Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 400

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Nätterna med Caravaggio
  Nätterna med Caravaggio
  176 SEK 220 SEK

  I boken får vi följa Caravaggios liv från 1592, då han reste till Rom för att söka sin väg som konstnär. Efter år av svält och umbäranden, vände det, han fick stora beställningar och räknas idag som en av barockens främsta konstnärer. Ödet gjorde att han levde sina sista år på flykt, en flykt från sin dödsdom. Den som kom tillbaka till Rom med hans huvud skulle bli rikligt belönad.

  Läs mer
 2. I skuggan av muren
  I skuggan av muren
  176 SEK 220 SEK

  Vad gör kontexten med oss människor? Hur formar den oss som individer? Författaren, själv andra generationens flyktingbarn efter andra världskriget och Tysklands fall, reser till Berlin och utforskar stadens historia. Först som barn, sedan som pappa till två barn.

  Läs mer
 3. Soldaterna från Regna - 1682 - 1901
  Soldaterna från Regna - 1682 - 1901
  220 SEK

  När Karl XI införde "Nya indelningsverket" 1682 delades Regna socken in i 16 rotar som skulle hålla med varsin soldat eller ryttare. Vilka var de, dessa 250 män som under drygt 200 års tid tjänstgjorde som husarer och soldater för Regna socken? Med namn som Ajax, Drake, Dufva, Flint, Hector, Rolf och Viking för att bara nämna några.  Omkring 60 av soldaterna dog eller försvann under krig och fälttåg. I den här boken får du läsa om dessa män, rote för rote och soldat för soldat. 

  Läs mer
 4. Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  Väsen i Uppsala. Beings in Uppsala
  250 SEK

  Finns det fauner i Botaniska Trädgården, och kentaurer i Stadsskogen? Och orsakades verkligen den stora stadsbranden 1702 av en drake?

  Läs mer
 5. Några sanna Historier från Norra Öland
  Några sanna Historier från Norra Öland
  189 SEK

  Innehållet i boken handlar om 4 historier som har samma författare och medarbetare, och är en del av Torps Gårdsmusèum. Första delen handlar om en pojke som hade en mor, men efter hennes död fick en ny mor av en tillfällighet.

   

  Nästa historia handlar om två kvarnar samt en båtbyggare som fick sin historia i annan socken som innebar att när det blev fel i en sockens historia så blev det också fel i två andra socknars historia.

   

  I den sista historien vände man om det som skall vara framsida blev en baksida, historien var ämnad att vara en jubileumshistorik, men nu blev den vår avskedsgåva.

   

  Vi har som bor här har fått lära sig något nytt, det är att lagt kort ligger. Men sann-inge kommer alltid fram, men besvaras då med tystnad. Den fria röst som jag 2011 fick stipendium för finns inte längre, det är locket på.

  Läs mer
 6. Vattenläkaren
  Vattenläkaren
  176 SEK 220 SEK

  Den 7 april 1892 utexamineras Clara Smitt som fältskär. Fem år senare går hon som föreståndarinna för Saltsjöbadens sanatorium i giftastankar. Då bryter kriget ut mellan Grekland och Turkiet och Clara bestämmer sig för att resa till fronten och hjälpa till. Blivande maken Erland får ta hand om sanatoriet medan hon är borta.

  Läs mer
 7. När döden kom till Fårö
  När döden kom till Fårö
  176 SEK 220 SEK

  År 1350 slår digerdöden till med full kraft mot Fårö. På de tre gårdarna Hamars, Friggards och Verkas ser man med fasa hur allt fler dör i den hemska sjukdomen.

  Läs mer
 8. 3327
  3327
  176 SEK 220 SEK

  3327 är en fiktiv roman som till en början utspelar sig på den kroatiska landsbygden under andra hälften av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Där möter vi romanens huvudperson, flickan Iva och hennes barndomskärlek, grannsonen Nikola Tesla. Deras vägar skiljs dock åt tidigt.

  Läs mer
 9. Vespasianus
  Vespasianus
  176 SEK 220 SEK

  Detta är historien om kejsaren som fick den geniala idén att ta betalt för användandet av offentliga toaletter. Dessutom byggde han Colosseum.

  Läs mer
 10. Origins of the runes
  Origins of the runes
  250 SEK

  Since the dawn of Civilization the staff has been an emblem of authority and of magic power. Based on the staff the author constructs a set of geometric signs which might be used for the Ancient Egyptian Civil Calendar.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 11-20 av 400

per sida
Sätt fallande sortering