Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 400

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Döden, döden men aldrig bortglömd
  Döden, döden men aldrig bortglömd
  199 SEK

  I över 20 år har Staffan Nilsson samlat dödsannonser. Staffan Nilsson är född 1938 i Täxan, Jämtland. Sedan 44 år tillbaka bor han i Sollentuna strax norr om Stockholm.

  Läs mer
 2. Så blir freden i Mellanöstern till
  Så blir freden i Mellanöstern till
  159 SEK

  Boken beskriver hur man tjänar på samarbete mellan olika regioner, istället för att föra krig.

  Läs mer
 3. Förort Aspudden
  Förort Aspudden
  239 SEK

  Vet dagens Aspuddsbor hur det gick med spårvagnsbojkotten 1920 i Aspudden? Boxades verkligen den förste färgade tungviktsvärldsmästaren utomhus på Aspuddens IP och spelade verkligen Trio mé Bumba på Ura Kaipagården på 60-talet?
  Är Stefan Löfvén verkligen född i Aspudden och har nazisten Hermann Göring verkligen varit intagen på Aspuddens sjukhem?

  Läs mer
 4. Kullern – Hans Aronsson. Nybyggare och processmakare i Lappmarken
  Kullern – Hans Aronsson. Nybyggare och processmakare i Lappmarken
  199 SEK

  Ett av många spännade nybyggaröden som berättas från kolonisationen av Arvidsjaurs socken handlar om ”Kullern” Hans Aronsson, född 1803.

   

  Läs mer
 5. Livet på Ängsö - Följ med på en tidsresa 1900-1970
  Livet på Ängsö - Följ med på en tidsresa 1900-1970
  300 SEK

  Minnen och erfarenheter från dem som växt upp på Ängsö vävs samman till ett magiskt titthål tillbaka i tiden då Ängsö sjöd av liv och rörelse i torp och gårdar, på åkrar, ängar och i skogar.

  Läs mer
 6. Tor - min far
  Tor - min far
  235 SEK

  Författaren är Tor Wahlströms yngste son och skildrar sin fars liv med sympati men på ett realistiskt sätt.

  Läs mer
 7. Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
  230 SEK

  Rullebacka, gården med det underliga namnet. I bokens första del berättar författaren om sina tankar om hur namnet Rullebacka kommit till och om gårdens historia med olika ägare i form av kloster, adelsmän, Gustav Vasa, järnbruk och skogsbolag. Men också om bönderna som brukat jorden. Du får också läsa om jordtorpen, soldattorpet och dess soldater, och om den lömske knekten Rullberg, samt bröderna Olofsson från Rumpekärr. Här bjuds på slagsmål, mord, mordförsök och andra anledningar till domstolsbesök.

  Läs mer
 8. Kulturarvets digitalisering
  Kulturarvets digitalisering
  275 SEK

  Varför lyckas Spotify tillgängliggöra miljontals låtar och musikalbum i ett användbart format på internet - samtidigt som vi inom arkiv, bibliotek och museer inte är i närheten av samma digitala tillgänglighet - trots att vi årligen satsat hundratals miljoner?

  Läs mer
 9. Stjärnhovs Idrottsklubb 1921-2021
  Stjärnhovs Idrottsklubb 1921-2021
  200 SEK

  Den här krönikan om Stjärnhovs Idrottsklubb skildrar klubbens historia under de hundra åren sedan bildandet sommaren 1921 i handlaren Kindblads uthus. Under de första decennierna präglades klubben av framgångsrika friidrottare, främst bröderna Holmberg och Karlsson, som gjorde klubben omtalad långt utanför Sörmland.

  Läs mer
 10. Fältpostbrev
  Fältpostbrev
  179 SEK

  Fältpostbrev till anhöriga från löjtnant Uli Klimsch, Garde-Füsilier-Regiment, informellt benämnt Maikäfer, under första världskriget, 11 december 1914 – 8 juni 1915

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 400

per sida
Sätt fallande sortering