Deckare

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 361

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Hennings sista jakt
    Hennings sista jakt
    176 SEK 220 SEK

    Långt inne i Hälsingeskogen hittas den pensionerade språkläraren Henning Molin död. Han har ett riktigt otäckt sår i tinningen. Jaktlaget som finner honom inser att skadan knappast kan vara självförvållad och tillkallar polisen.


    Utredningen leds av kommissarie Jasmina Ahmad som just flyttat från ett problematiskt liv i Stockholm. Till sin hjälp har hon ett par yngre kollegor, men från polisledningen får hon inte mycket stöd.


    I byn är ingen vare sig upprörd eller ledsen över att Henning Molin är död. Han var en bitter och besvärlig man som gjorde sig ovän med många. De flesta i byn tycker att det är skönt att han är borta. Men ändå... att ta död på honom var kanske att gå väl långt?


    Växelvis med polisutredningen berättas historien om Hennings liv. Den börjar redan innan han föddes, och ger ledtrådar till hur det kunde gå så illa för honom. Varför var han så hatad?


    Hennings sista jakt är en berättelse om livet i en liten by förr och nu. Men den handlar också om kärlek och brist på kärlek, om självkänsla och om nödvändigheten av att stå upp för sig själv.

     

     
    Läs mer
  2. En sista deal : Svek och svarta pengar
    En sista deal : Svek och svarta pengar
    199 SEK

    En sista deal är en spänningsroman om svek och svarta pengar.

    Läs mer
  3. Nimis Net
    Nimis Net
    176 SEK 220 SEK

    I ett samhälle som snabbt faller samman beslutar sig Lis Borg för att lämna huvudägarskapet och VD-rollen i familjeföretaget för att aktivt bygga framtidens hållbara nätverkssamhälle. Hon går från känd affärskvinna till jagad aktivist i media. När hon börjar söka efter Bo Park öppnar sig en värld helt skild från dagens traditionellt hierarkiska och patriarkala samhälle.

    Läs mer
  4. El Franco och Farfar
    El Franco och Farfar
    176 SEK 220 SEK

    Luften bär ett löfte om förändring. Han känner det, där han sitter högt upp i ett träd och tittar ut över skogen. Men har man levt så länge som Farfar har man upplevt detta flera gånger tidigare. Varför skulle den här gången vara annorlunda?

    Läs mer
  5. Nasafjällets skugga
    Nasafjällets skugga
    199 SEK

    Nasafjällets skugga är en spänningsroman som berör naturens värde, vår ursprungsbefolkning, identitetssökande och exploatering av Sveriges norra landsända.

    Läs mer
  6. Mördaren från BRIS
    Mördaren från BRIS
    176 SEK 220 SEK

    Josef och Ali försöker dryga ut inkomsten med att smuggla droger åt det ökända kriminella nätverket ACAB Soldiers men ingenting går som planerat. Mötet med Adrian, den egendomliga mannen som bor ensam i skogarna utanför Norrköping, vänder upp och ner på hela tillvaron. I hans arbete med organisationen ”Barnens rätt i samhället” skapas nära kontakter med utsatta barn och hjälpen han tillhandahåller är något utöver det normala.

    Läs mer
  7. Min är hämnden
    Min är hämnden
    176 SEK 220 SEK

    En ung kvinna hittas våldtagen invid en strand. Hon vaknar upp på sjukhuset, men väljer att inte berätta vad som hänt och polisanmäla händelsen, trots att hon minns allt. Kort senare hittas en man mördad, med könsorganen avskurna. Några dagar senare sker ännu ett mord och en äldre man hittas mördad.

     

    Stella Carlsson Wallin hamnar av en tillfällighet på avdelningen för grova brott, direkt efter avslutad polisutbildning. Hennes bakgrund förföljer henne, och utmanar hennes etiska kompass, i polisens jobb att hitta en seriemördare.

