Familj & hälsa

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 277

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Föräldraskap i nytt land
    Föräldraskap i nytt land
    239 SEK

    Ett plus ett är inte alltid lika med två, utan kan bli mer än summan av de två delarna. Det har jag erfarenhet av. Jag är trebarnsmor, folkbildare, föreläsare och författare. Mina rötter är i Egypten och Eritrea, medan min man är från Oman. Dessa olika rötter som jag växte fram ur, har fått mig att förstå att den ena kulturen inte är bättre än den andra. Däremot kan de berika och komplettera varandra.

    Som mamma vill jag väcka förståelse för våra barn som växer upp med rötter i olika kulturer, och vill med mitt engagemang se till att de kan bli ”både och” istället för ”varken eller”.

    Föräldrarnas roll som fostrare är jätteviktig, inte minst i exil. Det har jag velat belysa i boken som du håller i handen. Föräldraskap i ett nytt land ger dig faktakunskaper om lagar och förordningar som är viktiga att känna till, men berättar också om skrivna och oskrivna normer och regler i Sverige förr och
    nu och mycket, mycket mer!

     

    Jag är folkhögskollärare, författare, föreläsare och utbildare.
    Jag arbetar med, och har arbetat med föräldrastöd, kulturkompetens, integrationsfrågor, råd och stöd samt vuxenutbildning de senaste 28 åren av mina 42 år i Sverige.

    Läs mer
  2. Synlig fast osynlig - Stark & Sårbar
    Synlig fast osynlig - Stark & Sårbar
    189 SEK

    Har jag någonsin sagt att jag är lycklig och att livet är min bästa vän?
    Har jag någonsin sagt att jag är kärlek och att jag ger friheten en chans?

    Läs mer
  3. Naturen - en spegling av Guds röst
    Naturen - en spegling av Guds röst
    159 SEK

    De svårigheter människan möter på livets väg har gjort att människan, såsom författaren Stina Rova själv, sökt Guds vägledning i olika livssituationer.

    Hon upptäckte hur lätt det är att göra fel i livets vägskäl.
    Att höra Guds röst har inte varit en självklarhet utan det har krävts mycket eftertanke och studier i Guds ord för att hamna rätt. Med åren upptäckte hon att Guds röst ofta kommer från naturen, och det gav upphov till denna bok.

    Som inre meningar började texterna födas ibland före en händelse och ibland under händelsens gång.
    Texterna har gett tröst och förståelse av situationen som råder.

    Detta med att tolka en andlig vägledning från naturlagarna är inget nytt i biblisk historia. Jesus använde ofta naturen för att få folket att förstå hans förkunnelse.

    Stina Rova är idag pensionerad grundskolelärare. Sedan trettioårsåldern har hon varit engagerad i Pajala pingstkyrka.

    Läs mer
  4. Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
    Mot alla odds - att leva med Turners syndrom
    189 SEK

    Har du - eller har ditt barn Turners syndrom? Har ni precis fått reda på diagnosen? Är tankarna och oron det som styr all er vakna tid? Då är det värt att läsa den här boken, då den är det första i sitt slag på den svenska marknaden och innehåller både fakta om syndromet och livsberättelser, upplevelser och tankar från andra diagnosbärare och deras anhöriga.

    Läs mer
  5. Födelsemärken som går..., det är fästingar
    Födelsemärken som går..., det är fästingar
    189 SEK

    Denna skrift har tillkommit i nära samarbete med mitt kära barnbarn Lukas Andér under hans första tio år 2010-2020, då härlig livsaptit, nyfikenhet och kroppslig energi inspirerade honom till en sprudlande språkglädje. Den har jag velat fånga och bevara. Skriftens alla foton är tagna av Lukas mamma Li Andér. Den tillägnas naturligtvis Lukas.

    Läs mer
  6. Mamma till en ängel
    Mamma till en ängel
    151 SEK 189 SEK

    Lyckan är total när Nea och John äntligen blir gravida. Men så händer det som inte får hända. Kort innan förlossningen dör barnet i magen. Hur lever man vidare utan sitt barn?

    Läs mer
  7. Queens of Scars
    Queens of Scars
    269 SEK

    Spegel, spegel på väggen där …

    Vi är de enbröstade, platta och rekonstruerade. Vi är kvinnorna som har tvingats till att se oss själva hår och bröstlösa i spegeln samtidigt som vi kämpat mot en dödlig sjukdom. En bild omgiven av tabun, skam och ovisshet, nyfunna värderingar och självkärlek. Känslor och erfarenheter som vi delar med oss av i denna bok. Ocensurerat och utlämnande berättar vi om de dyrköpta lärdomarna kring vår bröstlöshet och delar med oss av våra ärr med en för hoppning om att kunna läka andras. Kanske våra bilder kan bytas ut mot de ofta ouppnåeliga idealbilder på kvinnokroppen som cirkulerar i media? Vi är många och blir tyvärr fler varje timme.

     

    Läs mer
  8. 90 dagar av tillfrisknande
    90 dagar av tillfrisknande
    189 SEK

    Den här boken är en arbetsbok som kan användas på flera sätt.
    För dig som själv är beroende eller alkoholist så kan den användas för att fördjupa, förstärka och bredda din syn på ditt eget tillfrisknande.

    Den är också för dig som arbetar med beroende, såsom behandlare,
    socialarbetare, psykolog, läkare, kriminalvårdare eller kurator, där boken kan användas som material för arbetsuppgifter inför behandlingstillfällena. Den kan också vara intressant för dig som vill sätta dig in i hur 12-stegsmodellen fungerar och grunderna i 12-stegsfilosofin. Boken kan också användas i utbildningssyfte och kan vara en del av utbildningar eller kurser för exempelvis behandlingsassistent, socialpedagoger, socionomer eller alkohol- och drogterapeuter.

    Syftet med boken är att öka kunskapen om beroendesjukdomen och 12-stegsmodellen och hur den kan vara ett viktigt redskap för att hitta nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.

    Läs mer
  9. Vad vill du mig, Liv?
    Vad vill du mig, Liv?
    176 SEK 220 SEK

    "Vad vill Du mig, Liv?" är en berättelse om att drabbas av cancer och orientera sig i livet när det ställs på sin spets. Författaren Anne Saari berättar naket och enkelt om krisen och mötet med sjukvårdens fram- och baksidor. Personliga minnen rinner fram ur inre källsprång. Det är en livsnära berättelse om att söka mening i livet som det är, snarare än att söka meningen med livet så som man tänker sig att det borde vara.

    Läs mer
  10. Ta makten över din stress
    Ta makten över din stress
    249 SEK

    Andreas Piirimets var den hypereffektive entreprenören och IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår till att skriva och tala om hur vi kan ta makten över stressen och leva i balans.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 51-60 av 277

per sida
Sätt fallande sortering