Familj & hälsa

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 101-110 av 269

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Så mycket friskare : ingen ska behöva drabbas av en sjukdom som går att förebygga
    Så mycket friskare : ingen ska behöva drabbas av en sjukdom som går att förebygga
    199 SEK

    Cancer och hjärt-kärlsjukdomar är de vanligaste dödsorsakerna i Sverige men fler än en miljon av dessa diagnoser hade enligt vetenskapliga studier kunnat förhindras. Läkaren Anders Södergård kommer att förändra din syn på hälsa, kost och träning. 

    Läs mer
  2. Vandra och njut
    Vandra och njut
    38 SEK 189 SEK

    Njutvandring är det nya sättet att umgås. Med lokalt lagad mat istället för frystorkat, nybäddad säng på hotell istället för sovsäck i tält. Med dagsetapper, lätt bagage och spännande kulturupplevelser där vandringen blir mer njutning än prestation. Amelia Adamo och Lotta Byqvist tar med läsaren på underbara vandringar i Sverige och Europa. De delar med sig av experttips kring ryggsäck, skor och annan utrustning, om vad som händer i kroppen, knoppen och själen när man vandrar, om varför det är så härligt att vandra i grupp och dela upplevelserna utan att ge avkall på de tysta stunderna. Det här är boken för alla som vill vandra, umgås och njuta, såväl nybörjare som vana utövare.

    Läs mer
  3. Lev livet längre
    Lev livet längre
    199 SEK

    Att få leva länge, kanske till och med för evigt, är något de flesta av oss önskar. Men varför finns egentligen åldrande och död, dessa följeslagare till livet. För våra geners spridning vore det väl bättre att vi vare sig åldrades eller dog? Är vi programmerade att dö? Just dessa frågor brukar sällan diskuteras, men är själva kärnan i Lev livet längre.

    Läs mer
  4. Narkotikapolitik på villovägar
    Narkotikapolitik på villovägar
    189 SEK

    Sverige har i många år bedrivit det som kallas en restriktiv narkotikapolitik. Detta innebär bland annat att all befattning med narkotika är olaglig, även själva bruket av droger.

    Nu ifrågasätts den politiken. Man pekar på Sveriges höga antal dödsfall bland missbrukarna. Den svenska linjen sägs vara orsak till dessa dödsfall. De senaste åren har också ett stort antal skjutningar ägt rum i Sverige och många av dem gäller narkotikahandel. Det har föreslagits att en avkriminalisering av missbruket eller en legalisering av all narkotika skulle minska antalet dödsfall och undanröja marknaden för droghandel och minska skjutningarna.

    Läs mer
  5. GRODDAR OCH SKOTT -  FRAMTIDENS MAT
    GRODDAR OCH SKOTT - FRAMTIDENS MAT
    249 SEK

    I den här boken hjälper Jonas och Annika dig att ändra din syn på groddar och skott från pynt och dekoration till näringstät och lättsmält basföda. De tar upp hela 19 olika sorters frön som lämpar sig för odling av groddar och skott och förklarar detaljerat hur man driver upp dem på bästa sätt. I receptsamlingen får du lära dig hur man med groddar som bas gör sallader, bröd, biffar, gröt, dressingar och många fler spännande maträtter.

    Läs mer
  6. Det bästa med ALS är viljan att leva
    Det bästa med ALS är viljan att leva
    190 SEK

    Det första Markus Schulz tänkte när han fick diagnosen var om den var ärftlig. Kunde hans numera vuxna son också drabbas av den ökända motorneuronsjukdomen? Det var en lättnad när läkaren tittade ut genom fönstret, pekade på en slumpmässigt utvald kvinna och förklarade att risken var lika stor att hon, som någon annan, skulle få ALS. Orsaken till varför just Markus insjuknade vet ingen. Var det alla år vid kärnkraftverket i Oskarshamn, för många öl eller överdriven stress i tillvaron?

    Läs mer
  7. Jävla underbara diabetes
    Jävla underbara diabetes
    189 SEK

    ”Det här ser inte bra ut.” Läkarens besked till Mats att han fått diabetes typ 2 kom som en ovälkommen julklapp två veckor före julen 2013. En man i femtioårsåldern, en gottegris av rang, med rejäl övervikt och noll intresse av motion var som en öppen inbjudan till diabetesen.

    Läs mer
  8. När lögnerna tog slut
    När lögnerna tog slut
    239 SEK

    Efter tjugo år bestämde jag mig att nu räcker det med det destruktiva som droger för med sig, en hård kamp tillbaks till livet hade bara börjat.

    Läs mer
  9. Gränslära av Markus Dencker
    Gränslära av Markus Dencker
    219 SEK

    ”’Du måste sätta gränser för ditt barn!’ skulle någon kunna säga. Det kan ju vara sant, men det kan även sägas vara en ensidig och grovhuggen uppmaning. Vi föräldrar kanske snarare ska fundera över hur vi själva förhåller oss till gränser, och hur det i sin tur påverkar våra barn.”

    Läs mer
  10. Ordningslära av Markus Dencker
    Ordningslära av Markus Dencker
    219 SEK

    ”Den evidensbaserade psykiatrin är – nästan per definition – fragmentiserande. Man sätter olika namn på olika delar av patientens symtombild istället för att hjälpa patienten med helheten och hur de olika problemen hänger samman.”

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 101-110 av 269

per sida
Sätt fallande sortering