Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 825

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Pablos journal
    Pablos journal
    189 SEK

    Som lärare på Schillerska gymnasiet ägnade jag flera år att samla och skriva in Pablo Longs handskrivna dagböcker åren runt 1990.

    Läs mer
  2. Den röde advokaten: ett slags bokslut...
    Den röde advokaten: ett slags bokslut...
    250 SEK

    Författaren har skrivit en bok som innehåller ett axplock ur hans liv och av hans yrkeskarriär. Den handlar om terroriststämplade kurder, göteborgskravallerna, klimataktioner av olika slag och mycket annat.

    Läs mer
  3. Den inre striden
    Den inre striden
    176 SEK 220 SEK

    Jag trodde aldrig att jag skulle våga öppna mitt hjärta och berätta om min hemlighet. En hemlighet som kan öppna upp nya perspektiv och frågeställningar om den sprids, kanske till och med hjälpa någon annan i samma situation som jag.

    Läs mer
  4. Fyllots Brorsa
    Fyllots Brorsa
    176 SEK 220 SEK

    Ett liv, ett möte, en chans. Vi kan inte välja våra föräldrar. Slumpen, vad är det? Uppväxt med psykisk och fysisk misshandel. Blev ivägskickad hemifrån då jag var 16 år och har fått klara mig själv på egen hand.

    Läs mer
  5. Sven var aldrig från Yttermalung
    Sven var aldrig från Yttermalung
    220 SEK

    Sven var aldrig från Yttermalung är en känslomässig berg- och dalbana av en roman som fångar essensen av människans komplexa liv. Kim Larssons alter ego, Jim, och hans udda far, Sven, står i centrum för denna berättelse som stundtals går bortom det förväntade.

    Läs mer
  6. Det som var sant
    Det som var sant
    176 SEK 220 SEK

    När jag är tolv år gammal, väcks jag av min syster som gråtande säger att hon ringt ambulansen. I tvättstugan är golvet rött av blod. Vad har hänt? Har min pappa försökt ta sitt liv? Vad är egentligen sant?

     

    En självupplevd historia om familjehemligheter och vilka konsekvenser det får. Tankarna om mäns och kvinnors roller ändras i takt med att små pusselbitar av sanningen tillkommer.

     

    Det är en berättelse om hopp och mod att konfrontera omedvetna rädslor och drivkraften bakom våra livsval. Det är en berättelse om att bryta tystnadens bojor och att hitta frigörande kraft i sanningen.

    Läs mer
  7. Snöängeln
    Snöängeln
    176 SEK 220 SEK

    I denna bok följer vi Elenora från hennes barndom till att hon närmar sig 30. Med en pappa som är alkoholist växer hon upp med en komplicerad familjedynamik. När han är nykter kan han vara snäll och rolig, men när han är full är hon rädd för honom. Med två yngre syskon känner hon press på att skydda dem, men hur ska hon skydda när hon själv är ett barn?

     

    När föräldrarna skilt sig, börjar de våldsamma hoten eskalera. I ett telefonsamtal med Elenora på nyårsafton
    hotar han med att skära halsen av hennes mamma. Vi får följa Elenoras tuffa uppväxt där hon försöker göra sitt bästa och kämpar för att ta vara på när pappan är nykter och snäll, men tillfällena är få och korta.

     

    Det är en rörande berättelse om beroendeproblematik, komplicerade familjerelationer och destruktiva förhållanden.

    Läs mer
  8. Utan dig hade jag inte
    Utan dig hade jag inte
    176 SEK 220 SEK

    En skarp signal på telefonen och hela världen rasade. Sannas pappa hade åter utsatt barn för det vidrigaste brott man kan tänka sig.

    Läs mer
  9. Vägval
    Vägval
    176 SEK 220 SEK

    ”Har du haft änglavakt?”
    I den här boken får vi följa Torbjörn Hedlunds liv utifrån ängeln Malakhs perspektiv. Torbjörn föds som den yngste av 14 syskon. Hans första fasta jobb är som städare på fläktfabriken i Byske. När han vid 21 års ålder möter Orvar Bergmark i Örebro verkar fotbollskarriären vara utstakad. Två händelser skall ställa allt på ända och Torbjörns väg leds åt ett helt annat håll.

    Läs mer
  10. Hanna Nilsson - mentalpatient
    Hanna Nilsson - mentalpatient
    200 SEK

    Hanna Nilsson var intagen på Hospitalet i Västervik 1922–1927, Hospitalet i Lund (Sankt Lars) 1927–1932 samt på Sankta Maria i Helsingborg 1932–1974. Hon led av schizofreni och tillbringade 50 år av sitt liv på mentalsjukhus.Under tiden i Västervik var hon periodvis ganska frisk och hoppades på att bli utskriven. Det blev hon inte.

     

    Under långa perioder var hon aktiv som sömmerska och gjorde bland annat arbeten till läkarfruarna. Hon var utbildad sömmerska från slöjdskolan i Önnestad.

     

    I Lund och Helsingborg fick hon prova på de flesta behandlingsmetoder. Det verkar dock som hon slapp lobotomin.

     

    Boken skildrar mentalvården och dess behandlingsmetoder från 1922 fram till 1974. Den ger också en samtidsskildring om en arbetarfamiljs, sonen Eriks, liv under samma period.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 825

per sida
Sätt fallande sortering