Psykologi & pedagogik

Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 301

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Om narcissism
    Om narcissism
    180 SEK

    Boken belyser narcissism i olika former, både naturlig, frisk narcissism, kulturellt betingad narcissism (en kantring i våra personligheter utifrån det västerländska samhällets fokus på individualism, egoism och självförverkligande, på bekostnad av gemenskap och solidaritet), samt Narcissistisk personlighetsstörning (patologisk narcissism).
    Förutom en gedigen genomgång av narcissismbegreppet och symptom och beteenden avhandlas narcissistens psykiska försvar- och anpassningsmekanismer. Vidare belyses samhällsutvecklingens betydelse för utveckling av narcissism behandling, samt behandling och andra åtgärder. Boken innehåller också ett belysande (och skrämmande) kapitel om
    Donald Trump, som har väl så många symptom på narcissism som finns i amerikanska psykiaterförbundets kriterielista för narcissism (DSM V).

    Läs mer
  2. Tänk på vad du tänker på
    Tänk på vad du tänker på
    249 SEK

    Tänk på vad du tänker på är en handbok i hur man konkret kan gå till väga för att successivt förändra sina tankar och attityder till omvärlden och till sina medmänniskor.

    Läs mer
  3. Meningen med livet är att vara snäll
    Meningen med livet är att vara snäll
    249 SEK

    Önskar du finna en mening med ditt liv? Önskar du finna och förstå din livsuppgift? Önskar du få ett mera meningsfyllt liv? 

    Läs mer
  4. Väck tanken till liv!
    Väck tanken till liv!
    189 SEK

    Denna pedagogiska arbetsbok ger dig nya möjligheter i livet, nämligen att bli en vinnare av egen tankekraft. Maxa ditt CV och skapa ex. vis en helt ny yrkesprofil.

    Läs mer
  5. Narkotikapolitik på villovägar
    Narkotikapolitik på villovägar
    189 SEK

    Sverige har i många år bedrivit det som kallas en restriktiv narkotikapolitik. Detta innebär bland annat att all befattning med narkotika är olaglig, även själva bruket av droger.

    Nu ifrågasätts den politiken. Man pekar på Sveriges höga antal dödsfall bland missbrukarna. Den svenska linjen sägs vara orsak till dessa dödsfall. De senaste åren har också ett stort antal skjutningar ägt rum i Sverige och många av dem gäller narkotikahandel. Det har föreslagits att en avkriminalisering av missbruket eller en legalisering av all narkotika skulle minska antalet dödsfall och undanröja marknaden för droghandel och minska skjutningarna.

    Läs mer
  6. Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
    Narcissism och Psykopati En bok om dem som aldrig blir lyckliga på riktigt - och deras barn
    215 SEK

    Jag kommer aldrig att vara tyst. Oavsett vad någon säger till mig så kommer jag aldrig att tystna. För om vi tystnar när vi har något viktigt att berätta, så blir världen lite sämre. Varje gång.
    Jag är ett maskrosbarn. Min far var narcissistisk, men jag skriver böcker om barn och självkänsla. Jag som barn fick inte tillräcklig hjälp att växa, men jag arbetar varje dag med just detta. Att barn ska få bli självständiga i tanken. Hitta lycka och glädje som språngbräda inför livet. Det är det jag lever för, min mening. Om man får en citron, alltså en negativ upplevelse i livet, ska man göra saft av den har jag hört. Göra något bra med det. Jag försöker hela tiden att göra saft av mitt livs citroner. Pappa dog med citronerna i handen, förgiftad av livets gång, och det gör mycket ont i mitt hjärta att tänka på det.
    Här är en bok om ett tragiskt livsöde, eller egentligen många. Livsöden som med tidig uppmärksamhet och kunskap kanske hade kunnat få bättre slut. Oavsett vad du hade tyckt, pappa, om att jag skriver den här boken, så handlar den om det som tog ditt liv ifrån dig. Den här boken är till dig, var du än är.

    Läs mer
  7. Förändringens virvelvind
    Förändringens virvelvind
    249 SEK

    Du jobbar som chef, ledare eller förbättringscoach och står inför den grannlaga uppgiften att lyfta organisationen, processen eller produkterna från dagens läge till ett framtida önskat tillstånd.

    Du vet att det är ett svårt och vanskligt uppdrag som vid minsta felsteg kan köra i diket. Hur förbereder du dig och organisationen för förestående förändringar? Hur ska du hantera motstånd under resans gång?

    Denna bok beskriver de processer som varje människa måste gå igenom under en förändring. Oavsett om det handlar om att bli förälder eller att lära sig nya system och processer. Den beskriver hur människor reagerar i varje fas av förändringsprocessen och hur du som ledare kan lindra “smärtan” och hur du lär dig se och höra var någonstans du har din skock.

    Läs mer
  8. Psykos och återhämtning
    Psykos och återhämtning
    180 SEK

    Psykos och återhämtning - en bok om att söka sin identitet.

    Läs mer
  9. NOLL SJÄLVKÄNSLA
    NOLL SJÄLVKÄNSLA
    220 SEK

    Denna bok innehåller fall och personliga erfarenheter av klienter som lär sig att tillfriskna från sitt känslomassiga beroende och medberoende. 
    Emotionell smärta är svårare att känna och utstå än fysisk smärta. Det finns många personer bundna till känslomassig smärta och drama. 
    Känslomassigt beroende ar en fysisk, mental, emotionell och andlig sjukdom, som en stor del av vårt samhälle lider av. Ett av dess symtom ar medberoende, och det finns en lösning för det. 

    Läs mer
  10. Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger
    Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger
    199 SEK

    Har du barn med adhd eller jobbar du med barn med adhd? Då behöver du ha en rätt stor verktygslåda för att få vardagen att fungera – för det som fungerar ena veckan kanske inte fungerar nästa vecka! Men vi behöver inte komma på allt själva, vi kan lära av varandra. Här delar jag med mig av de erfarenheter som jag och pedagogerna gjort tillsammans.

    Läs mer
Visa som Listvy Rutnät

Artiklar 61-70 av 301

per sida
Sätt fallande sortering