Historia och arkeologi

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 409

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Vinörötter - en släktsaga
    Vinörötter - en släktsaga
    189 SEK

    En släktsaga i nio generationer. Berättelsen börjar 1666 på Vinön och slutar 1966 på Hjälmaren söder om Vinön.

    Läs mer
  2. Magra rankor och andra dikter om Malung
    Magra rankor och andra dikter om Malung
    169 SEK

    Magra rankor och dikter om Malung är en foto- och diktbok om Malung som betraktar bygdens utveckling från ett fattigt bondesamhälle till gårdagens industriboom och dagens alltmer krystade tillväxtnorm. Naturen som omger bygden är i stor förändring och de berättelser som finns om platser och byggnader bleknar.

    Dessa betraktelser har bokens författare Bente Mellquist Danielson funderat kring, vilket resulterat i denna foto- och diktsamling. Hon är till vardags gymnasielärare och bosatt i Malung.

    Läs mer
  3. Afrikas historia
    Afrikas historia
    169 SEK

    Afrikas historia är en vandring genom kontinentens historia – från människans start i Östafrika, via riken som forna Egypten, Mali, Aksum och Stora Zimbabwe, till slaveri, kolonialism och dagens Afrika. Boken är en introduktion och ska ge grundläggande allmänbildning om kontinenten. Varför växte det fram ett anrikt rike vid Nilen? Har slaveriet några effekter på Afrika än idag? Vad måste ANC i Sydafrika göra för att fortsätta behålla makten?

    Sådana frågor hoppas jag att du kan få svar på i den här boken. Tanken är att det här ska vara den första av fyra böcker om världens historia.

    Läs mer
  4. Döden, döden men aldrig bortglömd
    Döden, döden men aldrig bortglömd
    199 SEK

    I över 20 år har Staffan Nilsson samlat dödsannonser. Staffan Nilsson är född 1938 i Täxan, Jämtland. Sedan 44 år tillbaka bor han i Sollentuna strax norr om Stockholm.

    Läs mer
  5. Så blir freden i Mellanöstern till
    Så blir freden i Mellanöstern till
    159 SEK

    Boken beskriver hur man tjänar på samarbete mellan olika regioner, istället för att föra krig.

    Läs mer
  6. Förort Aspudden
    Förort Aspudden
    239 SEK

    Vet dagens Aspuddsbor hur det gick med spårvagnsbojkotten 1920 i Aspudden? Boxades verkligen den förste färgade tungviktsvärldsmästaren utomhus på Aspuddens IP och spelade verkligen Trio mé Bumba på Ura Kaipagården på 60-talet?
    Är Stefan Löfvén verkligen född i Aspudden och har nazisten Hermann Göring verkligen varit intagen på Aspuddens sjukhem?

    Läs mer
  7. Kullern – Hans Aronsson. Nybyggare och processmakare i Lappmarken
    Kullern – Hans Aronsson. Nybyggare och processmakare i Lappmarken
    199 SEK

    Ett av många spännade nybyggaröden som berättas från kolonisationen av Arvidsjaurs socken handlar om ”Kullern” Hans Aronsson, född 1803.

     

    Läs mer
  8. Livet på Ängsö - Följ med på en tidsresa 1900-1970
    Livet på Ängsö - Följ med på en tidsresa 1900-1970
    300 SEK

    Minnen och erfarenheter från dem som växt upp på Ängsö vävs samman till ett magiskt titthål tillbaka i tiden då Ängsö sjöd av liv och rörelse i torp och gårdar, på åkrar, ängar och i skogar.

    Läs mer
  9. Tor - min far
    Tor - min far
    235 SEK

    Författaren är Tor Wahlströms yngste son och skildrar sin fars liv med sympati men på ett realistiskt sätt.

    Läs mer
  10. Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
    Gården bortom Rölda - om Rullebacka i Regnabygd
    230 SEK

    Rullebacka, gården med det underliga namnet. I bokens första del berättar författaren om sina tankar om hur namnet Rullebacka kommit till och om gårdens historia med olika ägare i form av kloster, adelsmän, Gustav Vasa, järnbruk och skogsbolag. Men också om bönderna som brukat jorden. Du får också läsa om jordtorpen, soldattorpet och dess soldater, och om den lömske knekten Rullberg, samt bröderna Olofsson från Rumpekärr. Här bjuds på slagsmål, mord, mordförsök och andra anledningar till domstolsbesök.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 41-50 av 409

per sida
Sätt fallande sortering