Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 823

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Dr Feelgood of DDR
    Dr Feelgood of DDR
    170 SEK

    Har man som jag i späd ålder blivit välsignad av kosmonauten Jurij Gagarin, kommunismens hjälte, kan man inte bli mycket annat än en nyttig idiot.

    Läs mer
  2. I skuggan av muren
    I skuggan av muren
    176 SEK 220 SEK

    Vad gör kontexten med oss människor? Hur formar den oss som individer? Författaren, själv andra generationens flyktingbarn efter andra världskriget och Tysklands fall, reser till Berlin och utforskar stadens historia. Först som barn, sedan som pappa till två barn.

    Läs mer
  3. En PR-konsults bekännelser
    En PR-konsults bekännelser
    289 SEK

    I ”En PR-konsults bekännelser” öppnar Carl-Johan Wachtmeister upp dörren till sina mest spännande, lärorika och underhållande erfarenheter.

    Läs mer
  4. De försvunna fönsterputstrasorna
    De försvunna fönsterputstrasorna
    200 SEK

    DOM FRÅGADE

    VEM HON ÄR

    HON SVARADE

    JAG ÄR BARA EN SOM VÅGAR EXISTERA.

    Läs mer
  5. Över havet
    Över havet
    176 SEK 220 SEK

    När författarens sextioårsdag närmar sig är alla, inklusive författaren själv, funderade över vad som skulle vara den perfekta presenten. Vad ger man en entusiastisk seglare?
    En resa över Atlanten, självklart!

    Läs mer
  6. Inte som dom andra
    Inte som dom andra
    176 SEK 220 SEK

    Jag har levt ett destruktivt liv med beroende och kriminalitet. Jag har också varit en engagerad fritidspolitiker och politisk tjänsteman i Sveriges riksdag. Ingen av dessa världar passade mig.

    Läs mer
  7. Den sjuka vården av Covid-19
    Den sjuka vården av Covid-19
    176 SEK 220 SEK

    När år 2020 började var det nog ingen som kunde ana vad som väntade. Efter två år i pandemins grepp kunde många återgå till ett liv som i mångt och mycket liknade det de haft före 2020. Men för många andra skulle livet aldrig någonsin bli detsamma igen.

    Läs mer
  8. Livlina
    Livlina
    229 SEK
    Lina vill inte leva längre. Hon står och balanserar på en bro och tänker hoppa.
    I sista sekund räddas hon av polisen. Det här skulle inte vara hennes sista försök.
    Lina var bara 12 år när hon försökte ta sitt liv för första gången. Självskadebeteendet började ännu tidigare. Under hela sitt liv har hon kämpat med sitt utanförskap och att få känna att hon duger som hon är.
     
    Det blev ett liv fyllt av blod, död, snatteri, alkohol och en ständig jakt efter en plats i ett samhälle som inte förstod henne. Omvärlden med vänner och familj stod handfallna. De visste inte vad de skulle göra. Lina hamnade i sjukvårdens svängdörrar. Hon åkte in och ut från psyket, med rakblad och penna som ständiga följeslagare.
    LivLina är Lina Larssons första bok. Det är en självbiografi byggd på hennes egna
    dagbokanteckningar, dikter och andra texter om ett liv med psykisk ohälsa. Hon är född 1990 i Östersund, där hon idag bor på ett SOL-boende. Med sin bok hoppas Lina att någon ska fi nna ett stöd i den att den blir en vän för den som mår dåligt men inte vet vad den ska göra. Och om du som håller i boken mår dåligt, våga be om hjälp och skäms inte för det. Det är en styrka att be om hjälp.
    Läs mer
  9. Pojken
    Pojken
    220 SEK

    Vad händer med en människa som gång på gång tvingas ljuga för sig själv och sin omgivning? Hur mycket lidande orsakar det ens själ när man inte får lov att vara sig själv fullt ut?

    Läs mer
  10. Ingen vind kan blåsa omkull mig
    Ingen vind kan blåsa omkull mig
    220 SEK

    Ingen vind kan blåsa omkull mig är en självbiografi av Gabriella Mårtenson om livet med sjukdomen schizoaffektivt syndrom.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 31-40 av 823

per sida
Sätt fallande sortering