Läsålder 3-6 år

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 118

per sida
Sätt fallande sortering
 1. 9 ÅR 1959
  9 ÅR 1959
  165 SEK
  År 2018 utkom boken "Förstagluttare 1957" och år 2020 utkom "8 år 1958". 
  "9 år 1959 är en fortsättning i serien.
   
  Lollo har redan börjat i andra klass. Skolan ligger i ett idylliskt villasamhälle, långt från höghusområdet där Lollo bor tillsammans med sin unga mamma och sexåriga lillasyster. Pappa har flyttat för ganska längesedan och mamma arbetar som diskerska på ett ålderdomshem. Varken fritidshem eller lekskola finns att tillgå.
  När skoldagen är slut går Lollo till mammas arbetsplats och lillasyster får vara med mamma tills Lollo kommer. Ålderdomshemmet är en spännande och annorlunda lekplats och även Fästningen som ligger alldeles intill. 
  Även om Lollos pappa är frånvarande så finns det ovanligt många vuxna i hennes liv som bryr sig om.
  "9 år 1959" är en tänkvärd och rolig barnbok skriven i första hand för vuxna. Den beskriver en liten skolflickas tankar, hur det kändes att vara annorlunda, hur det kunde gå till i skolan och vad barn roade sig med i slutet av 50-talet. 
  Boken är en nostalgitripp för dig som var skolelev på den tiden, den passar även att läsa tillsammans med dagens barn. Samtala gärna kring hur det var förr och låt barnen berätta hur de har det i skolan och vad de gör på fritiden. 
  Språket i boken är som många pratade på 50-talet. Förklara gärna vad orden betyder.
   
  Trevlig lässtund!
  Läs mer
 2. Tre små drakars äventyr
  Tre små drakars äventyr
  136 SEK 170 SEK

  De tre små drakarna Astrid, Signe och Tage bor i stora träd i skogen, de är vänner och tycker om att ge sig ut på olika uppdrag.

   

  En dag hittar de en skattkarta och de tre små drakarna ger sig ut på ett både spännande och lite farligt äventyr för att hitta skatten.

   

  De möter många olika figurer under sökandet, en del väldigt snälla, men även andra mindre snälla som själva vill hitta skatten...

   

  Kommer Astrid, Signe och Tage hinna fram till skatten först? Svaret får du i denna fina och spännande bok för de lite mindre barnen!

  Läs mer
 3. Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  Tre små drakars äventyr. Uppdrag – skattjakt
  119 SEK 149 SEK

  De tre små drakarna Astrid, Signe och Tage bor i stora träd i skogen, de är vänner och tycker om att ge sig ut på olika uppdrag.

  Läs mer
 4. Höstskogens under
  Höstskogens under
  189 SEK

  Följ med på ett förunderligt äventyr genom höstskogen där flickan i blå kappa upplever dolda världar, hittar skatter och träffar några av skogens invånare.

  Läs mer
 5. Min mamma kan inte läsa och skriva
  Min mamma kan inte läsa och skriva
  159 SEK

  Zagros mamma är analfabet. Det betyder att hon har svårt att läsa och skriva. Utan Zagros hjälp får mamman svårt att hitta maten i butiken. Men mamma är bra på andra saker.

  Läs mer
 6. Mishka och Stjärnorna
  Mishka och Stjärnorna
  189 SEK

  Mishka bor i rymden med sin katt Kosmos. Han gillar stjärnor och plockar ihop dem i sin skottkärra. En dag ser han en stjärna som är mycket finare. Han vill ha den men det går inte. Mishka känner sig besviken och arg.. Katten Kosmo hjälper Mishka att hantera sina känslor.

  Läs mer
 7. Freddy Frö
  Freddy Frö
  120 SEK 150 SEK

  I en poetisk och ömsint saga på rim får ni följa Freddyfrö under jord.

  Freddyfrö vägleds av boken Våren som berättar om vänskap och frihet.
  Hur är det att vara ensam i mörkret och vilka drömmar håller längtan vid liv?

  Mellan dröm och verklighet, se Freddyfrö växa från ensam till tillsammans.

  Läs mer
 8. Dockan och bordet och den underbara resan
  Dockan och bordet och den underbara resan
  159 SEK

  Berättelsen om två udda vänner och deras äventyrliga resa runt jorden. De seglar genom storm över Indiska oceanen och flyger över byarna på Java. De är på kalas och i tjusiga salar. De överlever jordbävning i Japan och kämpar mot pirater på Kinesiska sjön.

  Läs mer
 9. Grönvald räddar skinnet
  Grönvald räddar skinnet
  136 SEK 170 SEK

  Nu hade Grönvald och hans vänner verkligen fått nog. De bestämde sig för att samla alla grodorna till ett stormöte dit även de grodor som bodde i andra vatten runt omkring var välkomna.

  Om människorna skulle fortsätta att släppa ut så mycket smuts och skräp från sina fabriker, kunde de stackars grodorna snart inte bo kvar i sina vatten.

  Läs mer
 10. Peter Panda och alla världens djur
  Peter Panda och alla världens djur
  120 SEK 150 SEK

  Jag heter Peter-Panda och även om jag spenderar mesta delen av dagen med att äta bambu så tar jag ibland en liten paus för att intervjua mina vänner i mitt egna tv-program!

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 118

per sida
Sätt fallande sortering