Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 812

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Svår insomni - Ett tufft liv att leva
  Svår insomni - Ett tufft liv att leva
  220 SEK

  I boken Svår insomni delar Mariann Svensson med sig av sin ständiga kamp mot sömnlöshet, en trogen följeslagare sedan hon var 17 år gammal. Genom levande anekdoter från barndomen och uppväxten tar författaren med oss på en livsresa genom utbildning och karriär. Från sina tidiga dagar som sjukvårdsbiträde till framgångsrik utveckling inom vården och som lärare avslöjar hon de prövningar som sömnlösheten medför. Mariann delar öppenhjärtigt sina erfarenheter av föräldraskap och äktenskap och belyser de utmaningar som uppstår när sömnlösheten kastar sin skugga över varje aspekt av livet.

  Läs mer
 2. Hemifrån hem
  Hemifrån hem
  176 SEK 220 SEK

  Vid 63 års ålder antar författaren sitt ultimata äventyr: att vandra från Sverige till Portugal. Trots att hon aldrig tidigare ägnat sig åt idrott visar Päivi Leandersson att ålder inte är ett hinder. Med beslutsamhet och god kondition kan man övervinna alla utmaningar. Följ med på denna episka vandring som sträcker sig över flera år, ibland i sällskap med nära och kära, ibland ensam.

   

  Boken tar dig med genom motgångar och äventyr och delar med sig av insikter om det fantastiska med att utforska världen till fots. Hemifrån hem är både en reseskildring och en inspirerande guide för alla som drömmer om att ge sig ut på egna äventyr.

  Läs mer
 3. Pablos journal
  Pablos journal
  189 SEK

  Som lärare på Schillerska gymnasiet ägnade jag flera år att samla och skriva in Pablo Longs handskrivna dagböcker åren runt 1990.

  Läs mer
 4. Den röde advokaten: ett slags bokslut...
  Den röde advokaten: ett slags bokslut...
  250 SEK

  Författaren har skrivit en bok som innehåller ett axplock ur hans liv och av hans yrkeskarriär. Den handlar om terroriststämplade kurder, göteborgskravallerna, klimataktioner av olika slag och mycket annat.

  Läs mer
 5. Den inre striden
  Den inre striden
  176 SEK 220 SEK

  Jag trodde aldrig att jag skulle våga öppna mitt hjärta och berätta om min hemlighet. En hemlighet som kan öppna upp nya perspektiv och frågeställningar om den sprids, kanske till och med hjälpa någon annan i samma situation som jag.

  Läs mer
 6. Fyllots Brorsa
  Fyllots Brorsa
  176 SEK 220 SEK

  Ett liv, ett möte, en chans. Vi kan inte välja våra föräldrar. Slumpen, vad är det? Uppväxt med psykisk och fysisk misshandel. Blev ivägskickad hemifrån då jag var 16 år och har fått klara mig själv på egen hand.

  Läs mer
 7. Sven var aldrig från Yttermalung
  Sven var aldrig från Yttermalung
  220 SEK

  Sven var aldrig från Yttermalung är en känslomässig berg- och dalbana av en roman som fångar essensen av människans komplexa liv. Kim Larssons alter ego, Jim, och hans udda far, Sven, står i centrum för denna berättelse som stundtals går bortom det förväntade.

  Läs mer
 8. Det som var sant
  Det som var sant
  176 SEK 220 SEK

  När jag är tolv år gammal, väcks jag av min syster som gråtande säger att hon ringt ambulansen. I tvättstugan är golvet rött av blod. Vad har hänt? Har min pappa försökt ta sitt liv? Vad är egentligen sant?

   

  En självupplevd historia om familjehemligheter och vilka konsekvenser det får. Tankarna om mäns och kvinnors roller ändras i takt med att små pusselbitar av sanningen tillkommer.

   

  Det är en berättelse om hopp och mod att konfrontera omedvetna rädslor och drivkraften bakom våra livsval. Det är en berättelse om att bryta tystnadens bojor och att hitta frigörande kraft i sanningen.

  Läs mer
 9. Snöängeln
  Snöängeln
  176 SEK 220 SEK

  I denna bok följer vi Elenora från hennes barndom till att hon närmar sig 30. Med en pappa som är alkoholist växer hon upp med en komplicerad familjedynamik. När han är nykter kan han vara snäll och rolig, men när han är full är hon rädd för honom. Med två yngre syskon känner hon press på att skydda dem, men hur ska hon skydda när hon själv är ett barn?

   

  När föräldrarna skilt sig, börjar de våldsamma hoten eskalera. I ett telefonsamtal med Elenora på nyårsafton
  hotar han med att skära halsen av hennes mamma. Vi får följa Elenoras tuffa uppväxt där hon försöker göra sitt bästa och kämpar för att ta vara på när pappan är nykter och snäll, men tillfällena är få och korta.

   

  Det är en rörande berättelse om beroendeproblematik, komplicerade familjerelationer och destruktiva förhållanden.

  Läs mer
 10. Utan dig hade jag inte
  Utan dig hade jag inte
  176 SEK 220 SEK

  En skarp signal på telefonen och hela världen rasade. Sannas pappa hade åter utsatt barn för det vidrigaste brott man kan tänka sig.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 812

per sida
Sätt fallande sortering