancer och andra existentiella frågor
  200 SEK

  Det här är en diktsamling om livet, att genomgå en cancerbehandling, om resor, om mode och minimalism. Det är texter om både verklighet och fiktion, om att bearbeta och skriva om sina känslor utifrån negativa och positiva upplevelser i vardagen.

  Läs mer
 9. Så lyckas du med att våga resa solo
  Så lyckas du med att våga resa solo
  143 SEK 179 SEK

  Har du också velat resa själv någon gång men aldrig vågat? Är du typen som gärna reser med någon annan och om dina vänner inte kan, vill, har råd, eller vill spara sin semester till senare så låter du bli att resa iväg, trots att du verkligen innerst inne vill resa. Känner du igen dig? Då är den här boken till för dig!

  Läs mer
 10. Från Durban till Kairo av Sven Gruvstad
  Från Durban till Kairo av Sven Gruvstad
  295 SEK

  "Från Durban till Kairo" är en bok som handlar om ett äventyr utöver all fantasi. Samtidigt är det en bok som beskriver ett ambitiöst projekt. Hur en idé om en "Seniorresa", Sven är 69 år, genom hårt, målmedvetet och idogt arbete kunde förverkligas. Sven bevisar genom förberedelserna och genomförandet av resan att inget är omöjligt.

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 71

Sida
per sida
Sätt fallande sortering