Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 368

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Illa känd
  Illa känd
  189 SEK

  Under andra halvan av 1800-talet var Uppsala en stad i snabb expansion. Folk lämnade landsbygden för ett liv i den växande staden. Några fann lycka och framgång. Andra hamnade i samhällets marginaler, sällan uppmärksammade eller dokumenterade. Tvillingarna Per och Johan Stafbom och deras familjer representerar den utsatthet och trångboddhet som var fl ertalets verklighet i dåtidens Uppsala och Uppland. Pojkarna var födda utom äktenskapet år 1834, av en mor som enligt församlingsprästen var illa känd i bygden.

  Läs mer
 2. Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
  Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd
  149 SEK

  Varför finns det så få runstenar i Folkarebygd?

  Läs mer
 3. Tjugo ryska klassiker
  Tjugo ryska klassiker
  150 SEK

  Det blev så i det ryska samhället att litteraturen var den enda plats där nya sanningar kunde formuleras. Aleksandr Solzjenitsyn har talat om den ryske författaren som sitt lands andra regering. Ordkonsten i Ryssland kom att bäras upp av ett mäktigt moraliskt patos, den fick en profetisk karaktär, både under tsartiden och under Sovjeteran. Den fick redan från början en väldig tyngd i ett land där inga fria parlament existerade och där den ortodoxa kyrkoritualen inte gav rum för några predikningar.

  Läs mer
 4. Ödet tog över rodret
  Ödet tog över rodret
  199 SEK

  Ödet tog över rodret redan från början av de Finskavinterkrigen år 1939. Efter fredsavtalet i Finland 1944- dröjde det långt inpå 1950-talet innan allt normaliserades för befolkningen i de mest drabbade länderna inom Europa.

  Läs mer
 5. De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen
  De Nordamerikanska Indianerna och Den Europeiska Kolonisationen
  250 SEK

  Boken skildrar de nordamerikanska indianerna och deras ödesdigra möte med de europeiska kolonisterna från år 1500 fram till slutet av 1800-talet. Det var ett oerhört dramatiskt skede med starkt tragiska inslag som inträdde under denna epok i Nordamerikas historia.

  Läs mer
 6. Under äppelträden i Berlin
  Under äppelträden i Berlin
  189 SEK

  Den ena från Berlin. Den andra från Stockholm. Med humor och värme skildras en innerlig vänskap mellan de två kvinnorna Gry och Wilma. Samtidigt återges Berlins historia
  med avstamp i andra världskriget och senare murens fall och tiden efter - Återföreningen, vilket bidrar till att göra boken saväl historiskt  som allmängiltigt intressant.

  Läs mer
 7. De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
  De engelska inbördeskrigen 1640 – 1660 eller Karl I vs Oliver Cromwell
  189 SEK

  England slets under 1600-talet sönder av ett förödande inbördeskrig. Kriget varade 1642 – 1651 och var egentligen tre krig som dessutom involverade Skottland och Irland. Kriget var i mångt och mycket en kamp mellan parlamentet och kungen där parlamentet utmanade den absoluta kungamakten. Det kom att bli en kamp mellan kungen, Karl I och parlamentets ledare, Oliver Cromwell.

  Läs mer
 8. Den svarta ryttaren
  Den svarta ryttaren
  189 SEK

  Det är bara en sägen. Det är vad major Cronstedt vid Älunda gård säger när saken kommer på tal. Men att hans dott er Claudia Cronstedt tar sina nattliga turer har han ingen aning om. Han vet heller inte att hon vid ett av dessa tillfällen har sett den svarta ryttaren.

  Läs mer
 9. Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
  Centuries of Selfies : Portraits commissioned by Swedish kings and queens : Bilder på dem själva på uppdrag av svenska kungar och drottningar
  300 SEK

  Med förord av fil. dr Ulf Sundberg är boken skapad för läsare av engelska, av samma författare som allra först skrev om de svenska kungarna och drottningarna från 900-talet fram till idag på det språket. Här kan den engelska texten läsas högt, för barn och andra, utan fonetisk hinderlöpning bland plats- och personnamn som blir svåra eller omöjliga att uttala. Svensk text finns med nästan överallt ändå för den sakens skull.

  Läs mer
 10. ÄVENTYR I ÖVERSKOTT
  ÄVENTYR I ÖVERSKOTT
  210 SEK

  1960 öppnade Försvaret en avdelning för att sälja ut delar av det stora beredskapslager som byggts upp under andra världskriget. 

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 368

per sida
Sätt fallande sortering