Deckare

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 359

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Charlie
    Charlie
    220 SEK

    När det går fel vid begravningar och märkliga likdelar kommer i dagen börjar kriminalpolisen Svante Berglund och kollegan Lars fundera. Vad ligger bakom allt?

    Läs mer
  2. Kalhygge
    Kalhygge
    199 SEK
    När Josefin flyttar med sin fru Anna från Stockholm upp till Annas hemtrakter i Gästrikland hoppas hon på en nystart i den lilla byn Ovansunda, men hon hinner inte ens packa upp flyttlådorna förrän hon hittar en lokal skogsägare brutalt mördad på sitt eget kalhygge. Har mordet kopplingar till de hett omstridda planerna på en vindkraftpark?
     
    Inte heller det nya jobbet på Högskolan i Gävle går som hon tänkt sig, för på högskolan finns Claudia. Intelligent, karismatisk, och med en farlig attraktionskraft som Josefin får allt svårare att stå emot.
     
    Josefin gräver allt djupare i det förflutna, men Ovansunda ruvar på mörka hemligheter. Ett trettio år gammalt försvinnande, bybor som verkar veta mer än de berättar, och en tilltagande känsla av att det finns de som gör vad som helst för att hon inte ska komma för nära sanningen. Till slut är frågan inte längre om Josefin kan rädda sitt äktenskap, utan om hon kan rädda sitt eget liv.
     
    Mikaela Willmer är stockholmare till födseln, men bor numera med sin fru i ett hus på landet utanför Sandviken. När hon inte skriver böcker jobbar hon som högskolelärare och forskare. Kalhygge är hennes debutroman.
    Läs mer
  3. Ondskans sötma
    Ondskans sötma
    176 SEK 220 SEK

    Två odjur rymmer från Växjös rättspsykiatriska högsäkerhetsklinik. Väl medvetna om att det bara är en tidsfråga innan de åker fast lever de ut sina uppdämda behov. Som en farsot drar de fram genom södra Sverige och lämnar död och förtvivlan efter sig.

    Läs mer
  4. Tillstånd 30
    Tillstånd 30
    176 SEK 220 SEK

    Sverige 2107. Ett Sverige där nationalism, protektionism och rysskräck tagit över och befolkningen lever i stängda städer som följd av en urspårad rovdjurspolitik. Leonore
    tror dock att hon och barnet hon väntar ska få leva ett normalt och stilla liv, inte minst med tanke på hennes mans status som hög tjänsteman på Departementet. Men när han plötsligt försvinner rasar allt: Varför börjar hon få märkliga syner? Varför verkar alla vara ute efter henne och hennes ofödda barn? Och vad är egentligen Tillstånd 30?

    Läs mer
  5. Gerlachs skugga
    Gerlachs skugga
    176 SEK 220 SEK

    November 1945. Kriget är slut. De tyska soldater som via Baltikum flytt från östfronten och internerats i Sverige ska enligt den tyska kapitulationsakten utlämnas till Sovjetunionen. En av dessa soldater är överstelöjtnant Herman Gerlach, som varit verksam inom den tyska underrättelsetjänsten Abwehr.

    Läs mer
  6. Rättvisa skipas
    Rättvisa skipas
    220 SEK

    Tre män tar lagen i egna händer. Seved, Stefan och Raimond vill skipa rättvisa där samhället har misslyckats med att ge brottsoffer upprättelse. Men denna självpåtagna uppgift är inte ofarlig för dem själva.

    Läs mer
  7. Den tomma räddningsflotten
    Den tomma räddningsflotten
    220 SEK

    Två 12-åriga pojkar, Erik och Thomas, hittar en sönderblåst räddningsflotte. Dessutom gör de en fasansfull upptäckt. En död man ligger uppspolad på stranden utanför Grisslehamn i Roslagen.

    Läs mer
  8. Den osynlige tjuven
    Den osynlige tjuven
    169 SEK

    En död person hittas i en villa i centrala Nyköping. Polisen bedömer händelsen som en olycka men de företagsamma pensionärerna Ulla och Rune tror annat och gör egna efterforskningar. De kommer för nära sanningen och allt tar en oväntad vändning. Den osynlige tjuven är en roman med många bottnar om lömska skurkar och bedragare och tillvarons förgänglighet.

    Läs mer
  9. Mobilgrannen
    Mobilgrannen
    176 SEK 220 SEK

    Finalist av Adlibris och Lavas manustävling 2022!

    Alf är driftig, effektiv och noggrann. På jobbet är det ingen som ifrågasätter hans arbete, men ingen vet egentligen vem han är. Idéer forsar genom hans huvud, gör att hans liv får en mening.

    Det finns så mycket han vill göra, fast en del saker gör honom handlingsförlamad, som en gammal kärlek och en familj som inte förstår honom. Bara det fanns färre idioter därute så skulle världen vara en så mycket bättre plats, för det han gör är logiskt, något som alla borde göra. Varför alltid vänta på att göra något stort?

    Läs mer
  10. Den som ristar blodörn
    Den som ristar blodörn
    176 SEK 220 SEK

    En man hittas brutalt styckmördad i en mosse i idylliska Vendel, i norra Uppland. Nina Nygren och hennes kollegor på avdelningen för grova brott vid Uppsalapolisen kopplas in för att arbeta med mordet. Ett fall dominerat av ett mörker, mörkare än de någonsin kunnat ana.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 359

per sida
Sätt fallande sortering