Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 405

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Svärdet och gudarna
    Svärdet och gudarna
    420 SEK

    Med bronset kom svärdet. Och med svärdet kom kriget. Magnus Stenlund (f. 1962) har ägnat sig åt sitt svenska historieprojekt sedan 2012. Det här är den andra boken i en trilogi. Den första heter Blodet och jorden (2022).

    Läs mer
  2. Änglarnas bukt
    Änglarnas bukt
    176 SEK 220 SEK

    Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris.

    Läs mer
  3. När kommer nästa svan?
    När kommer nästa svan?
    189 SEK

    Den här boken berättar om statister och deras kontakter med kända chefer, dirigenter och sångare på Kungliga Operan vid Gustav Adolfs torg i Stockholm.

    Läs mer
  4. Arbetarrörelsens genombrott 1845-1902
    Arbetarrörelsens genombrott 1845-1902
    189 SEK

    Arbetarrörelsen har präglat det moderna Sverige. Dess inflytande på den politiska utvecklingen har varit stort. Men hur började det hela? Arbetarrörelsens genombrott skedde under 1800-talets senare del. Starten var trevande. Under en lång period förekom spontana strejker och uppror mot dåliga löner och dyrtid. Långsamt förändrades situationen. De första fackföreningarna grundades. De var liberala och stöddes av borgerliga intellektuella.

    Läs mer
  5. Minnesbilder och berättelser
    Minnesbilder och berättelser
    189 SEK

    Många saknar kunskap om sina rötter.
    Kanske kan det jag skrivit ner åtminstone råda bot på en del av den saknaden.
    Kanske uppmuntra till eget sökande.

    Läs mer
  6. Tips till bokklubben
    Tips till bokklubben
    199 SEK

    Författare skriver böcker. Dessa böcker bildar, eller representerar, deras uttryck. Texterna blir deras testamente till eftervärlden.
    Men författarnas egna liv är också en bok, den bok de själva levde, men inte hann eller kunde skriva. Det är upp till biograferna att göra denna summering. ”Tips till bokklubben” är ett led i detta arbete.

    Läs mer
  7. MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
    MILJÖHISTORIA – Insatser som gjorde skillnad
    199 SEK

    Syftet med denna antologi är att berätta delar av miljöhistorien.

    I denna bok sträcker sig historien från slutat av 1960-talet och fram till idag. Det är den ideella föreningen ELMA (Erfarenheter – Lärdomar – MiljöArbete) som har tagit fram antologin med hjälp av sina medlemmar. 13 artiklar blev det, alla skrivna under pandemin som härjade åren 2020–2021 och krävde nytänkande när det gäller föreningsaktiviteter..

    Läs mer
  8. Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
    Stallarholmens historia. Från inlandsis till nutid.
    275 SEK

    Stallarholmen – inte vilken håla som helst...!

    Ortsnamnet Stallarholmen härrör sannolikt från vikingatiden. I sundet mellan fastlandet och Selaön fanns då en offerplats där den heliga stallen stod. I skrifter från gångna tider var Stallarholmen endast den del av vår bygd som syns på bilden ovan. Platsen kallades då för Stallarholm och tillhörde Sundby gästgivargård.

     

    Läs mer
  9. Vasalandet Vikbolandet
    Vasalandet Vikbolandet
    199 SEK

    Sverige kring sekelskiftet 1600 styrdes till stor del från trakten av Norrköping. Vasafurstarna hade sin bas i de rika och strategiskt viktiga bygderna mellan Motala ström, Bråviken och Slätbaken. Vikbolandet var även då en rik jordbruksbygd och den som ägde marken och satt på de viktiga städerna Norrköping och Söderköping hade ett brohuvud för att styra riket.

     

    Läs mer
  10. Grevinnor, hjältinnor och starka kvinnor
    Grevinnor, hjältinnor och starka kvinnor
    199 SEK

    Med Grevinnor, hjältinnor och andra starka kvinnor på Hofsnäs har guiden och släktforskaren Gun Ohlsson lyft fram de kvinnor som bott och verkat på Hofsnäs.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 21-30 av 405

per sida
Sätt fallande sortering