Deckare

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 287

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Operation Spion : Mutti kommer bort
  Operation Spion : Mutti kommer bort
  189 SEK

  Den tyska statskvinnan Mutti kidnappas på väg till riksdagshuset i Berlin, kidnapparna tar henne till den ryska enklaven Kaliningrad. Mitt i paniken över försvinnandet sprids ett rykte att hon har setts flanera längs shoppinggatan Arbat i Moskva. Nästa morgon hittas en kvinna med liknande utseende i Moskvafloden.

   

  Läs mer
 2. Pilkastaren
  Pilkastaren
  176 SEK 220 SEK

  Att göra sin plikt
  Att ge röst åt de döda
  Hämnden är en dikt

   

  Efter ännu en kväll på Pilen vaknar filosofiläraren Benjamin bakfull och ångestriden ur en vattenfylld mardröm. Dikten han funnit i Domkyrkans bönbok hemsöker honom. Någon har formulerat sig. Men varför?


  Regnet faller tungt i den lilla staden som tar sig själv på så stort allvar. Klunk för klunk sväljer mörkret undan det livgivande ljuset. Löven i Lundagård kämpar förtvivlat mot det oundvikliga. Allt har lett ända hit, trådar från det förflutna flätas samman i nuet… som alltid.


  En småbarnsmamma möter en hastig död. Och det är bara början.


  Gunnar Svebring är Lundensare. Författare och vispoet. Fil mag i litterär gestaltning. Pilkastaren är hans andra roman.

  Läs mer
 3. Kalaset - Mord i hederns namn
  Kalaset - Mord i hederns namn
  189 SEK

  En man har mördat sin hustrus älskare. För honom är mordet en fråga om heder, för det svenska samhället ett uttryck för en sjuk människas störda impulser. Han döms till rättspsykiatrisk vård och hamnar

  Läs mer
 4. Torsten, privatdetektiv
  Torsten, privatdetektiv
  199 SEK

  "Torsten, privatdetektiv" är en deckare med en känsla av feelgood. Det är en berättelse om att skydda sina nära, och vad som händer när man misslyckas.

   

  Läs mer
 5. Fartblind
  Fartblind
  176 SEK 220 SEK

  Fotografen Oskar ställs plötsligt inför ett omtumlande dilemma när han hamnar i ett Stockholm som härjas av rivningshysterin 1967. Med enbart sitt skarpsinne till hjälp tvingas han lösa en mordgåta, och nystar därmed upp en förskräcklig och blodig konspiration som hotar rikets säkerhet och försätter honom i livsfara.

  Men det är bara början på Oskars problem. Han hör inte alls hemma 1967. Han kommer från nutiden.

  Fartblind är en berättelse om nostalgi, relationer och lojalitet. Det handlar om förälskelse på en rökig bar, den glänsande lacken på en mörkgrön Amazon 123 GT och hemligheter som sträcker sig till 40-talet.

   


  Anders Tengner är en av Sveriges mest kända musikjournalister. Han reste jorden runt med världsstjärnor i över 25 år som reporter och senare chefsredaktör på tidningen Okej. Anders ledde på 80- och 90-talen flera populära musikprogram i SVT. Sedan 2010 har han släppt åtta uppmärksammade böcker, däribland självbiografin Access All Areas, biografin om Yngwie Malmsteen; Såsom i Himmelen, så och på jorden, Okej - 90-talets enda riktiga poptidning, Ät som en rockstjärna och Turnéliv.

  Utöver dessa böcker har Anders översatt flera romaner från engelska, bland andra Hotet av Dean Koontz och Rädda mig från farliga män av S.A Lelchuk som nominerades till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2019.

  Fartblind är Anders Tengners debutroman.

  Läs mer
 6. SYN
  SYN
  199 SEK

  Trettonåriga Agnes försöker få tonårslivet att fungera med sin överbeskyddande mamma hemma i Göteborg. Det ingen vet är att Agnes bär på en hemlighet, hon får smärtsamma syner där hon ser framtiden.

  Läs mer
 7. Tunna blå
  Tunna blå
  199 SEK

  Uppföljaren Tunna blå är en berättelse om hämnd, solidaritet och rättfärdighet. Den kretsar kring tre moraliska personer som tvingas begå omoraliska gärningar för att skydda människorna de älskar, och därmed riskerar att förlora sig själva på vägen.

  Läs mer
 8. Nemesis
  Nemesis
  183 SEK 229 SEK

  Under Svenska kyrkans Skärtorsdagsevenemang vid Tele2 Arena, bränns en man på bål i något som misstänks vara en islamistisk terrorattack. På den runda byggnaden bredvid projiceras ett budskap: KUFR.

   

  Läs mer
 9. Vi som hade det så trevligt
  Vi som hade det så trevligt
  176 SEK 220 SEK

  Rektorn Susanna får minst sagt en turbulent start på höstterminen. En tjuv härjar på skolan och värdefulla saker försvinner på ett märkligt sätt. Samtidigt blossar en rad konflikter upp i den normalt så harmoniska lärarkåren. Mest spänt är det mellan den fyrkantiga teknikläraren Ulf och den temperamentsfulla och frispråkiga svenskläraren Hanna.

  Läs mer
 10. Tandläkaren
  Tandläkaren
  176 SEK 220 SEK

  Ondska finns överallt. Även i en småstad i Mellansverige. När mörkret faller kryper den ut och gör vad den alltid gjort, förstör människors liv för sin egen vinning.


  Men kan någon som njuter av att döda bry sig om en annan människa?
  Tandläkare Olof Lantti får anledning att fundera över svaret på den
  frågan när en vacker arbetskamrat, Annika, väcker något hos honom
  som han inte trodde fanns.


  Den begåvade före detta polisen Staffan får också upp sina ögon för
  Annika. Och när Staffans väg korsar med Olofs har Staffan ingen aning
  om att han har att göra med ett kallblodigt monster.

   

  JENS JOHANSSON är född 1981, bor i Piteå och jobbar som tandläkare.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 287

per sida
Sätt fallande sortering