Familj & hälsa

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 277

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Livsgnistan som övergick i oändligheten
    Livsgnistan som övergick i oändligheten
    165 SEK

    Den här boken skildrar min dotters sista tid i livet och tiden efter hennes bortgång. Hur jag som mamma hanterat min sorg. Den sista delen i boken visar ett urval av mina bilder jag tagit varje dag sedan hennes död, hur naturen haft en läkande kraft för mig. Fotografier som visar min sinnesstämning i det ögonblick då bilden togs.

    Läs mer
  2. Den ädla konsten att balansera livet
    Den ädla konsten att balansera livet
    249 SEK

    Den ädla konsten i att balansera livet handlar om att klara av att få vardagen och livet att fungera trots motstånd och svårigheter. Att leva med bruten nacke, respirator dygnet runt och dubbel personlig assistans kräver en hel del strategier. Jag får ofta kommentarer om att jag är stark. Många undrar också över hur jag orkar. Det ska jag svara på i denna bok.

    Läs mer
  3. Har du bajsat färdigt mamma?
    Har du bajsat färdigt mamma?
    199 SEK

    ”Uppföljaren till succéboken ”Låt mamma bajsa ifred!” är äntligen här. Malin Meekatt Birgersson har tagit både Sveriges och Norges mammor med storm och hon pratar de (h)ärliga mammornas språk och sätter ord på känslor vi inte ens vågar känna själv. Man känner igen sig i ALLT! Alla jäkla prettoomammor med fina pastasallader på förskoleavslutningar – när man själv sitter i bilen och fulgråter för att man är den ensamma mamman där med Ballerinakex och Festis.

    Läs mer
  4. Någon gång behöver man lära sig äta och dricka
    Någon gång behöver man lära sig äta och dricka
    169 SEK

    Den 22/8 år 2017, jag hade ätit en vegetarisk lunch med typ polentagröt, svamp, grönsaker och getost. Den var säkert hållbar på många sätt, men det var bara det att jag inte kunde få i mig den. Varken smaken eller konsistensen tilltalade mig och såklart kände jag mig dum som inte tagit kötträtten istället. Men jag ville ju tänka på miljön och vara hållbar och hur hållbart blev det här nu? Slänga mat, matsvinn kändes ju faktiskt sämre, och jag behövde ju energin och proteinerna, jag hade ju tänkt att ta en löprunda senare.

    Läs mer
  5. Lär dig Leva Sockerfri. En självhjälpsbok vid sockerberoende.
    Lär dig Leva Sockerfri. En självhjälpsbok vid sockerberoende.
    249 SEK

    Här har du boken du egentligen inte vill ha, men som du förmodligen behöver om du kommit så långt som till att hålla den i handen. Vi har känt alla de känslor du ser på bilderna, alla komna ut av en kost som kroppen inte behöver.

    Läs mer
  6. Anhörigboken Alzheimers sjukdom
    Anhörigboken Alzheimers sjukdom
    199 SEK

    I den här boken berättar anhöriga hur de upplever det att deras nära och kära
    lever med Alzheimers sjukdom.

    Läs mer
  7. Att förstå autism- Möjligheter genom tydliggörande
    Att förstå autism- Möjligheter genom tydliggörande
    224 SEK

    Kunskap om autism och hur det påverkar barn, ungdomar och vuxna är en av de största förändringarna inom psykologin och psykiatrin under de senaste decennierna. Det har lett till en ökad förståelse för att vi människor kan uppfatta och tolka varandra och omgivningen på väldigt olika sätt men kunskapsnivån är fortfarande ojämn såväl inom hälso- och sjukvård, socialtjänst som inom skola.

    Läs mer
  8. Någon har suttit på min axel
    Någon har suttit på min axel
    240 SEK

    Det är en lika enkel som svår sanning: Ingen annan än du bestämmer hur ditt liv ska se ut och hur du ska må. Enkel eftersom ingen kan bestämma vad du ska tycka, tänka eller känna. Svår eftersom vi inte alltid har de verktyg vi behöver för att navigera rätt i en omvärld som vill forma oss. Men om du har verktygen … Då är allting möjligt.

    Läs mer
  9. Chemo Queens - Styrkan sitter inte i håret
    Chemo Queens - Styrkan sitter inte i håret
    149 SEK

    Välkommen under flinten på oss

    Hur skulle du reagera om du plötsligt fick beskedet att du inom kort skulle förlora allt ditt hår?

     

    Berättelserna i boken är skrivna av drabbade kvinnor som med svärta, värme och humor beskriver hur de, efter just ett sådant besked och under efterföljande tuff behandlingstid, funnit en väg och tagit sig igenom denna livsomvälvande och identitetsprövande process.

    En bok i synnerhet för dig, tillsammans med anhöriga, som står inför, är i eller genomgått olika former av behandlingar. Genom att ta del av kvinnornas unika erfarenheter får ni inspiration och olika verktyg till att bli bättre rustad att klara en liknande resa.

    Det finns mycket klokt för alla att hämta, inspireras av och lära genom de starka och utlämnande berättelserna. En om bok skönheten och styrkan inifrån. Välkommen att bläddra vidare och lära känna oss och kanske en ny del av dig själv … ni kanske till och med finner er själva småle lite med oss i dessa berättelser…

     

    Läs mer
  10. Klas. Ingen är precis som jag - alla är speciella
    Klas. Ingen är precis som jag - alla är speciella
    180 SEK

    Jörgen Nordenström skriver insiktsfullt om problematiken med neuropsykiatriska funktionshinder (NPF) och med varma känslor om sin bortgångne bror Klas i en stil som kan sägas vara en hybrid av skönlitterär och facklitterär text där den senare utgår från hans bakgrund som läkare och professor

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 81-90 av 277

per sida
Sätt fallande sortering