Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 400

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Iron, Norn and Norgren
  Iron, Norn and Norgren
  250 SEK

  The iron production is a central theme in Swedish history and has significantly contributed to the nation’s economic development. Here I have tried to tell the story from the perspective of our family.

  Läs mer
 2. Ösjön
  Ösjön
  239 SEK

  Ösjön

  En grupp människor i Ösjön omkring 1918. Vad hände med dem?

  Läs mer
 3. Svärdet och gudarna
  Svärdet och gudarna
  420 SEK

  Med bronset kom svärdet. Och med svärdet kom kriget. Magnus Stenlund (f. 1962) har ägnat sig åt sitt svenska historieprojekt sedan 2012. Det här är den andra boken i en trilogi. Den första heter Blodet och jorden (2022).

  Läs mer
 4. Änglarnas bukt
  Änglarnas bukt
  176 SEK 220 SEK

  Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris.

  Läs mer
 5. När kommer nästa svan?
  När kommer nästa svan?
  189 SEK

  Den här boken berättar om statister och deras kontakter med kända chefer, dirigenter och sångare på Kungliga Operan vid Gustav Adolfs torg i Stockholm.

  Läs mer
 6. Arbetarrörelsens genombrott 1845-1902
  Arbetarrörelsens genombrott 1845-1902
  189 SEK

  Arbetarrörelsen har präglat det moderna Sverige. Dess inflytande på den politiska utvecklingen har varit stort. Men hur började det hela? Arbetarrörelsens genombrott skedde under 1800-talets senare del. Starten var trevande. Under en lång period förekom spontana strejker och uppror mot dåliga löner och dyrtid. Långsamt förändrades situationen. De första fackföreningarna grundades. De var liberala och stöddes av borgerliga intellektuella.

  Läs mer
 7. Tips till bokklubben
  Tips till bokklubben
  199 SEK

  Författare skriver böcker. Dessa böcker bildar, eller representerar, deras uttryck. Texterna blir deras testamente till eftervärlden.
  Men författarnas egna liv är också en bok, den bok de själva levde, men inte hann eller kunde skriva. Det är upp till biograferna att göra denna summering. ”Tips till bokklubben” är ett led i detta arbete.

  Läs mer
 8. MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
  MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
  199 SEK

  Syftet med denna antologi är att berätta delar av miljöhistorien.

  I denna bok sträcker sig historien från slutat av 1960-talet och fram till idag. Det är den ideella föreningen ELMA (Erfarenheter – Lärdomar – MiljöArbete) som har tagit fram antologin med hjälp av sina medlemmar. 13 artiklar blev det, alla skrivna under pandemin som härjade åren 2020–2021 och krävde nytänkande när det gäller föreningsaktiviteter..

  Läs mer
 9. Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
  Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
  275 SEK

  Stallarholmen – inte vilken håla som helst...!

  Ortsnamnet Stallarholmen härrör sannolikt från vikingatiden. I sundet mellan fastlandet och Selaön fanns då en offerplats där den heliga stallen stod. I skrifter från gångna tider var Stallarholmen endast den del av vår bygd som syns på bilden ovan. Platsen kallades då för Stallarholm och tillhörde Sundby gästgivargård.

   

  Läs mer
 10. Vasalandet Vikbolandet
  Vasalandet Vikbolandet
  199 SEK

  Sverige kring sekelskiftet 1600 styrdes till stor del från trakten av Norrköping. Vasafurstarna hade sin bas i de rika och strategiskt viktiga bygderna mellan Motala ström, Bråviken och Slätbaken. Vikbolandet var även då en rik jordbruksbygd och den som ägde marken och satt på de viktiga städerna Norrköping och Söderköping hade ett brohuvud för att styra riket.

   

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 400

per sida
Sätt fallande sortering