Lava

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 55

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Kristallfasader
  Kristallfasader
  176 SEK 220 SEK

  Alexander sitter på trappen när Eva kommer hem. Det har gått flera månader sedan hon sist hörde från sin son. Nu är han plötsligt där och de båda känner en oväntad glädje.


  Alexander har alltid haft en inpräntad rastlöshet och det enda sättet för honom att känna sig lugn har varit substanser. Nu har han släppt narkotikan efter en tid på behandlingshem och han håller sig till alkohol och kringdrivande. Han har kontroll. Tror han i alla fall.

  Läs mer
 2. Allting handlar inte om dig själv här och nu
  Allting handlar inte om dig själv här och nu
  176 SEK 220 SEK

  Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


  Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


  Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


  Denna bok handlar om bildning. Bildning förutsätter att vi slutar ha oss själva som måttstock. Bildning förutsätter att vi frigör oss från självupptaget tänkande, ängslighet, präktighet, åsiktspaket, flockbeteende, dogmer och enkla svar. Bildning handlar om att vara nyfiken, att självständigt ställa frågor och försöka förstå hela universum i alla dess beståndsdelar. Och att dessutom ha roligt på vägen.

  Läs mer
 3. Skeppet
  Skeppet
  176 SEK 220 SEK

  När Harald får chansen att tillsammans med sina vänner från studietiden köpa en båt kan han inte tacka nej. Han säger upp sig från sitt jobb och planerna för att segla över Nordsjön sätter fart. Trots några incidenter lyckas de rusta upp och förbereda sitt fartyg. En solig sommardag lämnar de Södertäljes hamn.

  Läs mer
 4. Inte vad jag vill
  Inte vad jag vill
  143 SEK 179 SEK

  Vårterminen andra året på gymnasiet kan knappast börja bättre för Tove. Hon blir tillsammans med Vix och allt börjar äntligen kännas normalt igen efter det som hände förra året. Det som hon inte berättat om för någon.

  Läs mer
 5. Det sista man gör är att dö
  Det sista man gör är att dö
  176 SEK 220 SEK

  Tre personer hittas brutalt mördade på olika platser runt om i Jämtland. Kriminalinspektören Lasse Gustavsson vid polisen i Östersund får det tvivelaktiga nöjet att tillsammans med tre kollegor utreda morden. Redan efter några dagar inser polisledningen att man måste begära biträde av Rikskriminalpolisens riksmordkommission i Stockholm. Mördarjakten kan börja.

  Läs mer
 6. En annan människa i en annan värld
  En annan människa i en annan värld
  159 SEK 199 SEK

  Är det värt att lämna sitt hemland, leva i permanent underläge i ett annat land med en annan kultur, för att få en högre levnadsstandard? Är det värt att rycka upp sina rötter och lämna allt man känner till, för en chans till ett bättre liv?

  Läs mer
 7. Julportalen
  Julportalen
  151 SEK 189 SEK

  Syskonen Alice och Alf har med sina föräldrar flyttat till ett nytt hus, ett gammalt sådant. I huset hittar Alice en lönndörr ner till ett underjordiskt slott som visar sig vara en julportal där tomtenissen Albert bor.

  Läs mer
 8. Stenbryggan
  Stenbryggan
  151 SEK 189 SEK


  "Lyssnar man noga kan man i stillheten höra svaga ljud av åror som doppas i vatten. Jämna årtag som kommer allt närmare och i fjärran skymtar en träbåt. En långsmal och smäcker båt blir synlig. Den ros av en man vars överkropp rör sig fram och åter när han med långa årtag för båten framåt. I aktern sitter en ung kvinna med ett huckle knutet om det röda håret. De ostyriga lockarna som letar sig ut under hucklet glänser i solen. Kvinnan ser med nyfiken blick bort mot den plats där båten ska lägga till.
  Det är i början av juni år 1820 i Lappland. Det lugna vattnet är Kaalasjärvi, i Kalix älvens övre del. Den unga kvinnan heter Ella och mannen med de lugna årtagen, Mickel. De kommer från den lilla byn Kelokka, inte långt från Kebnekajse. De är på väg österut."

  Med ett målande språk inbjuder Mary Fjällborg läsaren in i en värld det inte finns mycket berättat om, ett tidigt 1800-tal då delar av Lappland tog emot dem som försökte skapa sig ett nytt liv och försörjning.

  Det unga paret Ella och Mickel är huvudpersonerna i Stenbryggan. Fulla av drömmar bygger de sitt hem som sakta växer till hus, åkrar och inte minst barn. Men livet är inte lätt. Jorden bjuder på motstånd, kroppen tar stryk, lust och längtan slåss med varandra. Ibland glimrar kärleken till i allt det strävsamma och ger kraft. Men misslyckanden och besvikelser tär på Ella och Mickel. Livet blir något helt annat än den där dagen de rodde längs Kalixälven och fann den blommande ängen.

  Läs mer
 9. Bokcirkeln i Haparanda
  Bokcirkeln i Haparanda
  143 SEK 179 SEK

  Beas liv i Umeå har blivit trist och precis när hon förlorat det avskydda jobbet på apoteket kommer telefonsamtalet från hemtjänsten i Haparanda

  Läs mer
 10. Där himlen inte syns
  Där himlen inte syns
  151 SEK 189 SEK

  Det är 1700-tal i Falun. I koppargruvan sliter hundratals människor under slavliknande former. Tät och giftig rök skymmer himlen. I de trånga små stugorna på Elsborg råder fattigdom och elände. Fylla, misshandel och hungersnöd är vardag. De vanskötta ungarna dör som flugor och deras fäder slår ihjäl sig i gruvan. För att överleva säljer änkorna öl och brännvin från sina hem.

  Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 1-10 av 55

Sida
per sida
Sätt fallande sortering