Biografier

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 812

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina
  Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina
  176 SEK 220 SEK

  I denna gripande dagbok skildras en rysk kvinnas inre kamp och reflektioner under Rysslands krig mot Ukraina. Bosatt i Sverige i nästan tre decennier, delar hon med sig av sina djupaste känslor – förtvivlan, sorg, ilska och skam. Det är en rå och ärlig berättelse om hennes själ som konfronteras med tusentals hatkommentarer, känslan av att vara sviken av ryska vänner och släktingar, och en ständig frustration över ett folks tysta godkännande av kriget.

  Denna bok är inte bara en dagbok; det är en kvinnas resa genom ett års tumult, där hon granskar sitt förflutna, nuvarande och framtida förhållande till sitt ursprungsland, Ryssland.
  Hennes texter har väckt uppmärksamhet från Sveriges Radio Gävleborg och Svenska Dagbladet, och hennes gripande beslut att bryta med Ryssland har berört många.

  Dagbok och personliga betraktelser över Rysslands krig mot Ukraina är en stark och tankeväckande skildring av krigets mänskliga konsekvenser, sett från en unik och personlig vinkel.

  Läs mer
 2. Du och jag mot världen, morsan
  Du och jag mot världen, morsan
  176 SEK 220 SEK

  I Du och jag mot världen, morsan öppnar Anita Råman sitt hjärta och delar med sig av den gripande resan genom en mors livslånga kamp för sin son Adrian.

  Läs mer
 3. Markus bok
  Markus bok
  176 SEK 220 SEK

  Upptäck Markus bok, en gripande resa genom en mors berättelse om kärlek, förlust och hopp. I denna fängslande skildring av en ung mans kamp mot mental ohälsa delar Markus mor sina mest intima minnen och smärtsamma ögonblick.

  Läs mer
 4. Björnspår
  Björnspår
  176 SEK 220 SEK

  Björn Arahb
  En Förtrollande Resa Genom Musikens Värld.

  Följ med på en fascinerande resa genom livet hos den ikoniska trubaduren Björn Arahb – från de första ackorden som ekade i skiffle-gänget Jumpers till den banbrytande kortfilmproduktionen som tog honom till Belgrad och guldmedaljer.

  Björn Arahb samarbetade med legender som Cornelis Vreeswijk och Sven-Bertil Taube under en epok som omformade den svenska visan. Genom unika samarbeten och passionerade kreativa utforskningar skapade de musik som fortfarande lever vidare i svenskarnas hjärtan.

  Utforska de dramatiska höjdpunkterna och de intima ögonblicken som formade en musikalisk ikon. Lär känna personen bakom musiken – från hans nära relation med sin far till hans äventyr till Sovjetunionen, Färöarna och Nordnorge.

  Denna bok är en kärleksfull hyllning till en musikalisk mästare och hans oförglömliga bidrag till den svenska musikens arv, berättad genom detaljerade historier och rika anekdoter.

  Läs mer
 5. Från dröm till verklighet - en livsresa
  Från dröm till verklighet - en livsresa
  239 SEK

  Bortdrivna från vårt hem efter andra världskriget landade vår familj i södra Tyskland och byggde upp en ny tillvaro där. I tonåren väcktes mitt intresse för Sverige och jag bestämde mig att tillbringa något år i detta exotiska land. Jag anade inte att det som skulle bli en tur- och returresa blev en enkelresa med slutdestination Roslagen.

  Läs mer
 6. Dolt bakom diagnosen
  Dolt bakom diagnosen
  176 SEK 220 SEK

  Genom att dela med sig av sin hjärtskärande uppväxt i en miljö präglad av alkohol, mobbning och våld avslöjar författaren det verkliga traumats inverkan på sitt liv. Trots att hon stämplades med en ADD-diagnos som tonåring visste Louise att det egentligen var hjälp för att bearbeta sitt smärtsamma förflutna som hon behövde.

  Läs mer
 7. Carl von Linnés lärjungar från A till Ö
  Carl von Linnés lärjungar från A till Ö
  300 SEK

  Boken utgör en biografisk sammanställning av närmare 500 av blomsterkungen Carl von Linnés kända och mindre kända lärjungar som var verksamma under 1700 och början av 1800-talet.

  Läs mer
 8. Steelwings - Rockdrömmen
  Steelwings - Rockdrömmen
  176 SEK 220 SEK

  Steelwings - Rockdrömmen är en episk berättelse om överlevnad, återfödelse och odödlig rock’n’roll.

  Läs mer
 9. Sten Evertsson Camitz, en biografi
  Sten Evertsson Camitz, en biografi
  285 SEK

  Silverstaden Sala – där kungar och drottningar fyllt på sina kassakistor – är platsen för Sten Evertsson Camitz barndom och ungdomsår. Här börjar en spikrak militär karriär som går via Spanska ridskolan i Wien, OS-uttagning på hästen Ito och ända in i de kungliga slotten som adjutant vid Gustaf V:s stab.

  Läs mer
 10. Esa Mäkinen uppfinnaren som aldrig ger upp
  Esa Mäkinen uppfinnaren som aldrig ger upp
  200 SEK

  Boken är tillägnad personen ESA Mäkinen som har mottot återvinn utan svinn för en hållbar utveckling och en cirkulär ekonomi jag som skriver heter Larry åberg och jag har följt ESA Mäkinen på hans uppfinnarresa under 16 år och ser värdet i hans uppfinningar som en produkt för klimatomställningen i boken får läsaren följa med på ESA:s resa med produktutveckling av esapac som kan vara med om att rädda klimatet.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 812

per sida
Sätt fallande sortering