Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 825

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Livlina
    Livlina
    229 SEK
    Lina vill inte leva längre. Hon står och balanserar på en bro och tänker hoppa.
    I sista sekund räddas hon av polisen. Det här skulle inte vara hennes sista försök.
    Lina var bara 12 år när hon försökte ta sitt liv för första gången. Självskadebeteendet började ännu tidigare. Under hela sitt liv har hon kämpat med sitt utanförskap och att få känna att hon duger som hon är.
     
    Det blev ett liv fyllt av blod, död, snatteri, alkohol och en ständig jakt efter en plats i ett samhälle som inte förstod henne. Omvärlden med vänner och familj stod handfallna. De visste inte vad de skulle göra. Lina hamnade i sjukvårdens svängdörrar. Hon åkte in och ut från psyket, med rakblad och penna som ständiga följeslagare.
    LivLina är Lina Larssons första bok. Det är en självbiografi byggd på hennes egna
    dagbokanteckningar, dikter och andra texter om ett liv med psykisk ohälsa. Hon är född 1990 i Östersund, där hon idag bor på ett SOL-boende. Med sin bok hoppas Lina att någon ska fi nna ett stöd i den att den blir en vän för den som mår dåligt men inte vet vad den ska göra. Och om du som håller i boken mår dåligt, våga be om hjälp och skäms inte för det. Det är en styrka att be om hjälp.
    Läs mer
  2. Pojken
    Pojken
    220 SEK

    Vad händer med en människa som gång på gång tvingas ljuga för sig själv och sin omgivning? Hur mycket lidande orsakar det ens själ när man inte får lov att vara sig själv fullt ut?

    Läs mer
  3. Ingen vind kan blåsa omkull mig
    Ingen vind kan blåsa omkull mig
    220 SEK

    Ingen vind kan blåsa omkull mig är en självbiografi av Gabriella Mårtenson om livet med sjukdomen schizoaffektivt syndrom.

    Läs mer
  4. Djävulssjukan
    Djävulssjukan
    176 SEK 220 SEK

    Boken handlar om något som kan drabba vem som helst. En fruktansvärd sjukdom splittrar hela tillvaron. Döden knackar på, helt oväntat, som blixt från en klar himmel! 

    Läs mer
  5. En Gubbes Brustna Hjärna
    En Gubbes Brustna Hjärna
    176 SEK 220 SEK

    Det här är en bok som lyfter fram ur mörkret de brev jag har skrivit, till min mor och svärmor, till min vänkrets och vänner till familjen.

    Läs mer
  6. Jag kan inte gå ut när jag ser ut så här
    Jag kan inte gå ut när jag ser ut så här
    220 SEK

    Du tittar dig i spegeln för hundrade gången i hopp om att se en annan spegelbild titta tillbaka på dig, en som inte ser så grotesk och oattraktiv ut och som folk kommer att stirra på när du går förbi. Men så blir det aldrig.

    Läs mer
  7. Dagbok i kärlek och sorg
    Dagbok i kärlek och sorg
    189 SEK
    Dagbok i kärlek och sorg handlar om hur man fortsätter att leva när ett barn har dött. Den handlar om hur man förhåller sig till livet som förälder till sina levande barn, varav ett har Downs
    syndrom. Relationen mellan förälder och barn är central och det finns mycket att både att skratta åt och gråta över.
    En hjälp i att hantera sorgen kan vara att dela berättelser som visar att alla har sina bördor att bära och kan tappa fotfästet – men att livet faktiskt fortsätter och inte är så tokigt ändå.
    Allt är berättat ur en mammas perspektiv och blandar stort och smått på det sätt som sker i livet; Mello ena stunden och djupa existentiella frågor om livets mening den andra.
    Boken är ett nedslag i livet hos en småbarnsfamilj, där glädjen över livet och barnen blandas med den stora sorgen och funderingarna på hur livet ska bli för barnen som lever vidare.
     
    Uppsalaförfattaren Jenny Tapper skrev under många år ned sina tankar och upplevelser och ett urval texter har samlats i denna bok, som hon hoppas kan vara till någon glädje och nytta för andra i samma situation. Det är även hennes sätt att få resa ett minne över barnet som dog och som inte fick hinna lämna tydliga spår efter sig ute i världen.
    Läs mer
  8. Rosas rosor
    Rosas rosor
    179 SEK
    Den busiga, glada femtonåriga Rosa blir bortgift av sina älskade föräldrar med en för henne helt okänd man. Rosas obekymrade tillvaro med sin familj, där det finns mycket utrymme för skratt och lek, byts hastigt till ett liv som hustru med hårda hushållsplikter.
    Rosas make visar sig vara grym och kontrollerande, hans kontroll sträcker sig till alla aspekter av hennes liv, med undantag för Rosas tankar och andning. Makens ständiga försök att bryta fruns starka karaktär och strypa hennes viljestyrka är dömda att misslyckas. Våldet som råder i familjen leder till motsatt effekt: Rosa blir ännu starkare och mer självsäker.
    Rosa förändras genom åren, från en rädd och förtryckt ung kvinna till en mogen och stark mamma.
    Vad ger Rosa styrka? Vad driver henne? Vilken väg ut ur denna situation hittar Rosa?
     
    Irina Saani är pedagog, utredare samt handläggare. Hon har även arbetat som expert på Tema Modersmål på Myndigheten för skolutveckling och varit programledare på en kurdisk TV-kanal.
    Läs mer
  9. En stund i Sverige
    En stund i Sverige
    189 SEK

    Författaren Anna Ivarsson satt som förlamad framför tv:n, hennes ögon tårades. Krig? I Ukraina? Så fruktansvärt. Vad behöver alla dessa stackars flyktingar utstå? Plötsligt kändes det som att år 2015 var igår.

    I En stund i Sverige får vi följa en rad händelser på ett transitboende. Allt från vardagliga dilemman, språkförbistringar till vilsenhet hos de människor som har flytt. Vi får följa med i arbetet på ett av de boenden som startades 2015, och lära känna de nyanlända. Huvudpersonen Ali är en av alla dem som sökte skydd. Hur hamnade Ali i Sverige och varför? Kommer han att få stanna? Boken skildrar hur människor från olika kulturer möts och livslånga band skapas.

    Detta är Anna Ivarssons debutbiografi. I boken tar hon sig an en helt unik uppgift och hon tvingas gång på gång att ompröva gamla sanningar.
    Hon vill att vi ska ha ett öppet sinne – döm inte på förhand, utan bedöm enskilda individer. Boken vänder sig därför både till de som har fördomar och ibland

    dömer på förhand och de som vill lyssna till en verklighetsförankrad
    berättelse.

    Läs mer
  10. För hjärtats skull
    För hjärtats skull
    176 SEK 220 SEK

    Hjärtat har varit centralt i Kurt Bomans livsgärning. Kurt växte upp under fattiga förhållanden i Kalvträsk under efterkrigstiden med två föräldrar som båda var dövstumma. Kurts tidiga intresse för studier tog sedan med honom på en klassresa till titlar som överläkare, docent, universitetslektor och professor.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 825

per sida
Sätt fallande sortering