Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 812

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bonddräng, soldat och sjöman
  Bonddräng, soldat och sjöman
  176 SEK 220 SEK

  Stig ombord på en resa genom tiden med Arne Larsson i Bonddräng, soldat och sjöman, en biogra som för dig från det hårda livet i tidigt 1900-tals Sverige till äventyrliga farvatten över Atlanten. Skildrad av Arne Larsson och sammanställd av Anders Eliasson, är detta en berättelse om överlevnad, motgångar och en outtröttlig strävan efter frihet.

  Läs mer
 2. Hemligt Sällskap för två
  Hemligt Sällskap för två
  290 SEK

  I “Hemligt sällskap för två” delar Magnus Lind med sig av en djupt person­lig resa genom ett sextioårigt liv med sin älskade Ingela. Deras berättelse sträcker sig från första mötet till ett sista farväl, en saga om två själsfränder som delar både passion och intellekt. Magnus, en framstående cancer­läkare, och Ingela, en respekterad konstkritiker, skapar tillsammans ett liv fyllt av kulturella äventyr och gemensamma upptäckter.

   

  Läs mer
 3. Hej då, lilla gumman! Ha det så bra!
  Hej då, lilla gumman! Ha det så bra!
  189 SEK

  När jag var 10 år förändrades hela mitt liv. Min mamma blev efter ett läkarslarv allvarligt sjuk och det fick ödesdigra konsekvenser inte bara för henne, utan för hela vår familj.

  Läs mer
 4. Vad bra allt blev till slut
  Vad bra allt blev till slut
  220 SEK

  Peter växer upp med en alkoholiserad mor, konsekvenserna ger honom ett otränbart handikapp. Mobbad och utan självkänsla fortsätter äventyret ensam efter moderns död. Livet blir en berg-och-dalbana med bekräftelsebehov i fokus. Flykten från besvärligheter blir botemedlet, ibland genom berusning eller slagsmål, oftast genom att bara springa iväg. Jakten på bekräftelse leder genom huliganism, droger och en udda karriär till ett stort socialt nätverk. Makabra händelser formar livet och blir grunden för att våga ta ansvar och göra en livsstilsförändring. Endast den som förändrar sitt sätt att vara kan be om förlåtelse. "Den flyende bilförsäljarens bekännelser" är en inspirerande skildring, överraskande igenkännbar för den i förnekelse. Läsaren får en betydande del av en omtumlande självbiografisk resa, men inte på vilket sätt som helst.

  Läs mer
 5. Ouppklarade affärer - en alkoholists minnestal
  Ouppklarade affärer - en alkoholists minnestal
  220 SEK

  Ouppklarade affärer skildrar Ingrid Rodman-Holmes livet med sin före detta make, Christer, vars kamp mot alkoholism präglade deras gemensamma tillvaro. Denna djupt personliga berättelse tar oss med på en resa genom Christers liv – från hans barndom och ungdom till de utmanande åren som make och far.

  Läs mer
 6. Bakom min stängda dörr
  Bakom min stängda dörr
  176 SEK 220 SEK

  Med mod och öppenhet delar Caroline Ihre sin resa från ett liv präglat av alkoholmissbruk som började i ung ålder, till en nykter och mer harmonisk existens. Hon skildrar ärligt de utmaningar hon mött genom olika livsfaser, från att känna sig vilsen och drabbad av prestationsångest till att hantera de emotionella konflikter som uppstår när man växer upp i en miljö där verkligheten och det som sägs inte stämmer överens.

  Denna bok är mer än bara en berättelse; den är en källa till inspiration och praktiska råd för personlig utveckling och självupptäckt. Caroline visar vägen till inre frid och hur man finner styrka i sig själv för att göra nödvändiga förändringar.

  Bakom min stängda dörr är en gripande självbiografi som även fungerar som en självhjälpsbok. Läsare kommer att finna en djupgående och hjärtevärmande berättelse som erbjuder perspektiv
  på livet och uppmuntrar till modet att förändras.

  Läs mer
 7. Du gör allting rätt
  Du gör allting rätt
  176 SEK 220 SEK

  Ingen människa vill uppleva slag, hårda ord eller den skräck som misshandel ger. I det tysta lider många, blundar för varningssignalerna och låter skulden sjunka in. Man känner sig vilse, rädd för ensamhet, fastän den skulle vara en fristad jämfört med den nedtryckande vardagen.

  Läs mer
 8. När sorgen får rötter
  När sorgen får rötter
  220 SEK

  När sorgen får rötter är en gripande självbiografisk skildring som navigerar genom livets skiftande landskap av glädje och sorg. Vi upplever barndomens äventyr, tidiga förlovningar och kaotiska ungdomsår, balanserade med berättelser om återkommande missfall, föräldraskapets utmaningar och den djupa sorgen av en älskad fars bortgång.

  Läs mer
 9. Liv och längtan
  Liv och längtan
  189 SEK

  Viktor och Elsa trivs med livet i Stockholm. Det de längtar efter är att utöka sin familj. En resa som inte blir fullt så enkel som de hoppats.

  Läs mer
 10. Världens bästa mamma
  Världens bästa mamma
  176 SEK 220 SEK

  Världens bästa mamma handlar om Lotta. Hon fyller snart 60 och lever i Portugal tillsammans med sin man Pål och deras hund Bosse, där de driver ett Airbnb. Lotta lider av svår komplex PTSD (C-PTDS), och går i behandling över telefon med svenska terapeuten Otto. Flera gånger om dagen drabbas hon av emotionella flashbacks, och berättelsen varvar mellan nutid och dåtid.

  Läsaren får ta del av Lottas barndom, tonår, hennes liv som ung vuxen, nygift och ung mamma, från skilsmässan från hennes första man, och tiden efter det, när tre av hennes fem barn sa upp kontakten med henne.

  Som barn blev Lotta fysiskt och psykiskt misshandlad av sin narcissistiska, manipulativa mamma, något som satt djupa spår i Lotta och påverkat hela hennes liv, både kroppsligt och mentalt. Hon får svåra problem med magen och maten och drabbas av anorexi. Hon har svårt att hantera sina känslor och känner sig alltid rädd för att bli övergiven.

  Trots att hon lovat sig själv att aldrig bli som sin egen mamma och istället vara världens bästa mamma åt sina egna barn, begår hon – som alla föräldrar – misstag. Nu tvingas hon leva med kanske en av de största sorgerna, och definitivt den mest tabubelagda – att bli bortvald som mamma.

  I boken försöker Lotta leva med den här sorgen och förlåta sig själv, samtidigt som hon försöker bearbeta alla traumatiska minnen.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 812

per sida
Sätt fallande sortering