Familj & hälsa

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 232

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Integrativ bildterapi : Relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv
  Integrativ bildterapi : Relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv
  319 SEK

  Den här boken är en explorativ forskningsresa för att vidga perspektivet på bildterapi. Den sammanför och förankrar bildens vitala dynamik i ett psykoterapeutiskt och konstnärligt perspektiv. Texten har fokus på anknytning, affektreglering och relationellt trauma för att undersöka hur psykologisk vetskap tar form i det bildterapeutiska rummet. Neurovetenskap har ett parallellt fokus som en röd tråd i texten för att synliggöra hur hjärnan är inblandad i det kreativa och terapeutiska bildskapandet.

  Läs mer
 2. Första Hjälpen Kit - Farliga relationer
  Första Hjälpen Kit - Farliga relationer
  189 SEK

  Boken är skriven till dig som lever i en farlig relation för att få igenkänning och förståelse över din situation.

  Läs mer
 3. Föredragen om Satipatthana sutta
  Föredragen om Satipatthana sutta
  249 SEK

  I över 40 års tid undervisade S.N. Goenka (1924-2013) i Vipassanameditation, enligt de instruktioner han fått av sin lärare, Sayagyi U Ba Khin (1899-1971).

  Läs mer
 4. A/S Ekteskapet : Ditt livs viktigste firma
  A/S Ekteskapet : Ditt livs viktigste firma
  350 SEK

  Dette er ikke noen samlivsterapibok hvor vi skal snakke
  om følelser, åpne oss for hverandre eller finne deg selv.
  Det er en enkel, ryddig og metodisk oppskrift på god drift
  av ditt livs viktigste investering – firmaet A/S Ekteskapet.

  Läs mer
 5. Vila i dig själv : hitta din inre styrka och vishet med compassion och restorative yoga
  Vila i dig själv : hitta din inre styrka och vishet med compassion och restorative yoga
  269 SEK

  Vi vill alla må bra, uppleva lycka, välmående och kärlek. Leva ett liv i balans och vara mer närvarande. Men livet innebär upp- och nedgångar. Vid tillfällen när vi upplever inre eller yttre hot, när det vi tagit för givet förändras, kan det kännas svårt. Våra invanda beteenden för att lösa problem fungerar inte och vi behöver hitta nya strategier. Det är något vi kan träna på. Compassion och yoga är förhållningssätt till livet som hjälper oss att komma i kontakt med värme, vishet och förståelse för att bättre ta hand om oss själva och vår omgivning. Genom att kombinera dessa två insida och utsida, sinne och kropp kan vi grunda oss själva och hitta vår inre styrka och trygghet. 

  Läs mer
 6. Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?
  Musikalisk uppförandepraxis: tvång eller frihet?
  199 SEK

  ”Tidig musik”, vilken musik är det egentligen? Måste jag spela denna musik på ett särskilt ”tidstroget” sätt? Om jag spelar denna musik som jag vill, blir det fel då?

   

  Recension BTJ-häfte nr 5, 2021 av lektör Morgan Palmqvist:

   

  "Med sin långa bakgrund som musikhögskolelärare är Pehrsson väl skickad att hitta graden av fördjupning så att det hamnar på en användbar nivå för utövande musiker och inte blir musikvetenskap. Den som vill fördjupa sig teoretiskt får annars några litteraturtips av författaren. Boken torde vara användbar vid musikutbildningar på olika nivåer, eller för all del ensembler som vill ta upp äldre tiders musik på repertoaren och få insikter i vilka utmaningar som följer, samt naturligtvis för den ambitiöse lyssnaren som vill öka sin kunskap."

  Läs mer
 7. Din Hälsoguide - Vitaminer, Mineraler & Antioxidanter av Berit Bergklint, Kristine Arhage, Maria Å Persson, Petra Johansson
  Din Hälsoguide - Vitaminer, Mineraler & Antioxidanter av Berit Bergklint, Kristine Arhage, Maria Å Persson, Petra Johansson
  189 SEK

  För att vi ska må bra och för att vår kropp ska fungera på bästa sätt är det viktigt att vi dagligen får i oss tillräckligt av olika näringsämnen, då dessa är involverade och påverkar många av kroppens funktioner. Genom att tillföra fett, kolhydrater och protein samt viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter i stor variation får kroppen en rejäl hälsoboost!

   

  Läs mer
 8. Livsgnistan som övergick i oändligheten
  Livsgnistan som övergick i oändligheten
  165 SEK

  Den här boken skildrar min dotters sista tid i livet och tiden efter hennes bortgång. Hur jag som mamma hanterat min sorg. Den sista delen i boken visar ett urval av mina bilder jag tagit varje dag sedan hennes död, hur naturen haft en läkande kraft för mig. Fotografier som visar min sinnesstämning i det ögonblick då bilden togs.

  Läs mer
 9. Den ädla konsten att balansera livet
  Den ädla konsten att balansera livet
  249 SEK

  Den ädla konsten i att balansera livet handlar om att klara av att få vardagen och livet att fungera trots motstånd och svårigheter. Att leva med bruten nacke, respirator dygnet runt och dubbel personlig assistans kräver en hel del strategier. Jag får ofta kommentarer om att jag är stark. Många undrar också över hur jag orkar. Det ska jag svara på i denna bok.

  Läs mer
 10. Där rapsen blommar
  Där rapsen blommar
  199 SEK

  Fyra syskon berättar i vuxen ålder om sin uppväxt på ett lantbruk under 60- 70- och 80-talen. Det är skrivet ur barnens perspektiv där blodigt allvar blandas med humor på ett kärleksfullt sätt. I berättelserna får vi följa vardagen för en lantbrukarfamilj. Mor och far är centrala när de små barnen berättar om sina iakttagelser.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 232

per sida
Sätt fallande sortering