Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 303

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Psykos och återhämtning
    Psykos och återhämtning
    180 SEK

    Psykos och återhämtning - en bok om att söka sin identitet.

    Läs mer
  2. NOLL SJÄLVKÄNSLA
    NOLL SJÄLVKÄNSLA
    220 SEK

    Denna bok innehåller fall och personliga erfarenheter av klienter som lär sig att tillfriskna från sitt känslomassiga beroende och medberoende. 
    Emotionell smärta är svårare att känna och utstå än fysisk smärta. Det finns många personer bundna till känslomassig smärta och drama. 
    Känslomassigt beroende ar en fysisk, mental, emotionell och andlig sjukdom, som en stor del av vårt samhälle lider av. Ett av dess symtom ar medberoende, och det finns en lösning för det. 

    Läs mer
  3. Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger
    Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger
    199 SEK

    Har du barn med adhd eller jobbar du med barn med adhd? Då behöver du ha en rätt stor verktygslåda för att få vardagen att fungera – för det som fungerar ena veckan kanske inte fungerar nästa vecka! Men vi behöver inte komma på allt själva, vi kan lära av varandra. Här delar jag med mig av de erfarenheter som jag och pedagogerna gjort tillsammans.

    Läs mer
  4. Kroppshets 18 berättelser och en del fakta
    Kroppshets 18 berättelser och en del fakta
    189 SEK

    Lars Sjöstrand skriver i sin recension i Läkartidningen av författarens närmast föregående bok ”Alltid på Divanen – terapeuten tänker tillbaka” 2012:

    “Sten Espmark har varit en framträdande psykiater, psykoanalytiker, forskare och klinikchef. Under senare år har han i huvudsak arbetat som privatpraktiserande läkare med en bred behandlingsrepertoar, i vilken såväl psykofarmaka som KBT och psykoanalys ryms. 2010 utkom hans bok “I speglarnas sal”, där han i novellform presenterade 12 “fall”. Ett självbiografiskt avsnitt, som i mycket koncentrerade sig på hans professionella utveckling, fick avsluta. I sin nya bok följer han spåren bakåt i tiden... När han, nästan 80 år gammal, hamnar i gränslandet mellan liv och död efter en hjärtinfarkt med åtföljande bypassoperation, startar han en resa genom det förflutnas privata domäner. En resa som inte följer en rätlinjig kronologi. Minnestråden spinns och löper runt; hågkomster från olika tider läggs intill varandra och flyter samman som under en psykoanalytisk seans. Resultatet har blivit en välskriven memoar av närmast skönlitterär kvalitet... Språket är tidvis glimrande och poetiskt, samtidigt som det är enkelt och rättframt”.

    Läs mer
  5. Gränslära av Markus Dencker
    Gränslära av Markus Dencker
    219 SEK

    ”’Du måste sätta gränser för ditt barn!’ skulle någon kunna säga. Det kan ju vara sant, men det kan även sägas vara en ensidig och grovhuggen uppmaning. Vi föräldrar kanske snarare ska fundera över hur vi själva förhåller oss till gränser, och hur det i sin tur påverkar våra barn.”

    Läs mer
  6. Ordningslära av Markus Dencker
    Ordningslära av Markus Dencker
    219 SEK

    ”Den evidensbaserade psykiatrin är – nästan per definition – fragmentiserande. Man sätter olika namn på olika delar av patientens symtombild istället för att hjälpa patienten med helheten och hur de olika problemen hänger samman.”

    Läs mer
  7. Minneslära av Markus Dencker
    Minneslära av Markus Dencker
    219 SEK

    ”Kunde läkaren ha tänkt: ’Vad får den här personen – med så många kroppsliga besvär – att säga att problemen är psykiska? Vad har han varit med om som får honom att säga så? Borde han få berätta om sina minnen?’”

    Läs mer
  8. Människa - vem är du?
    Människa - vem är du?
    189 SEK

    MÄNNISKA – VEM ÄR DU? Frågan ställdes redan av de gamla grekerna och behöver ständigt uppdateras. Även de tio oxherdebilderna cirklar kring denna frågeställning. I denna kinesisk-japanska parabel berättas om oxherden och hans sökande efter oxen, som i den ursprungliga berättelsen motsvaras av buddhanaturen. Det är en berättelse i tio steg. I dess bredaste betydelse handlar den om en läroprocess och om kulturell, andlig och psykologisk utveckling.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 71-80 av 303

per sida
Sätt fallande sortering