     

    Vad har den våldtagna kvinnan, hennes mor och moders psykoterapeut egentligen för koppling till varandra och hur är de inblandade i den mordvåg som har skett i Stockholm på kort tid?

     

    De fyra kvinnorna har alla dolda sidor hos sig själva, som de inte vill ska komma fram. Vartefter hemligheterna blottas knyts banden mellan kvinnorna samman utan deras vetskap. De har olika bakgrunder och olika problem att brottas med, och de har alla på olika sätt ett avvikande förhållande till män.

     

    Min är hämnden är ett kriminaldrama som tar sin början i en grov våldtäkt och eskalerar till en serie med mord, komplicerade relationer och mörka hemligheter som kommer upp till ytan. Det är den första boken i en kommande serie om seriemördare där handlingen utspelar sig i Stockholm och Östersund.

     

    Författaren AC Bernervall är född och uppvuxen i Östersund, och är idag bosatt i Stockholm, vilket bland annat märks genom de autentiska miljöbeskrivningarna.

     

     

    Läs mer
  8. Södra sidan av lagen
    Södra sidan av lagen
    189 SEK

    “Allt finns inom oss. Från det smutsiga till det vackra, mord och hjältedåd. Vi kan begå de hemskaste handlingar, men också de finaste. Oavsett var du kommer ifrån, vad du blivit utsatt för eller på vilken plats du är, så har du ett val. Ett val mellan förlåtelse och hämnd, mellan gott och ont. För din natur är varken god eller ond; den är människa. Och du väljer vilken människa du vill vara, för varje sekund i resten av ditt liv.“

    Läs mer
  9. Röd katt död katt
    Röd katt död katt
    176 SEK 220 SEK

    För arton år sedan mördades Celestines vän Matti. Mordet blev aldrig uppklarat.

     

    Efter ett kraschat förhållande har hon flyttat tillbaka till sin hemstad i södra Norrland. Hennes föräldrar har gått bort och hon har ärvt deras hus. Hon återförenas med sitt gamla kompisgäng. De är alla vuxna nu, vissa är gifta och har till och med barn, men minnena av ungdomen hänger kvar som en skugga över nutiden hur mycket de än vill gå vidare.

     

    Efter en fest hittas Celestines ex och gode vän mördad. Hemska minnen väcks till liv. Är det Mattis mördare som har slagit till igen?

     

    Röd katt död katt är en spänningsroman full av liv och nostalgi. En berättelse om kärlek och död, om ungdom och om att återvända hem.

    Läs mer
  10. Uppgörelser
    Uppgörelser
    176 SEK 220 SEK

    Beata Sanders vill helst bara glömma sin uppväxt i en by där hon utsattes för mobbning. Efter att en av mobbarna försvunnit spårlöst flydde Beata sin hemby och skapade sig ett nytt liv, men efter en otrevlig skilsmässa många år senare ser hon ingen annan råd än att återvända tillsammans med sin son. Det är dags att lägga demonerna från uppväxten bakom sig och börja om.

     

    Det förflutna gör sig dock påmint och Beata börjar söka svar. Vad var det egentligen som hände då för tjugo år sedan när mobbaren försvann? Vem vet något? Samtidigt för hon en kamp med sin exmake om deras son, och öppnar en juridisk byrå där hon får i uppdrag att finna en döende kvinnas okände son som lämnades bort strax efter födseln. Även detta ärende visar sig ha högst personliga förgreningar i hennes eget liv.

     

    Beata träffar en man som kanske kan bli den kärlek hon aldrig trodde att hon skulle uppleva igen, men vågar hon lita på honom? Och kan man verkligen fly det förflutna?

     

    Uppgörelser är en spänningsroman om uppbrott och återkomst, om att göra upp och försonas.

     

    Lotta Frantz är jurist och bosatt i Österbotten i Finland. Hon debuterade 2022 med relationsromanen Refuserad.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 361

per sida
Sätt fallande sortering